Saturday, June 25, 2011

Aπό την καρδιά της κερκίδας 98




Aπό την καρδιά της κερκίδας 98

«…Φυσικά ,δεν είναι μόνο τα διαιτητικά ευτράπελα τα «φαινόμενα» της Β Εθνικής.
Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που η ΟΥΕΦΑ κραυγάζει για τα στημένα ματς. Όμως η ΟΥΕΦΑ δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες ,το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει .Από κει και πέρα είναι αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης .Φεύ , είναι γνωστό ότι η ελληνική δικαιοσύνη κινείτε με ταχύτητα ανάπηρης χελώνας .Έτσι ,οι εμπλεκόμενοι ,οι περισσότεροι από αυτούς «ισόβιοι παράγοντες» , συνέχισαν ένα βρώμικο γαϊτανάκι ,που πέρα από τα παράνομα κέρδη που τους προσφέρει , εξευτέλιζε το ίδιο το άθλημα . Καταστρατηγούσε κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού , απαξίωνε τους πρωταγωνιστές του αθλήματος ,τους ποδοσφαιριστές ,κι έκανε τους φιλάθλους να αισθάνονται επιεικώς κορόιδα .Κι όλα αυτά υπό την ανοχή της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου ,της ΕΠΟ.
Άραγε είναι τυχαιο ότι οι 5 από τις 6 πρώτες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος εμπλέκονται στις καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ?
Είναι τυχαίο ότι παράγοντες όπως ο Μπέος,ο Καλογιάννης,ο Θεωδωρίδης βρίσκονται επί δεκαετίες στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι κατά καιρούς τα ονόματα τους έχουν εμπλακεί σε διάφορες καταγγελίες?...

(Από την καρδιά της κερκίδας 81,4-6-2010

http://myron4hersonissos.blogspot.com/2010/06/81.html)

«…Βέβαια ο περιβόητος Αχιλλέας ,ο αρχιδιαχειριστής της παράγκας έχει φροντίσει να καλύψει τα νώτα του κι να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως, πότε εντός αγωνιστικών χώρων προκαλώντας τους αντίπαλους οπαδούς ,πότε στα γραφεία της ΕΠΟ σαν γενικός δερβέναγας του προέδρου της, κι πότε με τις ανακοινώσεις του που θα σόκαραν ακόμη κι κουτσομπολίστικη μεσημεριανή εκπομπή.
Είχε βουίξει ο τόπος για κάποιους παράγοντες της Β Εθνικής την σεζόν 2008-09 που έπαιζαν στοιχήματα από τον πάγκο της ομάδας τους δίνοντας οδηγίες στους ποδοσφαιριστές για πλάγια –άουτ και όβερ.Ο ίδιος δεν διστάζει να μιλάει δημοσίως για τα στοιχήματα του που φυσικά είναι πάντα κερδισμένα.
Πρόκειται για τον ίδιο παράγοντα που μερικούς μήνες πριν δήλωνε για τον κ.Λιμάχερ, επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια , «…Δεν έχει απολύτως τίποτα στα χέρια του. Καμία απόδειξη για στημένα παιχνίδια.
Το θεωρώ αστείο το όλο θέμα. Μιλάει για κίτρινα και κόκκινα σημεία. Και εγώ θα το πάω στο τραγούδι της συγχωρεμένης της Μοσχολιού, που έλεγε "άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, καραβάκια στο Αιγαίο...". Όλα αυτά είναι αστεία και θεωρώ ασόβαρο τον κ. Λιμάχερ. Τι σημαίνει το κόκκινο και το κίτρινο; Είναι στοιχείο πως έχει στηθεί ένα ματς;…»

(Από την καρδιά της κερκίδας 83,18-2-20011.

http://myron4hersonissos.blogspot.com/2011/02/83.html)

«…Ας ξεκινήσουμε από το ματσάκι στην Κομοτηνή .Πολλοί φοβόταν το συγκεκριμένο ματς επειδή ήταν το πρώτο εκτός έδρας χωρίς τηλεοπτική κάλυψη μετά από καιρό.

Βλέπετε ,είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα τα ποδοσφαιρικά «χειρουργεία» γίνονται όταν η τηλεόραση είναι απούσα .Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε ο ορισμός του διαιτητή Σφήκα,ενός ρέφερι που οι υποψιασμένοι τον τοποθετούν στο άρμα του Μπέου, φάνταζε σίγουρο τι θα επακολουθούσε . Όπως κι έγινε δηλαδή .Παρ ολο που κι σε αυτό το ματς ο ΟΦΗ ήταν πολύ ανώτερος του αντιπάλου του, δημιούργησε ευκαιρίες μα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι.

Η διαιτησία Σφήκα ήταν θαρρώ μια προειδοποιητική βολή για όσα πρόκειται να ακουλουθήσουν όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος της παντέρμης φούτμπολ λιγκ. Γι αυτό καλό θα είναι να πάρουμε τα μέτρα μας γρήγορα…»

(Από την καρδία της κερκίδας 89,8-4-2011

http://myron4hersonissos.blogspot.com/2011/04/89.html)

Επειδή τα γραπτά μένουν…Κι επειδή επιτέλους φαίνετε ότι η δικαιοσύνη ,δια της Κυρίας Παπανδρέου , επιτέλους ,βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο .Οψόμεθα…

Ήδη πάντως ,όλα μοιάζουν καλυτερα,πιο φωτεινά ,πιο όμορφα…

Υ.Γ. Μπαράζ μην περιμένετε να γίνουν .Είμαστε κιόλας στην Α Εθνική .Απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις!

No comments: