Monday, June 6, 2011

Πώς στήθηκε το παραμύθι του αυτοδιοίκητου


Του Αντώνη Παπουτσάκη

Εφευρέτης αυτού του σατανικού σε επινόηση «τρικ», είναι ο μέγας Κωνσταντίνος Τριβέλας. Βρήκε αυτή την λύση για να αποφύγει την παρέμβαση της Πολιτείας για απόδοση Δικαιοσύνης μετά τα φοβερά και τρομερά που είχαν γίνει με την υπόθεση Κιάπε. Οι διάδοχοί του έκαναν σημαία τους το αυτοδιοίκητο. Μέχρι που έγινε η γκέλα από τον Βίκτωρα το 2000 και «αφύπνισε» την Πολιτεία, που κατ΄ εθισμό κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Έβαλε χέρι στην μετάφραση εγγράφου ενός υπαλληλάκου της FIFA τότε, κάποιου Ρουφίνεν που τον έδιωξαν κλοτσηδόν μετά από μήνες, για να δείξει ότι η παγκόσμια ομοσπονδία απαγορεύει στις Κυβερνήσεις κάθε παρέμβαση στις Ομοσπονδίες- μέλη της. Έτσι, ενώ το έγγραφο ανέφερε πως δεν επιτρέπεται από τους πολιτικούς παρέμβαση… «at the rules off the game” (στους κανονισμούς του παιγνιδιού), αυτό το έκανε… «στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας»!

Αυτό πονήρεψε τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη και αποφάσισε να έλθει σε άμεση επαφή με τον Ζ. Μπλάντερ, για να διαπιστώσει τις απόψεις του περί του «αυτοδιοίκητου», που είχε πάρει διαστάσεις ταμπού στην Ελλάδα. Με εντολή του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η τότε Κοινοτική Επίτροπος κ. Διαμαντοπούλου ταξίδεψε με πρωτοφανή μυστικότητα και συνάντησε τον κ. Μπλάντερ.

Αυτά που άκουσε- και μετέφερε φυσικά στην Ελλάδα- επιβεβαίωσαν πλήρως τις υπόνοιες περί απίστευτου παραμυθιού. «Φυσικά και δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις της πολιτικής στο ποδόσφαιρο. Όμως αν υπάρχουν ενδείξεις για παραβατικές συμπεριφορές ή πολύ περισσότερο για εγκληματικές πράξεις, όχι μόνο επιτρέπουμε την παρέμβαση της Πολιτείας στις Εθνικές Ομοσπονδίες που είναι μέλη μας, αλλά και την επιζητούμε. Είναι η υποχρέωσή σας να παρέμβετε στην Ελλάδα, αν έχετε ενδείξεις για ανομίες».

Έτσι τότε, έπεσαν στο κενό οι απειλές του Βίκτωρα περί αποκλεισμού όλων των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις, αν η Πολιτεία συνέχιζε την προσπάθεια για εξυγίανση του χώρου. Αμέσως όμως έγινε ένα ιστορικό λάθος. Ενώ η Πολιτεία είχε βρει την άκρη με το περιβόητο «αυτοδιοίκητο», οδηγήθηκε σε απίστευτη γκάφα: Στην συμφωνία της Νιον το 2002!

Ελληνική Πολιτεία, ΕΠΟ και FIFA υπέγραψαν μνημόνιο για… πλήρες αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ! Αφού «φαγώθηκε» ο Βίκτωρας, η νέα κατάσταση που πήρε στα χέρια της το ελληνικό ποδόσφαιρο, διασφάλισε ότι το ελληνικό Κράτος δεν θα είχε το παραμικρό δικαίωμα για παρέμβαση στην ΕΠΟ. Θα έκαναν ό,τι γουστάριζαν από εκείνη την μέρα!

Με την υπογραφή και την σφραγίδα του ελληνικού Κράτους! Ήταν μια επινόηση δύο προσώπων που εξέφραζαν την «νέα κατάσταση»: Του Γκαγκάτση και του Μπέου! Ο πρώτος, τελείωσε τον Βίκτωρα και έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο δεύτερος, ορκισμένος εχθρός του Βίκτωρα, ήταν αυτός που συμβούλευε τον υφυπουργό κ. Φλωρίδη!

Έτσι στήθηκε το παραμύθι του αυτοδιοίκητου, το οποίο αποτελεί ασπίδα για την ανομία και παραβατικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα στα δύσκολα, η ΕΠΟ επικαλείται το αυτοδιοίκητο. Μήπως ήλθε η ώρα να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να αφήσει τα κόλπα και να ανοίξει τους φακέλους; Η νέα καταγγελία Μαχλά, περί οφειλών του Ολυμπιακού του Μπέου στον Μπουλούτ, συμπληρώνει μια σειρά καταγγελιών που θέτουν ευθέως σε αμφιβολία την αξιοπιστία της συγκεκριμένης διαδικασίας. Άρα, μήπως ήλθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι;

http://www.cretalive.gr/new/37838/synergates/A.Papoutsakis_Pos_stithike_to_paramuthi_tou_autodioikitou

No comments: