Sunday, June 26, 2011

Το δικαίωμα στην απεργία ιερό, αλλά...



Τι γίνεται με τις διακοπές της ΔΕΗ...

Ενημερώθηκε: 26.06.2011 // 21:21

Το δικαίωμα στην απεργία ιερό, αλλά...

Φυσικά το δικαίωμα στην απεργία είναι αναφαίρετο , φυσικά είναι κατανοητό οι εργαζόμενοι να προσπαθούν να προστατέψουν τα κεκτημένα τους, ιδιαίτερα στην εποχή της οικονομικής κατοχής του ΔΝΤ.

Όταν όμως αυτό γίνετε σε βάρος συμπολιτών τους, τότε είναι φυσιολογικότερο να είναι παραπάνω από κατακριτέο .

Βλέπετε ,η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μας οδήγησε σε γενική συσκότιση στην περιοχή της Χερσονήσου ,χθες το βράδυ από τις 9.30 ως τις 11 το περίπου.

Την ώρα της δουλειάς όπως χαρακτηριστικά λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Στην Χερσόνησο κι στα άλλα τουριστικά μέρη της Κρήτης ,υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά.

Τα καλοκαιρινά βράδια ,ακόμη και τα Σαββατοκύριακα δεν προσφέρονται για βεγγέρα ,ουζάκι και παρεούλα .Είναι ακριβώς το “prime time” της δουλειάς εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων .Είναι οι ώρες που ο δοκιμαζόμενος εμπορικός κόσμος προσπαθεί να εισπράξει ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της βαριάς βιομηχανίας της χώρας .Ότι η η τοπική οικονομία περιμένει να ανασάνει από μια υποσχόμενη σεζόν,παρ ολο που τα προβλήματα παραμένουν πολλά και διαχρονικά .

Όταν όμως η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ κλείνει τον γενικό τις συγκεκριμένες ώρες ,τότε ουσιαστικά φέρεται χειρότερα κι από τον πιο στυγνό υπουργό οικονομικών ,κι από τις πιο αυστηρές προτάσεις του ΔΝΤ.

Άραγε δεν θα ήταν πιο δίκαιο ,αν οι(προνομιούχοι) συνδικαλιστές αποφάσιζαν την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε διαφορετικές ώρες ,ώστε να μην καταφέρονται ,ουσιαστικά αυτό κάνουν , σε συμπολίτες τους που αντιμετωπίζουν ανάλογα οικονομικά προβλήματα?

Δεν θα ήταν προτιμότερο αν τις βραδυνές ώρες υπήρχε διακοπή ηλεκτροδότησης ,εφόσον είναι αναγκαίο ,σε περιοχές της ενδοχώρας ,επιτρέποντας έτσι στους «εργάτες» της βαριάς βιομηχανίας να δουλέψουν απερίσπαστοι?

Κι αν πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει διακοπή ρεύματος και σε περιοχές του βόρειου παράλιου του νομού ,δεν θα ήταν καλύτερα αν αυτή γίνονταν νωρίτερα ,κατά την διάρκεια της ημέρας ,ώστε να μην βλάπτονται συμφέροντα συμπολιτών των απεργών?

http://www.cretalive.gr/new/40610/polites/To_dikaioma_stin_apergia_iero,_alla...

No comments: