Tuesday, March 10, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (29)













Το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος διεξήχθη την Κυριακή 8/3/2009στο Παγκρήτιο.Φέτος έγιναν όσα ευτράπελα,δεν είχαν ξανασυμβεί για να φέρουν σε πέρας το έγκλημα φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.
Οι «μεταγγραφές» Τζόρβα και Εντόι ,ποδοσφαιριστών που ουσιαστικά ποτέ δεν ανήκαν στην παε ΟΦΗ,-οι δανεικοί ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟ ήταν ανέκαθεν πηγή προβλημάτων-η πρόσληψη ενός προπονητή χωρίς περγαμηνές,ανίδεου περί της ελληνικής πραγματικότητας και επειτα ενός ξεπερασμένου προπονητή,που έφερε τις καραβιές ξένων,ήταν οι αιτιες που έκαναν το έγκλημα αναπόφευκτο.
Όμως το έγκλημα είχε σχεδιαστεί πολλά χρόνια .Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ πλησίαζε τον Αχέροντα,όμως ηταν ο κόσμος,ενίοτε και η τύχη-εξαιτίας των οπαδών του Άρη ,δεν είχε υποβιβασθεί πριν λίγα χρόνια-που έσωνε τον ΟΦΗ.
Αυτήν την φορά όμως ο Φ.Βατσινάς και οι εργοδότες του τα κατάφεραν.Όχι γιατί το σχέδιο τους ήταν αλάνθαστο,αλλά γιατί ο κόσμος αποφάσισε να πιεί το κώνιο του υποβιβασμού,ελπίζοντας ότι μετά από τον «θάνατο»θα έρθει η «Ανάσταση».
Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να κοπεί η «γάγραινα» της πολυιδιοκτησίας.
Με αυτήν την ιλαρή κατάσταση θα έπρεπε να ασχοληθεί ο εισαγγελέας Ηρακλείου,αυτή είναι η αιτία που ξεσπούν επεισόδια,που απασχολιούνται εκατοντάδες άνδρες της ελληνικής αστυνομίας,που διαταράσσετε η κοινή γαλήνη.
Θα έπρεπε ο εισαγγελέας να δείχνει με το δάχτυλο τον άνθρωπο που επί τόσους μήνες έχει προκαλέσει αυτόν τον χαμό στο Ηράκλειο,τον άνθρωπο με τους λογιών λογιών προστάτες,ένστολους και μη, ευθύνεται για την αναταραχή.
Συνειρμικά ίσως θα έπρεπε να δείχνει και τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τημ,όμως αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Ούτε καν όμως η παρουσία του εισαγγελέα κατάφερε να αδρανοποιήσει μια βόμβα που έχει τοποθετηθεί πολλά χρόνια.Γιατί μπορεί ο έσχατος φυσικός αυτουργός να την πυροδότησε,όλοι όσοι όμως ήταν πριν από αυτόν δεν έκαναν το καθήκον τους ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο.
Μυριοκεφαλιτάκης,Ξημέρης,Δουλουφάκης,Καζανάκης ,Παπαματθαιάκης ,κατάλαβαν όταν ήταν αργά ότι ο κόσμος δεν ανέχεται να ζει η ομάδα του εξαρτημένη.Έβλεπαν το κακό να πλησιάζει,είχαν λάβει τις προειδοποιήσεις ,αλλά δεν αντιδρούσαν.
Όταν το 2002 έφευγε ο Γιάννης Σαμαράς,προβλέποντας όσα θα επακουλουθήσουν,αφουγκραζόμενος την ανάγκη του κόσμου και της ομάδας να σταθεί στα δικά της πόδια,καταγγέλοντας όσα συμβαίνουν στην ομάδα,έχοντας βιώσει την αρπαγή του Κυριάκου,οι παράγοντες αδιαφόρησαν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται,πολλές φορές δε ως φάρσα και η «αρπαγή» Τζόρβα και Εντόι επαλήθευσε την ρήση.Η φάρσα όμως έπιασε αυτή τη φορά και ο ΟΦΗ οδηγείτε πλέον στην Β εθνική.
Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ είναι φυσικό να είναι τραγικά δύσκολη.Όταν μάλιστα κάποιος πρώην πρόεδρος του ΟΣΦΠ έχει εμφανισθεί από το πουθενά θέλοντας να συσπειρώσει τον κόσμο και να βοηθήσει όπως ισχυρίζεται, τα πράγματα γίνοται τραγικώτερα εώς κωμικοτραγικά.Δεν χρειάζεται ο ΟΦΗ αυτόκλητους σωτήρες,χρειάζεται υγιείς βάσεις και καθαρές λυσείς.
Ουσιαστικά όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να φέρει η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ.
Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος,με παράγοντες που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν,που εμπιστεύεται ο κόσμος, μπορούν να φέρουν την «αναγέννηση»για τον ΟΦΗ,την άμεση επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια.
Όταν μάλιστα ο Ν.Μαχλάς δηλώνει μια μέρα μετά τον ουσιαστικό υποβιβασμό τηςομάδας παρών,τότε η λύση είναι μονόδρομος και συζητιέται χρόνια τώρα στα ομιλίτικα στέκια.
Μαχλάς επικεφαλής,Νόμπλιας προπονητής,Σαμαράς τεχνικός διευθυντής,στελέχωση των ακαδημιών με παλαίμαχους σαν τον Γ.Βλαστό είναι ο διακαής πόθος των Ομιλιτών.
Σαν ευχή ακούγεται,αφού είναι σίγουρο ότι θα σημάνει την ώρα του ΟΦΗ.
Με πρωτοφανή συσπείρωση του κόσμου και με εκδρομές 1000 και πλέον ατόμων θα προσπελαστεί άμεσα ο σκόπελος της β εθνικής.!
El Matador

3 comments:

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΕΖΑ ΤΙΒΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΠΛΟΓΚ!!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΟ!

http://prezatv.blogspot.com/2009/03/blog-post_728.html

Anonymous said...

αδέρφια πόσο σας καταλαβαινω...
10 χρόνια τα ίδια περνούσαμε

myron@hersonissos said...

εμεις πιασαμε τα 30 φιλε παοκτζη...
Αλληλεγυη στον ΟΦΗ!ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ...