Saturday, December 13, 2008

Από την καρδιά της κερκίδας (4)



ο Κωνσταντακης,απο τις ακαδημιες του ΟΦΗ,πλεον στην Χερσονησο.Δεν πηρε ποτε τις ευκαιριες που επρεπε στον ΟΦΗ.Οπως και πολλοι αλλοι...

Διπλή γιορτή του κρητικού ποδοσφαίρου αύριο,σε Χερσόνησο και Παγκρήτιο για τα πρωταθλήματα της Γ΄ εθνικής και της σούπερ-λίγκας αντίστοιχα.
Το κρητικό ποδοσφαίρο θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία αν σκευτούμε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες μετρούσαμε μετά βίας 2 ομάδες στις εθνικές κατηγορίες ενώ την τρέχουσα 5.
Μάλιστα,υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Κρήτης στα εθνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα αν αναλογιστούμε ότι δυο από τις μεγαλύτερες πόλεις ,τα Χανιά και ο Αγ.Νικόλαος δεν έχουν ομάδα στις εθνικές κατηγορίες ,ενώ θα μπορούσαν βάσει οικονομικής ανάπτυξης και πληθυσμού να υποστηρίξουν την ύπαρξη αυτών.
Τώρα,πως είναι δυνατόν το κρητικό ποδόσφαιρο να ακμάζει και η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι κατι που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μπορούν εύκολα να καταλάβουν…
Αν κάποιος που παρακουλουθεί το κρητικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες ,έψαχνε την γεννεσιουργό αιτία της ακμής του κρητικού ποδοσφαίρου ,εύκολα θα συμπέρανε ότι οφείλεται στην» κληρονομιά» που μας άφησε κάποιος που ήρθε πριν από 24 χρόνια στην Κρήτη και εγινε Κρητικός.Πέρα από τις επιτυχίες που έφερε στον ΟΦΗ,πέρα από τους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ,ο Ευγ.Γκέραλντ πέρασε στους ποδοσφαιράνθρωπους στην Κρήτη την νοοτροπία της παραγωγής ποδοσφαιριστών.Έτσι ,υπάρχει πια το φαινόμενο,από άκρη σε άκρη της Κρήτης να λειτουργούν ποδοσφαιρικές ακαδημίες,δίνοντας την ευκαιρία στα νέα παιδιά,αφενός μεν να αθληθούν κι αφετέρου δε, εφόσον υπάρχουν τα εφόδια να παίξουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.
Καλό θα είναι λοιπόν τα «αφεντικά» των κρητικών ομάδων να επενδύσουν ακόμη περρισότερο στην παραγωγή ποδοσφαιριστών που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη στήριξη αυτών.Πέρα από την οικονομική τόνωση που θα φέρει μια ενδεχόμενη πώληση,κυρίως στο εξωτερικό,ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή τα κέρδη είναι πολλαπλάσια.Οι γηγενείς ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που ματώνουν για την ομάδα,είναι αυτοί που θα τη στηρίξουν στα δύσκολα,αυτοί που θα βάλουν στο κλίμα τους «καινούργιους».Είναι ο ιστός της σημαίας σε κάθε ομάδα.
Δυστυχώς όμως στον ΟΦΗ των τελευταίων ετών ,οι διοικούντες έχουν σαν προτεραιότητα την ανάδειξη ποδοσφαιριστών που δεν ανήκουν στον ΟΦΗ,που απλά κάνουν το «αγροτικό» τους στο Ηράκλειο,με αποτέλεσμα την κάκιστη παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα όχι μονο έετος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.
Παρ όλα αυτά υπάρχει ελπίδα για το μέλλον αν πραγματοποιηθεί η ΑΛΛΑΓΗ που λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο μας.
Κυριακή λοιπόν γεμάτη μπάλα,ας πάμε όλοι μας να παρακουλουθήσουμε τα ντέρμπι στα 2 μέτωπα,κι ας δείξουμε με τη συμπεριφορά μας ότι το ποδόσφαιρο στην Κρήτη μπορεί να είναι γιορτή.
Υγ.Ο επίδοξος αγοραστής της παε ΟΦΗ «κύριος»Κούγιας δεν πρόλαβε να αναλαύει την υπεράσπιση του ένστολου δολοφόνου και προεύει σε σειρά ατοπημάτων που καταδικάστικαν από την κοινή γνώμη.Να μας λείπουν τέτοιοι επενδυτές,ανύπαρκτου ηθικού βάρους.Υπερασπιστές φονιάδων και εμπόρων ναρκωτικών δεν θέλουμε στον ΟΦΗ

No comments: