Friday, February 18, 2011

Aπό την καρδιά της κερκίδας (83)













Aπό την καρδιά της κερκίδας (83)
“Θα πρέπει να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των ομάδων ,να αποδοθεί δικαιοσύνη ανοίγοντας επίσης τους φακέλους των στημένων παιχνιδιών που έχει αποστείλει η ΟΥΕΦΑ,να πανε επιτέλους οι λωποδύτες στην φυλακή .Να πέσει επιτέλους αυτή η παράγκα που κατασπαράσσει και κρατεί στη μιζέρια το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κι αν δεν είναι διατιθέμενοι να το κάνουν αυτό οι αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου σημαίνει ότι το σκοτεινό σύστημα,θα παραμείνει στο σκοτάδι .Θα συνεχιστούν τα ευτράπελα των εντεταλμένων διαιτησιών ,των στημένων αγώνων , τόσα και τόσα .Θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση η ΠΑΕ ΟΦΗ να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα που ξεκίνησε ενάντια στα παραπάνω ,διαφορετικά η κρητική ομάδα θα τα ξανασυναντήσει , έτοιμα να την κατασπαράξουν… “
Kάπως έτσι έκλεινε το τελευταίο χρονογράφημα μας πριν από 8 μηνες περίπου.
Σήμερα ,τα πράγματα παραμένουν απαράλλακτα .Ούτε κιχ δεν ακουστικέ για τις «περίεργες» διαιτησίες ,όσο για τους περιβόητους φακέλους της ΟΥΕΦΑ ,απλά σκονίζονται σε κάποιο ράφι της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Φυσικά το περίφημο μαχαίρι δεν μπήκε ποτέ στο κόκκαλο ,ούτε καν παρωνυχίδα δεν κόπηκε.
Συνεχίζουν να κυριαρχούν φαινόμενα ανομίας ,κι φεύ η φημολογία για την νέα παράγκα δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα.
Κι δυστυχώς η πλειοψηφία των ΜΜΕ όχι μόνο δεν καταγγέλλουν τα πεπραγμένα της παράγκας και των θυρωρών της, αντιθέτως με την στάση τους καλύπτουν τα όσα βρώμικα και κατακριτέα συμβαίνουν.
Βέβαια ο περιβόητος Αχιλλέας ,ο αρχιδιαχειριστής της παράγκας έχει φροντίσει να καλύψει τα νώτα του κι να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως, πότε εντός αγωνιστικών χώρων προκαλώντας τους αντίπαλους οπαδούς ,πότε στα γραφεία της ΕΠΟ σαν γενικός δερβέναγας του προέδρου της, κι πότε με τις ανακοινώσεις του που θα σόκαραν ακόμη κι κουτσομπολίστικη μεσημεριανή εκπομπή.
Είχε βουίξει ο τόπος για κάποιους παράγοντες της Β Εθνικής την σεζόν 2008-09 που έπαιζαν στοιχήματα από τον πάγκο της ομάδας τους δίνοντας οδηγίες στους ποδοσφαιριστές για πλάγια –άουτ και όβερ.Ο ίδιος δεν διστάζει να μιλάει δημοσίως για τα στοιχήματα του που φυσικά είναι πάντα κερδισμένα.
Πρόκειται για τον ίδιο παράγοντα που μερικούς μήνες πριν δήλωνε για τον κ.Λιμάχερ, επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια , «…Δεν έχει απολύτως τίποτα στα χέρια του. Καμία απόδειξη για στημένα παιχνίδια.
Το θεωρώ αστείο το όλο θέμα. Μιλάει για κίτρινα και κόκκινα σημεία. Και εγώ θα το πάω στο τραγούδι της συγχωρεμένης της Μοσχολιού, που έλεγε "άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, καραβάκια στο Αιγαίο...". Όλα αυτά είναι αστεία και θεωρώ ασόβαρο τον κ. Λιμάχερ. Τι σημαίνει το κόκκινο και το κίτρινο; Είναι στοιχείο πως έχει στηθεί ένα ματς;».
Είναι στοιχείο άραγε τα ποσά που τοποθετηθήκαν στον αγώνα Πανιώνιος-Δυναμό Τυφλίδας για το κύπελο ΟΕΦΑ στο καλοπληρωμένο διπλό ημίχρονο –άσο τελικό ?25 φορές το ποντάρισμα σου για τους αδαείς.
Αλήθεια ,μήπως μια από τις απαντήσεις για την σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε να ήταν το πόθεν έσχες για τους προέδρους των ΠΑΕ?
Και μηπως δηλωσεις όπως «μόλις σβήσουν τα φώτα, ξεκινούν τα ωραία, περιμένετε.» απευθυνομενους στους φιλαθλους της Λαρισας,είναι αυτές που παραγουν την βια?
Μήπως παράγοντες σαν τον Μπεο είναι αυτοί που παράγουν την βία ?
Κι αντί να καταδικαστούν από τα θεσμικά όργανα και τα ΜΜΕ προβάλλονται τον σαν καλτ φιγούρες των γηπέδων.
Δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο πότε θα πάψεις να στρουθοκαμηλίζεις?
Πόσα σκουπίδια χωράει ακόμη το χαλάκι?

Ταυρομάχος

No comments: