Saturday, June 4, 2011

Aπό την καρδιά της κερκίδας (95)






Aπό την καρδιά της κερκίδας (95)

Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λιγη περηφανεια το αξιζε,εγραφε ο Οδυσσέας Ελυτης. Πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα που οι «μεγάλοι» αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Που κάθε έννοια νομιμοτητας εχει καταλυθει,που το κράτος δικαίου αφανίζεται καθημερινά ,που τα φαινόμενα ανομίας έχουν επικρατήσει στο ελληνικό ,αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ,βρέθηκε σε ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας με 5 θήκες γεμάτες στο εξάσφαιρο και κατάφερε ,όπως τουλάχιστον φαίνετε σήμερα , να κερδίσει.

Χωρίς να έχει τίποτα να χάσει πια ,έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ,σε άλλη μια μάχη που θα ήταν χαμένη μόνο αν δεν δινόταν.

Η Εγκληματική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας-πως αλλιώς να χαρακτηριστεί με τόσα εγκλήματα πάσης φύσεως που γίνονται υπό την σκέπην της-αναγκάστικε να κάνει πίσω ,να αποσύρει το μπιστόλι με τις 5 σφαίρες στην θαλάμη.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη όμως. Τίποτα δεν θα τελειώσει όσο «κύριοι» σαν τον Α.Μ.,κατά κόσμων Αχχιλέα Μπέο θα απολαμβάνουν θεσμικούς ρόλους σαν αυτόν του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, όσο κάτι τέτοιοι «κύριοι» ουσιαστικά θα είναι υπεράνω νόμων γελοιοποιώντας την ελληνική δικαιοσύνη.

Για αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσει ο δίκαιος αγώνας που έχει ξεκινήσει η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Να φτάσουμε μέχρι το τέλος ,μέχρι την τελική δικαίωση ,κόβοντας με το σπαθί τον γόρδιο δεσμό που έχει καταδικάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ανυποληψία ,στις παραβατικές δραστηριότητες πλειάδας παραγόντων ,στην ασύστολη φοροδιαφυγή ουσιαστικά εις βάρος του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.Να αφανιστεί το ποδόσφαιρο των μπράβων ,να φτάσουν επιτέλους τα ύποπτα και διεφθαρμένα παιχνίδια στην δικαιοσύνη ,που δεν θα «τσιμπάει» από ανόητες και γελοίες δικαιολογίες περί προβλημάτων υγείας κάποιων που θέλουν 2-3 Κοχίμπα στην καθισιά τους,κι ξαφνικά μολις τους αγγίζει η τσιμπίδα του νόμου να επικαλούνται την εύθραυστη υγεία τους.

Να γίνουν επιτέλους οι ποδοσφαιριστές οι πρωταγωνιστές του αθλήματος ,όχι οι μεγαλόσχημοι παράγοντες με αναλόγου μεγέθους συνοδεία και πούρα Αβάνας.

Συνοδεύετε αυτός που φοβάται .Κι αυτός που φοβάται έχει συνήθως λερωμένη την φωλιά του. Αυτοί είναι οι παραγωγοί της βίας που την εσχάτως είναι τακτικό φαινόμενο στα ελληνικά γήπεδα.

Κι αν θέλετε να το πάμε ακόμη παρακάτω ,αφού η πολιτεία επαναφέρει το ιδιώνυμο για την βία στα γήπεδα ,ας το κάνει και για τους ηθικούς αυτουργούς αυτής. Αυτούς που με το έργο τους ουσιαστικά ωθούν τους νέους στην βία.

Κι πέρα από αυτό γιατί να πρέπει να πληρώσει ο ΟΦΗ τα πεπραγμένα της διοίκησης Βατσινά ,ο ΠΑΟΚ τα πεπραγμένα της διοίκησης Μπατατούδη και ο Πανιώνιος αυτά της διοίκησης Μπέου?

Ας θεσμοθετηθεί το ιδιώνυμο και για τους παράγοντες και ας κυνηγήσει η δικαιοσύνη τα φυσικά πρόσωπα που δημιούργησαν χρέη ,κερδίζοντας ιλιγγιώδη ποσά για τους εαυτούς τους, κληρονομώντας στους συλλόγους δυσβάστακτα αγκάθια.

Κάποιος χαρακτηρίζοντας το ποδόσφαιρο είχε πει «εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι παρά αντανάκλαση όσων διαδραματίζονται στην ελληνική κοινωνία .Διαφθορά ,βρώμικο χρήμα ,απουσία ισονομίας ,βόλεμα ημέτερων.Η περίφημη ατάκα της «παράγκας 1» ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γ...,αντικατοπτρίζει πλήρως το ελληνικό κράτος . Όπου Ολυμπιακός και Αιγάλεω βάλτε ότι θέλετε .Τα δυο μεγάλα κόμματα που δεν είναι άξια να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, πόσο μάλλον την κρατική οικονομία ,πολιτικούς που μπήκαν στον πολίτικο στίβο χωρίς δεύτερο πουκάμισο και έχουν γίνει ιδιοκτήτες πλείστων οφ-σορ εταιριών ,γραμματείς και πρόεδρους οργανισμών που αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ,υπηρετούν το συμφέρον της τσέπης τους…

Πώς να γλυτώσει το έρμο το ποδόσφαιρο ?Όπως αγκομαχά ο πολίτης υπό το βάρος της καθημερινότητας ,έτσι και η ομάδα της Κρητης ,έχει να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες .

Ο κόσμος όμως έδειξε ότι δεν είναι υπνωτισμένος στο κλουβί του σαλονιού του ,αποβλακωμένος από την προπαγάνδα της τηλεόρασης των νταβατζήδων . Ύψωσε το ανάστημα του κι απαιτεί ένα καλύτερο αύριο ,συμμετέχει στο κίνημα της πλατειάς ,είναι εκεί και διαμαρτύρεται ζητώντας τα αυτονόητα.

Ας ενώσουμε τις φωνές μας,ας γιγαντώσουμε τις αντιδράσεις εναντια στο σάπιο πολίτικο σύστημα γιατι μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι το σημαντικότερο δευτερεύων πράγμα στην ζωή μας,όμως αν δεν απαιτήσουμε τα αυτονόητα για τις ζωές μας,θα τα βρούμε πάλι μπροστά μας.Και στα πρωτεύοντα ζητήματα και στα δευτερεύοντα.

Άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε .Θα χάσουμε μόνο αν δεν δώσουμε την μάχη που θα μας επιτρέψει να πάψουμε να βλέπουμε το μέλλον τόσο απαισιόδοξα…

No comments: