Tuesday, March 17, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (31)












Ύστερα από 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας του ΟΦΗ στα σαλόνια της Α εθνικς,η επόμενη χρονιά όπως όλα δείχνουν θα βρει την κρητική ομάδα στα αλώνια της β εθνικής κατηγορίας.
Ο επικείμενος υποβιβασμός φαντάζει νομοτελειακός αφού τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταιά χρόνια υπήρξαν κραυγαλέα.Κι αν ο ΟΦΗ την «γλύτωσε» πολλές φορές στην δεκαετία που διανύουμε,όλα έδειχναν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε το αναπόφευκτο.
Ιδιαίτερα φέτος,η ομάδα βουλόπλεε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα ,σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος,ενώ αν εξετάσουμε την αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών των κ.κ. Στράκα και Μαντζουράκη,θα ήταν άδικο να παραμείνει στην σούπερλγκα .
Όσον αφορά τη φετινή χρονιά η μάχη χάθηκε πολύ νωρίς.Δεν χάθηκε στους αγωνιστικούς χώρους,αλλά στις αποφάσεις του προέδρου και των εργοδοτών του,που αρνήθηκαν την πώληση της ομάδας,όταν υπήρξαν προτάσεις για την αγορά της πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια.
Είναι δεδομένο ότι μια αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ,θα επέφερε μια νέα πνοή στον Όμιλο,μια μεγαλειώδη συσπείρωση του κόσμου,που θα έδειχνε την πραγματική δυναμική του συλλόγου.
Ωστόσο,τίποτα δεν άλλαξε ,για να αποφευχθεί το μοιραίο.Πλέον οφείλουμε να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα,ώστε ο ΟΦΗ να επιστρέψει άμεσα στην μεγάλη κατηγορία,δυνατότερος από ποτέ,με παρουσίες που του αρμόζουν και που δεν έχουν καμμία σχέση με την εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια .
Βασική προυπόθεση για ένα καλύτερο αύριο,είναι να αλλάξει χέρια η ομάδα.Ο Βατσινάς και οι μεγαλομέτοχοι κατάφεραν να απαξιώσουν σε τέτοιο βαθμό την ομάδα ,ώστε η παρουσία του ς να κρίνετε περρισότερο από ανεπιθύμιτη.
Αυτό που χρειάζεται περρισότερο από κάθε τι ο ΟΦΗ είναι καθαρές λύσεις,χωρίς ψήγμα διατήρησης του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Όταν μάλιστα ισχύει ακόμη η πρόταση από τον μοναδικό ίσως που μπορεί να φέρει την ομόνοια και είναι αποδεκτός από το σύνολο του ομιλίτικου κόσμου ,τον Νίκο Μαχλά,τότε η λύση αυτή μοιάζει μονόδρομος .
Στις αιτίες του υποβιβασμού,όπως ορθώς έχουν σημειώσει αρκετοί έγκριτοι δημοσιογράφοι είναι η μη αξιοποίηση του δικού του ανθρώπινου δυναμικού.
Γκέραλντ,Νόμπλιας,Σαμαράς,Αναστασίου,Κωνσταντινίδης,ακόμη και ο Δ.Παπαδόπουλος,αφού απαξιώθηκαν από τις κατά καιρούς διοικήσεις της παε ΟΦΗ,βρήκαν στέγη σε άλλες ομάδες.Το σπίτι τους όμως παραμένει πάντα στο Ηράκλειο.
Πέρα από τους παραπάνω,μια ολόκληρη φουρνιά ταλαντούχων και αξιόλογων ποδοσφαιριστών,που ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο με το όνειρο της ασπρόμαυρης φανέλας,δεν είχαν ποτέ τις ευκαιρίες ώστε να το πραγματοποιήσουν.
Γενιτσαρίδης,Τζωρμπατζάκης,Τζαννής,Μιχελεκάκης,είναι παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν στον γολγοθά της β εθνικής,παιδιά που συναισθάνονται το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ,και που έχουν τεράστιο κίνητρο να αποδείξουν ότι κακώς έμειναν τόσα χρόνια ανεκμετάλευτοι.Μαζί τους οι νεότεροι όπως ο Κοκκινάκης,ο Μπεμπής,ο Πυθαρουλής,αλλα και άλλοι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που αγωνίζονται δανεικοί εδώ κι εκεί ,ο Κασμερίδης που μάταια περιμένει τις ευκαιρίες που του αναλογούν, πρέπει να ειναι βασικά στελέχη της ομάδας που θα κάνει την προσπάθεια για άμεση επάνοδο.Η λίστα είναι εντυπωσιακά μεγάλη.Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τους πιο έμπειρους πλέον,Φραγκουλάκη και Ματθαιάκη που δεν έχουν συμμετοχές στον συμπολίτη και τόσους άλλους ακόμη.
Είναι καιρός πια ο ΟΦΗ να στηριχθεί στους Κρήτες ποδοσφαιριστές.Αν εξακουλουθήσει να βασίζεται σε καραβιές λεγεωνάριων,τα επόμενα χρόνια φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολα.
Όταν μάλιστα καθοδηγούνται από ένα προπονητ που τους γνωρίζει καλά,όπως ο Σηφάκης ή ο Δερμιτζάκης,αφού ο Νόμπλιας δύσκολα θα καθίσει σε πάγκο β εθνικής,τότε ο ΟΦΗ δεν θα φοβάται κανένα.Κι αν επιτέλους ο προπονητής του ΟΦΗ συνεργαστεί με συναδέλφους του κρητικών σωματείων μικρότερων κατηγοριών,η ανάδειξη ταλέντων θα είναι συνεχής.
Είναι τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν,τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν από την αρχή.
Ελ Ματαντορ

No comments: