Tuesday, March 31, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (33)











Από την καρδιά της κερκίδας (33)
Το Ηράκλειο αποτελεί την ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ελλάδος την εβδομάδα που δυανύουμε εξαιτίας της παρουσίας της Εθνικής Ελλάδος για το κρίσιμο ματς με το Ισραήλ,όμως το κλίμα ,η διάθεση των ποδοσφαιρόφιλων της πόλης δεν είναι γιορτινή ,είναι πένθιμη
Αιτία δεν είναι ο πιθανός υποβιβασμός του φυσικού εκπρόσωπου της πόλης στα άλωνια της Β εθνικής αλλά μια κατάρα που φαίνετε να έχει πέσει πάνω στον κόσμο της ομάδας.
Το θανατηφόρο τελικάατύχημα του Θοδωρή Παπαδόπουλου,προέδρου του συνδέσμου «Κρήτες-4» ,ήρθε να συμπληρώσει το παζλ μιας σειράς θλιβερών γεγονότων που συμβαίνουν τους τελευταίους 4 μήνες.
Προηγήθηκαν οι απώλειες νέων παιδιών ,θυμάτων της μάστιγας των ναρκωτικών,παιδιών που έβλεπες στην κερκίδα να τραγουδούν μαζί σου.Παράλληλα όμως έβλεπες την κατάσταση που αντιμετώπιζαν,ανήμπορος να βοηθήσεις,αναλογίζοντας την παντελή απουσία ενός κράτους πρόνοιας ικανού να αντιμετωπίσει αυτήν την μάστιγα.
Αδόκητοι θάνατοι νέων ανθρώπων που ίσως να είχαν αποτραπεί αν υπήρχε κράτος πρόνοιας,αν η ΕΛ.ΑΣ. φρόντιζε να αποτρέπει μεθυσμένους οδηγούς να σκορπούν το θάνατο αντί να αφιερώνει διμοιρίες για την φύλαξη ενός προσώπου.
Κι όταν πριν ένα μήνα είχαμε κι άλλο θανατηφόρο ατύχημα,με μελος του Σ.Φ.Ο.Αθηνών,τότε τα συναισθήματα γίνονται περρισότερο οδυνηρά.Παγώνεις στη σκέψη όλων αυτών των παιδιών που η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι.Που ακόμη κι αν κάποιους δεν γνώριζες, ήξερες ότι ήταν δικοί σου,ότι μοιράζεσαι κάτι κοινό.
Ήταν λίγες μέρες πριν το ατύχημα όταν συζητούσαμε με τον Θόδωρα για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει ο κόσμος του ΟΦΗ για τον αγώνα που δίνει.
Αγώνα για ένα καλύτερο ΟΦΗ,μακριά από περίεργα ιδιοκτησιακά καθεστώτα,διοικήσεις που συρρικνώνουν την ομάδα,αγώνα που μοναδικό σκοπό έχει να γίνει η ομάδα ακόμη καλύτερη κι από τις «καλές εποχές».
Τότε που η εθνική ομάδα βασίζοταν σε ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις,φεύ,γι άλλη μια φορά εις βάρος του σημερινού Όμιλου.Τότε υπήρχε ο Κόκος,ο Μαχλάς,ο Σαμαράς,ο Μαρινάκης και τόσοι άλλοι.Σήμερα στο ρόστερ της εθνικής υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μόνο έμμεση σχέση έχουν.Ο Σαμαράς,οπαδός του ΟΦΗ ο ίδιος δεν έπαιξε ποτέ στην αγαπημένη του ομάδα,αφού- ευτυχώς γι α τον Γιώργο- ο πατέρας του αρνήθηκε να συμμετάσχουν στο θέατρο σκιών που παίζοταν από τότε.Έμμεση σχέση έχει ο Τζόρβας,ο ανεπιθύμητος για τους οπαδούς τερματοφύλακας,που προκάλεσε ,αλυσιδωτές αντιδράσεις,τόσο με την παρουσία του ,όσο και με την αποχώρηση του.Τέλος,έμμεση σχέσηέχει ο Κοτσιανικούλης που ήρθε να δοκιμασθεί για τον ΟΦΗ,με συστατική επιστολή του Ν.Νόμπλια,προπονητή του στην Εθνική Νέων τότε,όμως η ανιδεότητα?η ανικανότητα?του Φ.Βατσινά έφερε το «κελεπούρι»στον συμπολίτη.
Ο Θόδωρας δεν θα τραγουδήσει ξανά μαζί μας στην κερκίδα.Όμως θα είναι στο μυαλό στις καρδιές μας πάντα.Άφησε παρακατάθηκη το έργο του και όλοι εμείς που μένουμε πίσω έχουμε χρέος να συνεχίσουμε ενωμένοι,να κάνουμε τα όνειρα του,τα όνειρα μας για ένα υγιή και λεύτερο Όμιλο πραγματικότητα.Για τον Θόδωρα,τον Σταύρο,το Μπίλια,τον Κωστή,τον Σπύρο,για όλα τα παληκάρια που χάσαμε εσχάτως.Γιατί τα Παληκάρια δεν τα κλαίνε,τα τραγουδάνε…

Ταυρομαχος

No comments: