Saturday, June 18, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (97)





Από την καρδιά της κερκίδας (97)

To ποδόσφαιρο μιας χώρας δεν είναι παρά ένας καθρέπτης της κοινωνίας που εκπροσωπεί, σύμφωνα με τους θεωρητικούς του.

Κι πώς να διαφωνήσεις βλέποντας τον Πιλάβιο να έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του όπως ακριβώς ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ύστερα από τόσα και τόσα σκάνδαλα που πνίγουν την ΕΠΟ επί των ημερών του ,παραμένει ακλόνητος ,νομίζοντας ότι η βρωμιά θα κρυφτεί κάτω από το χαλάκι .

Μα είναι τόση η βρώμα που ούτε μπουχάρα δεν την χωρά .Στημένα ,πλαστές ενημερότητες ,βία ,απαξίωση κι ανομία είναι τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας του κ.Πιλάβιου.

Όσο για τον πρωθυπουργό τι να πούμε ?Σε ποιο δημοκρατικό καθεστώς η κυβέρνηση παραμένει στην θέση της,όταν εκατοντάδες χιλιάδες διαμαρτύρονται αέναα για την πολιτική της?

Μισό εκατομμύριο κόσμος μόνο στο Σύνταγμα ,άραγε αν προσθέσουμε τους διαμαρτυρόμενους αγανακτισμένους στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας , σε τι αριθμους φτανουν οι διαμαρτυρομενοι «αγανακτισμενοι».Κι αν προσθέσουμε όσους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους να βρίσκονται στις πλατείες ,τότε οι διαμαρτυρόμενοι-αγανακτισμένοι Έλληνες φτάνουν σε συντριπτική πλειοψηφία .

Κι η απάντηση της κυβέρνησης, αντί να φύγει νύχτα με ελικόπτερα όπως συνέβη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής στο παρελθόν ,όταν οι κυβερνώντες παρέδωσαν την χώρα στο διεθνές νομισματικό ταμείο ,ήταν απλά η αλλαγή προσώπων σε κάποια υπουργεία.

Βάζοντας νομικούς στο υπουργείο Οικονομικών ,μεταθέτοντας τον αποτυχημένο πρώην ΥΠΕΘΟ σε αυτό του Περιβάλλοντος ,κι γενικότερα κρατώντας τις κομματικές ισορροπίες. Λες και το πρόβλημα των Ελλήνων είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ,όχι το διαφαινόμενο μαύρο τους μέλλον .

Όσο όμως κι να προσπαθεί να αντέξει παραπάνω ,να γευτεί κι άλλο από το μέλι της εξουσίας ,το σίγουρο είναι ότι οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις των πολιτών ,θα τον οδηγήσουν στην έξοδο .Το στοίχημα είναι πως θα οδηγηθεί ?Με ελικόπτερο ή με λίαρ τζετ, όπως αυτά που συνηθίζουν να μετακινούνται όλοι αυτοί που ζητάνε από τον λαό να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι .

Έτσι ακριβώς κι ο κ.Πιλάβιος.Δεν έδειξε ποτέ το σθένος να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ,έγινε υποχείριο στις ορέξεις διάφορων μεγαλόσχημων παραγόντων ,έκανε τα στραβά μάτια όταν οι μισές ομάδες κατέθεταν πλαστές ενημερότητες ,τα χρέη της ομοσπονδίας του είναι κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ,κι αυτός έχει βρει τον μέγιστο εχθρό που του χαλάει την μανέστρα .

Τον ΟΦΗ,μια από τις μεγαλύτερες κι εμπορικότερες ομάδες της Ελλάδας ,μια από τις λίγες ομάδες που εγγυάται γεμάτα γήπεδα ,αφού ακόμη και στις 2 χρονιές που βρέθηκε στην Β Εθνική είχε υπερδιπλάσια εισιτήρια από τις περρισοτερες ομάδες της σουπελιγκ.

Παλεύει με νύχια και με δόντια να βγάλει από το παιχνίδι (τους) μια έντιμη ,ιστορική ομάδα γιατί προφανώς χαλάει τα σχέδια της κλίκας που έχει επικρατήσει στην ΕΠΟ.Της κλίκας των στημένων παιχνιδιών ,της κλίκας που ελέγχει τους περισσότερους διαιτητές ,της κλίκας που δημιούργησε ομάδες- παραρτήματα για να παίζουν το παιχνίδι με τους δικούς της όρους .

Ξέρουν ότι με τον ΟΦΗ δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τα σχέδια τους ,για αυτό δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν να ανεβάσουν ένα έτερο μέλος της κλίκας ,τον Λεβαδειακό του Κομπότη.Μια ομάδα που,όπως εχει δηλώσει ο ίδιος ο Κομπότης ,δεν είναι ευπρόσδεκτη ούτε καν στην πόλη που παίζει ,αφού υπάρχει μια ανοιχτή διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Λιβαδειάς και του προέδρου του Λεβαδειακού.

Ατύχησε όμως η κλίκα του Πιλάβιου, γιατί βρήκε τους Ομιλίτες ενωμένους ,έτοιμους να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Οφείλει η ΠΑΕ ΟΦΗ να φτάσει τον αγώνα μέχρι τέλους ,να σπάσει το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου ,να κάνει αυτή την χάρη σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους .

Διαφορετικά θα τα βρει μπροστά της.

Δεν πρέπει επουδενί ο Όμιλος να έρθει σε συμβιβασμό ,δεν πρέπει επ ουδενί να δεχτεί καν να παίξει μπαράζ . Εδώ που φτάσαμε μόνο η απευθείας άνοδος ,με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να γίνει αποδεκτή ,ενώ ταυτόχρονα η κλίκα που κυβερνά την ΕΠΟ θα πρέπει να εξαφανιστεί .

Αν θα γίνουν μπαράζ ,ακόμη κι αν δεν έχουμε τα περσινά, η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει με συγκριτικό μειονέκτημα για τον ΟΦΗ, αφού δεν θα βρεθεί χρόνος για την ξεκούραση και την προετοιμασία των αθλητών ,ενώ αν θα συνεχίσει να ελέγχει το ποδόσφαιρο η κλίκα, τότε με κάθε τρόπο θα πολεμήσουν τον ΟΦΗ,όπως έκαναν με την Λάρισα φέτος ,για να τον ρίξουν κατηγορία το συντομότερο .

Γι αυτό, οφείλει στον κόσμο και την ιστορία του ο ΟΦΗ να πολεμήσει μέχρι τέλους .Όλη η Ελλάδα είναι μαζί του!



No comments: