Sunday, June 12, 2011

Το χρονικό των "Αγανακτισμένων"


Το χρονικό των "Αγανακτισμένων" by News247

Λίγες ώρες πριν από το τρίτο πανευρωπαϊκό ραντεβού των "Αγανακτισμένων", η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί ένα στοίχημα μετά από δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Αυτή θα είναι η 19η ημέρα στους δρόμους για τους Αγανακτισμένους, με τα βλέμματα όλης της Ευρώπης να είναι στραμμένα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι προσδοκίες για προσέλευση κόσμου παραμένουν υψηλές.

Τα μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων" ελπίζουν σε μία ακόμα μαζική διαδήλωση κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώνοντας τη φωνή τους με τους Ευρωπαίους "Αγανακτισμένους".


Ένας Κόμπος,,Η Αγανάκτηση μας by anastasio7

Η πορεία των "Αγανακτισμένων" έχει φυσικά τη δική της ιστορία. Ένα κίνημα που ξεκίνησε από την Ισπανία και του έδωσαν άλλη διάσταση οι Έλληνες, αποτελώντας τελικά πρότυπο για όλους τους Ευρωπαίους.

Το κίνημα της 15ης Μαΐου, ημέρα που ξεκίνησαν οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στη Μαδρίτη, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στην Ευρώπη.

"Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες".... αυτό το σύνθημα που ακούστηκε από τους Indignados ήταν αρκετό όχι απλά για να αφυπνίσει τους Έλληνες, αλλά και να τους καταστήσει πρότυπο.

Έθιξαν το σήμα κατατεθέν του Έλληνα, το φιλότιμο. Οι δικοί μας "Αγανακτισμένοι", με την ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ που τους διακρίνει, πήραν τα ξυπνητήρια τους και κατέβηκαν στους δρόμους.

Ήταν όλα ρυθμισμένα να χτυπήσουν μαζί , ώστε οι Ισπανοί να πάρουν την απάντηση "ξυπνήσαμε" στην ειρωνεία. Έκτοτε οι εικόνες από το Σύνταγμα έφτασαν σε κάθε ευρωπαϊκή και όχι μόνο γωνιά, καθώς προσδόθηκε ακόμα μεγαλύτερη διάσταση σε αυτό το κίνημα.

Από τότε που βγήκαν στους δρόμους, οι "Αγανακτισμένοι" συνεχίζουν ακάθεκτοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τα δύο πανευρωπαϊκά ραντεβού, οπότε και συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500.000 στην πλατεία Συντάγματος.

Η ανταπόκριση των Ελλήνων οδήγησε μάλιστα και στην από κοινού δημιουργία με τους Ισπανούς σελίδας στο Facebook για κοινές συγκεντρώσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις, με αίτημα την πραγματική δημοκρατία.

Μπορεί οι "Αγανακτισμένοι" να μην έτυχαν της αποδοχής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά ήρθε η κατανόηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τον Μίκη Θεοδωράκη, τους καλλιτέχνες ακόμα και από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατά του οποίου φωνάζουν καθημερινά συνθήματα οι "Αγανακτισμένοι".

Η κάλυψη της μεγαλειώδους πορείας των "Αγανακτισμένων" στο πρώτο πανευρωπαϊκό ραντεβού από το Mega έγινε αιτία για έναν "πόλεμο", που ώθησε τον τηλεοπτικό σταθμό να κάνει στροφή 180 μοιρών και να "δει" τους 100.000, βλέποντας την τηλεθέαση να παίρνει την κατιούσα.

Οι συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" ευτυχώς δεν σημαδεύτηκαν από επεισόδια, ώστε να αμαυρωθεί η προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που κατέβηκαν στους δρόμους.

Ο πολιτικός κόσμος βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετές φορές, με τους "Αγανακτισμένους" να εγκλωβίζουν τους βουλευτές στη Βουλή, οπότε και αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν.

Αντίστοιχο "εγκλωβισμό" γνώρισαν και βουλευτές στην Κέρκυρα, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν με σκάφος του λιμενικού σώματος δια θαλάσσης, καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος.

Η οργή των πολιτών για τα ασφυκτικά μέτρα της κυβέρνησης και η αγανάκτησή τους εκφράστηκε με γιαούρτια, πέτρες και αυγά κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ενώ δεν ήταν το μόνο πολιτικό πρόσωπο που δέχτηκε τέτοια επίθεση.


http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/to_xroniko_twn_aganaktismenwn.1103298.html

No comments: