Saturday, March 7, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (28)









Από την καρδιά της κερκίδας (28)
Mετά από μισή ντουζίνα «τελικούς»με αποτυχημένα αποτελέσματα ,φτάσαμε στο σημείο να παίζει ο ΟΦΗ το τελευταίο του χάρτι απέναντι στον Λεβαδειακό.
Δεν χωρούν συγκρίσεις βέβαια μεταξύ του αυριανού ματς και του προ τριετίας τελικού με τον ίδιο αντίπαλο.Ούτε οι 28χιλιάδες κόσμου που είχαν κατακλύσει το Παγκρήτιο στάδιο θα πράξουν αναλόγως,ούτε ο φετινός ΟΦΗ του κυρ-Γιάννη,του Σουλεάπ και του Κορνέα έχει καμία σχεση με τον ΟΦΗ του Σηφάκη,του Μαχλά και του Κωνσταντινίδη.
Από το ξεκίνημα της σεζόν,όλες οι ενδείξεις φανέρωναν ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να εξελιχθεί σε Γολγοθά για τον ΟΦΗ.Ανύπαρκτος σχεδιασμός,πρόσληψη ενός προπονητή που στο βιογραφικό του είχε μόνο υποβιβασμούς,ολοκληρωτική εξάρτηση στις μεταγγραφές ποδοσφαιριστών από τον «μεγάλο αδερφό»,συνέθεσαν το συνοθύλευμα που παρουσιάζεται φέτος.
Κι όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά εάν το δίμηνο Οκτώβρη-Νοέμβρη,όπου για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια υπήρξαν προτάσεις για την αγορά της ΠΑΕ ΟΦΗ,ο κ.Βατσινάς είχε κάνει τη χάρη στο κόσμο αλλά και στον εαυτό του,να μας απαλλάξει από την παρουσία του.
Μάλλον όμως δεν ήταν στο χέρι του αφού άλλα ήταν τα σχέδια τους για τον ΟΦΗ.
Είναι ολοφάνερο πια,ότι σκοπός των ιδιοκτητών ήταν να απαλλαγούν από τον βραχνά που είχαν στην Κρήτη.
Έτσι οδηγηθήκαμε ,6 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ να παίζει ένα ματς δίχως αύριο με δεσπόζουσα είδηση της εβδομάδας,όχι την πίστη,το πάθος και την α γωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών προκειμένου να πάρει ο ΟΦΗ το φιλί της ζωής,αλλά την παρουσία 4 εισαγγελέων στο γήπεδο.
Αλήθεια που ήταν οι εισαγγελείς όταν οι «στρατοί» των οργανωμένων οπαδών του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ, έσπαγαν το Παγκρήτιο και ότι άλλο έβρισκαν στο διάβα τους?
Που ταν όταν τοόσο καιρό γίνονται τα αίσχη στον ΟΦΗ?
Που ήταν για τις παράνομες μεταβιβάσεις έκπτωτων μετοχών... για τα πόθεν έσχες που δε δικαιολογούσαν την κατοχή μετοχών... για τα διπλά συμβόλαια... Για τις δημόσιες παραδοχές παραγόντων και παλαιμάχων... για ... για... για...
Που ήταν όταν ακόμη κι ο υπουργός Αθλητισμού,ο κ.Ορφανός παραδέχτηκε δημόσια στο συνδρομητικό κανάλι το 2005 ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία στην ΠΑΕ ΟΦΗ?
Τόσα χρόνια αγωνιά και κραυγάζει ο Ομιλίτης:Που είναι ρε παιδιά ο Εισαγγελέας;;;
Ορίστε τον εισαγγελέα φίλαθλε του ΟΦΗ.Δεν άκουσε ποτέ για την κατάφωρη παραβίαση των νόμων που συνιστούν όλα όσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ κι εχουν καταγγελθεί από επώνυμους και ανώνυμους,όμως θα είναι την Κυριακή στο Παγκρήτιο ,μαζί με τις συνήθεις διμοιρίες των ΜΑΤ για την προστασία του κ.Βατσινα.
Είναι προφανές ότι θα βρίσκονται στο Παγκρήτιο με σκοπό να εκφοβίσουν τον κόσμο που αναμένεται να στραφεί κατά του «μεγαλο-επενδυτή»Φ.Βατσινά.
Όταν όμως τόσα χρόνια ο λαός της Κρήτης απαιτεί να δωθεί ένα τέλος στην τυρρανία που υφίσταται η ομάδα μας,και που καταστρατηγεί κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας,μάλλον οι διάφοροι λειτουργοί της δικαιοσύνης βρίσκοταν σε άδεια ή διαβαζαν…
Αυτές οι πρακτικες όμως δυναμωνουν τον κοσμο του ΟΦΗ.
Γιατί το να είσαι ΟΦΗ είναι κόντρα στο ρεύμα. Είναι πράξη επαναστατική. Είναι αγώνας. Είναι αντίσταση. Είναι ρήξη. Είναι κοινωνική αλλαγή. Είναι δίψα για ψυχική, ατομική, συλλογική ελευθερία και αξιοπρέπεια. Δεν είναι απλώς στήριξη σε μια ομάδα. Είναι πίστη σε έναν τρόπο ζωής. Που απαιτεί και προυποθέτει διαφάνεια, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια. Είναι η Κρήτη που πέθανε. Είναι η βιασμένη ελληνική ψυχή.

No comments: