Wednesday, June 22, 2011

ΧΡΕΟΣ...


ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ

«Η Ελλάδα δεν είναι το μόνο μαύρο πρόβατο»

Με κραυγή αγανάκτησης υπερασπίσθηκε την Ελλάδα, σήμερα το πρωί στο γαλλικό ραδιόφωνο "Φρανς Ιντέρ", ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, όταν Γάλλος πολίτης τον ερώτησε "γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες".

Το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι", είπε ο Κον Μπεντίτ υψώνοντας τη φωνή και σημείωσε: "Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες".

Για να υποστηρίξει την άποψή του ο κ. Μπεντίτ ανέφερε πως "η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευσή του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες".

"Όταν μιλάμε για "ελληνική διαφθορά" να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά", τόνισε και απευθυνόμενος προς τον ακροατή, πρόσθεσε: "Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη".

Στη συνέχεια ο κ. Μπεντίτ αναφέρθηκε στην είσοδο των κινεζικών κεφαλαίων στην περιφέρεια της Ευρώπης φέρνοντας σαν παράδειγμα "την αγορά του λιμανιού του Πειραιά". "Εάν δεν προστατεύσουμε την περιφέρεια", είπε, "θα δείτε ότι τα κινεζικά κεφάλαια θα προσκολληθούν και ενσωματωθούν σε όλη την Ευρώπη. Και σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύει η ευρωπαϊκή κυριαρχία, γιατί όποιος έχει το χρήμα θέλει να εξουσιάζει και την πολιτική".


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63165311

2 comments:

ερωτοκριτος/erotokritos said...

Ωραίες και ενθαρρυντικές οι δηλώσεις ΛΑφοντέν και Κονμπετί αλλά αυτοί δεν κυβερνάνε Μύρω,είναι στην αντιπολίτευση.Θα χαρώ αν αυτά που λένε τα ακούσω από καμία Μέρκελ ή κανένα Σαρκοζί

myron@hersonissos said...

Ερω,3 ποστ με το ιδιο θεματακι ανεβασα ,δηλωσεις διαφορετικων πολιτικων που μιλουν για ψαλιδισμα του χρεους.Αργοτερα,πετυχα και δημοσιευμα της w.s. journal αναλογου περιεχομενου.Εχουν αρχισει να ακουγονται εντονα οι φωνες που μιλουν για ψαλιδισμα.
Οσο να ναι,ετσι πρεπει να γινει,αφου τα 2/3 του χρεους δημιουργηθηκαν τζογαδορικα,απο μαλακιες του Παπακωνσταντινου.Ασε που δεν μπορει η Ελλαδα να πληρωσει ενα τοσο μεγαλο χρεος,κι σε περιπτωση χρεοκοπιας θα εχουμε ενα ντομινο που θα επηρεασει οχι μονο τα αλλα ευρωπαικα κρατη,αλλα ακομη και τις ΗΠΑ.Κι ξερεις καλα,δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια...