Friday, April 8, 2011

Από την καρδια της κερκιδας (89)






Από την καρδια της κερκιδας 89

Είναι τόσα πολλά τα θέματα που πρόεκυψαν την εβδομάδα που διανύουμε ώστε να μην μπορείς να σταθείς σε ένα μόνο .Ας επιχειρήσουμε λοιπόν ένα σχολιασμό όσων συνέβηκαν ,αν και δεν είναι τόσο εύκολο να χωρέσουν όλα σε μερικές αράδες ,όταν η λακωνικότητα δεν σε διακρινει.

Ας ξεκινήσουμε από το ματσάκι στην Κομοτηνή .Πολλοί φοβόταν το συγκεκριμένο ματς επειδή ήταν το πρώτο εκτός έδρας χωρίς τηλεοπτική κάλυψη μετά από καιρό.

Βλέπετε ,είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα τα ποδοσφαιρικά «χειρουργεία» γίνονται όταν η τηλεόραση είναι απούσα .Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε ο ορισμός του διαιτητή Σφήκα,ενός ρέφερι που οι υποψιασμένοι τον τοποθετούν στο άρμα του Μπέου, φάνταζε σίγουρο τι θα επακολουθούσε . Όπως κι έγινε δηλαδή .Παρ ολο που κι σε αυτό το ματς ο ΟΦΗ ήταν πολύ ανώτερος του αντιπάλου του, δημιούργησε ευκαιρίες μα δεν μπόρεσε να πάρει κάτι.

Η διαιτησία Σφήκα ήταν θαρρώ μια προειδοποιητική βολή για όσα πρόκειται να ακουλουθήσουν όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος της παντέρμης φούτμπολ λιγκ. Γι αυτό καλό θα είναι να πάρουμε τα μέτρα μας γρήγορα.

Η διοίκηση ,το ποδοσφαιρικό τημ και ο κόσμος.

Η διοίκηση να ζητήσει την εξαίρεση διαιτητών που ο πρότερος βίος τους χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ύποπτος .Για το ματς της Κομοτηνής υπάρχει η βάσιμη δικαιολογία των προσπαθειών για την περίφημη αδειοδότηση .Ας έχουν γνώσιν οι φύλακες όμως γιατί το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

Το ποδοσφαιρικό τημ να μετουσιώσει επιτέλους την ανωτερότητα του που διακρίνετε από όλους μέσα στο γήπεδο σε περισσότερο σκοράρισμα .Σε ένα μίνι απολογισμό εύκολα διακρίνετε πως τις τελευταίες αγωνιστικές ο ΟΦΗ σκοράρει ένα γκολ κάθε 8 εύκαιρες που κάνει .Αν καταφέρουμε να βελτιώσουμε αυτό το ποσοστό σε ένα προς 4 ή 5 τότε κανένας κατευθυνόμενος διαιτητής δεν θα μπορεί να μας σταματήσει .

Όσο για τον κόσμο ,επειδή είναι εξίσου σίγουρο ότι θα προκληθεί στα επόμενα παιχνίδια να μείνει ψύχραιμος κι να προστατέψει την ομάδα .Καμιά ρίψη στον αγωνιστικό χώρο δεν ωφέλησε ποτέ ,κι οι περισσότερο θερμόαιμοι ας φωνάξουν πιο δυνατά ,αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση του κόσμου του ΟΦΗ στην εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα ΕΠΟ.

Αυτήν την εβδομάδα η ΕΠΟ αφού «εξόντωσε» Παναιτωλικό κι Πας για το ξύλο που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των φιλάθλων στο μεταξύ τους ματς, βάζοντας σαν πρόστιμο τα ιλιγγιώδη ποσά των 16.500 και 1200 ευρώ αντίστοιχα .Όταν θυμάσαι την «πενηντάρα» για την μεμονωμένη είσοδο ενός φιλάθλου στο γήπεδο πέρυσι ,όσο να ναι εξοργίζεσαι για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο ΟΦΗ. Γιατί μιλάμε ουσιαστικά για ατιμωρησία. Ατιμωρησία που φέρνει την ανομία αφού αν πραγματικά ήθελε η ΕΠΟ να πατάξει την βία από τα γήπεδα ,θα είχε τιμωρήσει παραδειγματικά και σκληρά αυτές τις δυο ομάδες που από πολύ νωρίς φέτος πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Ήταν άλλωστε η επίθεση στον Βεζυρίδη η πρεμιέρα σε όσα ακουλούθησαν φέτος .

Τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη ,η φωτοβολίδα στον Σάχα κι πολλά άλλα….Κι όταν η ΕΠΟ ουσιαστικά υποθάλπει αυτές τις ενέργειες τότε οι φόβοι για το τι μπορεί να επακολουθήσει είναι δικαιολογημένοι…

Aς κλείσουμε όμως ευχάριστα .Την εβδομάδα που πέρασε η διοίκηση του ΟΦΗ κατάφερε να βρει ένα εκατομμύριο ευρώ που ηταν απαραίτητο για την αδειοδότηση,ενώ όταν γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον υποψήφιο επενδυτή για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχων .

Καταρχήν ,επειδή συχνα αναφέρεται ότι το μοντέλο της πολυμετοχικότητας απέτυχε ,μάλλον όσοι υιοθετούν αυτήν την άποψη καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν.

Βλέπετε ,τα τελευταία δυο χρόνια , επιχειρηματίες και απλός κόσμος κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα που πρωταγωνιστεί ,ενώ ταυτόχρονα έπρεπε οι διοικήσεις του ΟΦΗ να κλείνουν τις μαύρες τρύπες του κ.Βατσινά,που είχε αφήσει όλη την ομάδα απλήρωτη τους τελευταίους οχτώ μήνες της διαχείρισης του.

Παρ όλα αυτά,ο ΟΦΗ θα είχε καταφέρει να ξεπεράσει τους οικονομικούς σκοπέλους ,αν την προηγούμενη χρονιά δεν είχε κλαπεί η άνοδος από το σύστημα Μπέου,την διαιτησία και την ΕΠΟ που ξεπερνώντας τους νόμους από το παράθυρο-ως είθισται στην Ελλάδα-έδωσε την άδεια συμμετοχής στον Ηρακλή .

Η στήλη έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της διασποράς μετοχών και της λειτουργιάς της ΠΑΕ σε μορφή λαϊκής βάσης ,τεχνοκρατικά κι οργανωμένα ,όμως την δεδομένη χρονική στιγμή η παρουσία επενδυτή ήταν παραπάνω από απαραίτητη .Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά,ο ΟΦΗ να βρει τον δρόμο προς την Ιθάκη γιατι πραγματικά ο κόσμος του το αξίζει.

Έχει γνωρίσει την τελευταία 10ετια τα πέτρινα χρόνια της ομάδας ,έχει σταθεί στο πλευρό της ανεξάντλητα ,έχει καταφέρει να δυναμώσει ,να συσπειρωθεί κι να μεγαλώσει ,ξεπερνώντας ποικίλα κι πολλαπλά εμπόδια ,έχει δείξει τέτοιο πάθος κι αυταπάρνηση που μόνο τα καλύτερα του αρμόζουν…

No comments: