Saturday, June 11, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (96)









Από την καρδιά της κερκίδας (96)

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας η ανικανότητα των ηγετών της ,τους αναγκάζει να εκλιπαρούν βοήθεια από το εξωτερικό.

Ο μεν αρχηγός της κυβέρνησης ένα χρόνο μετά το αποτυχημένο μνημόνιο ,αφού έχει κατεβάσει το παντελόνι του, κατεβάζει και το σώβρακο ,ξεπουλώντας ,κι επ ουδενί αξιοποιώντας την κρατική περιουσία με το μνημόνιο 2.

Κι όταν έχει αποτύχει παταγωδώς το μνημόνιο 1,πως είναι δυνατόν να πετύχει το δεύτερο?

Όταν αντί να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη ,ουσιαστικά οι εργαζόμενοι κι οι μικρές επιχειρήσεις –η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας-κατακερματίζονται εξαιτίας της υψηλής άμεσης και έμμεσης φορολογίας ,όταν αντί να γίνει εξορθολογισμός δαπανών κι περιορισμός της σπατάλης βλέπουμε ιλιγγιώδη ποσά να «απαλλοτριώνονται» προς όφελος ημετέρων και δη μαμάδων υπουργών ,ενώ την ίδια στιγμή έρχονται αλλεπάλληλες αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων ,για συρρίκνωση του όποιου κράτους πρόνοιας .

Ο δε αρχηγός του ποδοσφαίρου, ο ηγέτης της ΕΠΟ, αφού εχει πέσει σε ουκ ολίγες φαιδρότητες , αφού έχει δει όλες τις προσπάθειες εναντίον του ΟΦΗ να πέφτουν στο κενό αναγκάζεται να καλεί αξιωματούχους-ή μήπως απλούς υπαλλήλους της ΦΙΦΑ?- για να κάνουν «νταντα» το κρητικό σωματείο .Πλην όμως πλανάται πλάνη οικτρά ,αφού ο ΟΦΗ είναι καθόλα σύννομος ,κι ακόμη κι οι επισκέπτες από την ΦΙΦΑ , έβαλαν τον κ.Πιλάβιο στην θέση του.

Τι κι αν κάθε μέρα σκάνε καινούργια σκάνδαλα με πλαστές ή διπλές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες ,τι κι αν κάθε μέρα εμφανίζονται στο προσκήνιο κι άλλα ύποπτα στημένα ματς,τι κι αν κάθε μέρα δημιουργούνται αμφιβολίες για τον τρόπο που η αδειοδότηση κάποιων συγκεκριμένων ομάδων κρίθηκε θετικά από την επιτροπή της ΕΠΟ,ο ηγέτης αυτής έχει φάει τα κομμάτια του να βγάλει από την μέση την μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας ,τον ΟΦΗ,που μόνο ευρωπαϊκές επιτυχίες με την ανάλογη συλλογή βαθμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς κι καταξιωμένους ποδοσφαιριστές ,που μέχρι πριν λίγα χρόνια στελέχωναν όλες τις εθνικές ομάδες έχει προσφέρει .

Δημιουργεί απορίες το μένος του κ.Πιλάβιου προς τον ΟΦΗ. Αλήθεια πράττει αυτοβούλως ή μήπως κάποιοι πίσω από αυτόν τον ωθούν σε ένα ύπουλο και ανήθικο αγώνα εις βάρος του ΟΦΗ? Μήπως κάποιοι που θέλουν να συνεχίσουν τα βρώμικα παιχνίδια τους,αυτά που έχουν επικρατήσει την τελευταία 4ετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ,ενοχλούνται από την παρουσία του ΟΦΗ, αφού μια ομάδα που συνάδει με την εντιμότητα ,την περηφάνια και την αυταπάρνηση των Κρητικών αποτελεί τροχοπέδη για τα σχέδια τους?

Ο ΟΦΗ μόνο κερδισμένος έχει βγει από την επίθεση Πιλάβιου και όσων κρύβονται πίσω από αυτόν. Έχει κερδίσει κατά κράτος τις μάχες ,είναι καβάλα στο άλογο και έχει την ΕΠΟ στα σχοινιά.

Έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό από όλους τους υγιείς σκεπτόμενους φιλάθλους της χώρας που έχουν απηυδήσει από την βρώμια που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουν να δουν μια ομάδα με δύναμη να αποτελεί τον πολιορκητικό κριό που θα ρίξει το κάστρο της ανομίας .

Ο ΟΦΗ έχει συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του κι ενωμένος παλεύει απέναντι στο θηρίο με τα γυάλινα πόδια ,όπως μόνο οι Κρητικοί ξέρουν.

Η δύναμη του κόσμου του ,θ αναγκάσει το σάπιο σύστημα να οδηγηθεί στην χωματερή.

Γιατί το σάπιο το πετάς ,δεν πρόκειται ποτέ να αναγεννηθεί .Θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους ,μέχρι την τελική δικαίωση ,χαρίζοντας στους Έλληνες ένα ποδόσφαιρο πιο έντιμο, απαλλαγμένο από ανθρώπους της νύκτας , αναγκάζοντας την ελληνική πολιτεία να τηρήσει τους νόμους οδηγώντας τους παράνομους πίσω από τα κάγκελα .

Κι ας αποτελέσει το παράδειγμα του ΟΦΗ, φωτεινό μονοπάτι για όλους τους Έλληνες, για να παλέψουν να φύγει η χολέρα από τον τόπο .Να φύγει η κυβέρνηση των προδοτών που έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στα τοκογλυφικά ιδρύματα .

Άλλωστε ,οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν…

No comments: