Friday, March 13, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας ( 30)















«Η ομάδα δεν έχει πέσει,τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες,έχω μέλλον στη ζωή και παντού».
Αυτές είναι οι δηλώσεις τουΦανούρη Βατσινάτην ίδια ώρα που ο ΟΦΗ περνάει μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία του,εξαιτίας των εντολών που ακουλουθεί.
Ενώ ακόμη και ο πιο φανατικός φίλαθλος της κρητικής ομάδας δεν πιστεύει στο θαύμα,ο πρόεδρος εξακουλουθεί να αιθεροβατεί.Δεν πιστεύουν στη σωτηρία οι οπαδοί του ΟΦΗ γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν έπεισε σε κανέναν αγώνα που έχει δώσει.Μοναδική εξαίρεση ίσως το ματς του Αλκαζάρ όπου πέτυχε 6 γκολ αλλά μέτρησαν τα μισά,ομώς ακόμη και εκεί δεν έδειξε το απαραίτητο τσαγανό.Πως λοιπόν θα σωθεί η ομάδα πρόεδρε?
Μήπως γνωρίζεις κάτι που δεν φαίνεται στο γήπεδο?Μήπως βλέπεις πίσω από τις κουρτινές?
Τι σημαίνει αλήθεια «εξωγενείς παράγοντες»?Πέφτει ο ΟΦΗ μετά από 33 χρόνια,δεν πρέπει να τους κατονομάσεις?Ο κόσμος με αυτήν έννοια αναγνωρίζει ότι η ομάδα διοικήται από άλλους,εσύ είσαι εκεί για το «θεαθήναι».Αυτό δεν δείχνουν άλλωστε τα περιστατικά με Εντόι και Τζόρβα?Όσο για το μέλλον σου,καλά να ναι,αλλά μακριά από τον ΟΦΗ.Γιατί όσο «ηγείσαι»της παε,ο ΟΦΗ δεν έχει μέλλον.Αρκετά με το παρελθόν.Πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε το μέλλον.Όχι το δικό σου,δυστυχώς δεν περιμένουμε πολλά από την ελληνική δικαιοσύνη,το μέλλον του ΟΦΗ.
Κάθε σώφρων φίλαθλος του ΟΦΗ σκεύτεται πια την επόμενη μέρα.Άγχος,αγωνία ,αλλά και δύναμη για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αύριο είναι τα συναισθήματα όλου του Ομιλίτικου κόσμου αυτές τις δύσκολες μέρες.
Όλοι ελπίζουμε ότι η επόμενη μέρα θα φέρει επιτέλους την κάθαρση στην παε ΟΦΗ.
Μόνο έτσι θα έχει λιγότερο πικρή γεύση το ποτήρι του υποβιβασμού.
Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι θα πρέπει να βγει η σπάθα που θα κόψει το γόρδιο δεσμό της πολυιδιοκτησίας.
Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ πρέπει να είναι τελείως αποκομμένη από το αμαρτωλό παρελθόν.Καμμία σχέση,κανένας παράγοντας που υπηρέτησε ένα καθεστώς που διέσυρε και διεσύρει τον ΟΦΗ δεν πρέπει να «ξαναχώσει την ουρά του».Πόσο μάλλον μεγαλομέτοχος,γιατί ακούστηκε ακόμη κι αυτό το ανατριχιαστικό σενάριο.
Ο ΟΦΗ θα πρέπει επιτέλους να σταθεί στα πόδια του χωρίς δεκανίκια.Να απεμπλακεί επιτέλους από ένα «γύψινο» καθεστώς.Είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο,με ακόμη περρισότερη δυναμική,που υπηρετεί τον αθλητισμό 84 χρόνια.Υπήρχε πολύ πριν τους Βαρδινογιάννηδες και θα υπάρχει μετα από αυτούς.
Ο επικείμενος υποβιβασμός πρέπει να γίνει η κολυμπήθρα που θα ξεπλύνει τις αμαρτίες τόσων χρόνων,θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή που θα ξανακάνει τον ΟΦΗ,ποδοσφαιρικό πρεσβευτή του Ηρακλείου και της Κρήτης.
OFI Crete,ξέρουν τον Όμιλο παντού στην Οικουμένη.Από τις ευρωπαικές χωρες που τον έμαθαν χάρη στις ευρωπαικές παρουσίες ,τον Νίκο Μαχλά και τους άλλους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που «έβγαλε»η κρητική ομάδα,μέχρι τον Καναδά και την Αυστραλία ,όπου χιλιάδες Κρήτες της ομογένειας κλαίνε για τον υποβιβασμό που αργά ή γρήγορα θα έρχοταν εξαιτίας της απαξίωσης που γνωρίζει η ομάδα,όμηρος στα χέρια ενος αμαρτωλού ιδιοκτησισακού καθεστώτος.
Είναι καιρός ο ΟΦΗ να βρει την χαμένη του αίγλη μακριά από διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Χορτάσαμε πια από μεταβατικές λύσεις.Απο το 2000 μεταβατικές λύσεις είχαμε ,ιδού τα αποτελέσματα.Είναι καιρός για καθαρές λύσεις!
Ελ Ματαντορ

No comments: