Tuesday, March 3, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (27)



















O ΟΦΗ βρίσκεται πλέον με το 1,5 πόδι στην Β εθνική μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα σε άλλο ένα «τελικό», την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Πανσερραικό.
Ακόμη και αν καταφέρει να πετύχει την 2η νίκη στην έδρα του την επόμενη αγωνιστική με τον Λεβαδειακό ,δεν κρατάει πια την τύχη στα χέρια του,αφού η παραμονή εξαρτάται πια από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που μάχονται για την σωτηρία.
Όμως με εμφανίσεις σαν κι αυτή που πραγματοποίησε το συγκρότημα του κ.Ματζουράκη την Κυριακή είναι ήδη υποβιβασμένος.Άνοστος και ανούσιος,χωρίς πάθος και θέληση ,ο ΟΦΗ ,κατά παραδοχή ακόμη και των πιο φανατικών οπαδών του αξίζει τον επερχόμενο υποβιβασμό.
Το μόνο θετικό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η για άλλη μια φορά συγκινητική παρουσία του κόσμου.Όταν μια ομάδα, απαξιωμένη και εγκαταλελειμένη από τους ιδιοκτήτες και την διοίκηση της ,καταφέρνει να φέρει 8000 κόσμο στο γήπεδο ,ανήμερα του Καρναβαλιού,δείχνει ότι πραγματικά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.
Ας αντιπαραθέσουμε προς σύγκριση το παράδειγμα της ΑΕΛ.Μιας ομάδας που πέρασε πολλά,κατάφερε την πρώτη χρόνια που επέστρεψε στα σαλόνια να κατακτήσει το κύπελο και κάθε χρόνο να διεκδικεί την έξοδο στα ευρωπαικά κύπελλα,τουναντίον όμως δεν συγκεντρώνει περρισότερους από 5-6 χιλιάδες θεατές στα παιχνίδια του Αλκαζάρ.
Ο κόσμος λοιπόν,ο πραγματικός θεματοφύλακας του σήματος,της ιστορίας και της ΙΔΕΑΣ που λέγεται ΟΦΗ είναι αυτός που πρέπει να δώσει την λύση.
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η πραγματική σωτηρία του Όμιλου θα είναι ο απεγκλωβισμός από το αμαρτωλό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΟΦΗ.
Αυτή είναι η πηγή του κακού για οσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ και για όσα χειρότερα θα συμβούν όσο τα πράγματα παραμένουν στάσιμα.
Οφείλει ο κόσμος του ΟΦΗ ακόμη κι αν η ομάδα φτάσει στο σημείο να είναι και μαθηματικά υποβιβασμένη να συνεχίσει να δίνει βροντερό παρών στο Παγκρήτιο,να δυναμώσει ακόμη περρισότερο τη φωνή του απαιτώντας τα δίκαια του.
Οφείλει ο κόσμος του ΟΦΗ με την παρουσία του να «τρομάξει»όλους τους ανευθυνουπεύθυνους,ιδιοκτήτες,διαχειριστές ,φορείς,που είτε με τις κινήσεις τους,είτε κάνοντας τα στραβά μάτια έχουν οδηγήσει μια από τις ιστορικότερες και δυναμικότερες ομάδες της Ελλάδος,μιας ομάδας που έχει δοξάσει τα ελληνικά χρώματα με τις ευρωπαικές παρουσίες της,με τους ποδοσφαιριστές που έχει στείλει στο εθνικό συγκρότημα,μιας ομάδας που έχει κερδίσει το θαυμασμό όλης της φίλαθλης Ελλάδος ,να βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού.
Ενός γκρεμου που μπορεί να είναι δύσβατος και κακοτράχαλος ,όμως επειδή ακριβώς θα τον ανέβουν πολλές χιλιάδες κόσμου μαζί,καθίσταται προσπελάσιμος.
Κι αν κοπεί σύντομα ο γόρδιος δεσμός του ιδιοκτησιακού, ο γκρεμός θα προσπελαστεί πολύ εύκολα,με ελικόπτερο,σαν τον θρυλικό δραπέτη.Αν όμως δεν κοπεί,οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες…
Πέρα από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο,αποτελεί πολύ σημαντική παράμετρο η μαζική εγγραφή νέων μελών στον θεσμικό θεματοφύλακα του συλόγου,τον ερασιτέχνη ΟΦΗ.
Δεν είναι δυνατόν ,ο Α.Σ. ΟΦΗ να διαθέτει μόνο 100 περίπου μέλη.Δεν είναι κλειστό κλαμπ ο ΟΦΗ,δεν είναι μασσονία,κι αν πραγματικά ο πρόεδρος κ.Ξημέρης,θέλει να υπάρξει αύριο για τον Όμιλο θα πρέπει να ανοίξει τις «πύλες» του σωματείου.Χιλιάδες μέλη έπρεπε να έχει ο ερασιτέχνης,μέλη που θα τον είχαν προστατέψει από τις κακουχίες που αντιμετωπζει σήμερα.
Ας κάνει λοιπόν οκ.Ξημέρης το χρέος του γιατί όπως το Ηράκλειο και η Κρήτη χρειάζονται τον ΟΦΗ,έτσι και ο ΟΦΗ χρειάζεται την Κρήτη δίπλα του…

No comments: