Wednesday, December 10, 2008

Aπό την καρδιά της κερκιδάς (3)


Aπό την καρδιά της κερκιδάς (3)


Και να που ένα σύνθημα που ακούγεται για δεκαετίες στα γήπεδα,έγινε πραγματικότητα από τους σημερινούς 16άρηδες.Όχι μόνο σε Ομόνοια και Πειραιά αλλά σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου.
Μιάς δολοφονίας που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι,η σπίθα που άναψε το φυτίλι.Οι αιτίες όμως υπήρχαν για χρόνια.Τις ξέρουμε όλοι,τις συζητάμε στο τραπέζι,στα καφενεία και στα γήπεδα.Συζητάμε για δάνεια,κάρτες,ανεργια, βλέπουμε την οικονομική κρίση να έρχεται ακουλουθούμενη από την οικολογική καταστροφή.
Και από την άλλη εκκατομύρια ευρώ κάτω από το τραπέζι ,μα Βατοπαίδι,μα Τοπλού,μα Siemens και Ζαχόπουλος,πολιτικοί και διάφοροι μεσάζοντες να πλουτίζουν εν μια νυκτί,ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι από τους 16άρηδες να αγωνίζονται για μια δουλίτσα των 700ευρώ.
Και στο βάθος ποδόσφαιρο…Άρτος και θεάματα ,έλεγαν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες,να ξεχνάει ο λαός τα προβλήματα του.
Μα με 700 ευρώ ο άρτος θα είναι λειψός και τα θεάματα ομιχλώδη εως οσμώδη. Και δυστυχώς ο ΟΦΗ είναι μέσα στην ομίχλη και γεμάτος οσμες όχι μόνο τα τελευταία 4χρόνια της «εποχής Βατσινά»,αλλά πολλά περρισότερα εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστούς που διέπει την παε.Όμως τώρα ο ΟΦΗ έχει μοναδική ευκαιρία να γυρίσει σελίδα ύστερα από τριάντα χρόνια.
Έχει την ευκαιρΊα με μια ΑΛΛΑΓΗ,ποιός θα περίμενε ότι η λέξη αυτή θα ήταν τόσο επίκαρη ακόμη,αλλαγή με τον Ομπάμα στις ΗΠΑ,αλλαγή στην μορφή της ελληνικής κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από φαινόμενα σήψης και διαφθοράς σε κάθε επίπεδο εξαίτας της εξέγερσης των 16άρηδων,αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της παε ΟΦΗ που μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με την παρουσία του Νίκου Μαχλά.
Είναι μονόδρομος η καθαρή πώληση της παε ΟΦΗ στην κίνηση Μαχλά,αν θέλουμε να μιλάμε για αναγέννηση της ομάδας.Όταν ο ίδιος έχει μιλήσει για 5ετες πλάνο που θα φέρει την ομάδα εκεί όπου ανήκει.Στην παραγωγή Κρητών ποδοσφαιριστών και στις ευρωπαικές παρουσίες.Όταν ο Ν.Νόμπλιας δηλώνει ότι μόνο με μια αλλαγή στην παε ΟΦΗ θέλει να αναλάβει το πόστο του προπονητή.Όλοι ξέρουμε ότι αυτή θα είναι η σωτηρία.Αφού οι φίλοι του ΟΦΗ δεν περιμένουν πια τον Αι-Βασίλη.Τον Αι-Νικόλα περιμένουν έστω και καθυστερημένα.Στις 30/12 ,ημέρα της τακτικής γ.σ. της παε ΟΦΗ.
Από την άλλη έχουμε τον κ.Φανούρη.Ο Ν.Νόμπλιας μόλις προχτές δήλωσε ότι ποτέ δεν του έγινε πρόταση.Κάποιος παίκτης είπε σε στενό κύκλο ότι είναι απλήρωτοι 7 μήνες.Χώρια τον κ.Καράτζη που είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί μόλις διαπιστώσει οτι ο πρόεδρος του λέει ψέμματα,δυο μέρες μετά παραιτήθηκε.
Να παραφράσουμε τότε το παλιο σόρδινο του Γ.Βιτώρου λέγοντας"Φανούρη,Φανούρη ,είσαι και ψεμματάρης ε?".Αλήθεια πως ξέφυγε τέτοια φυσιογνωμία του Γ.Μητσικώστα στην ωραία εκπομπή του.Ο Φανούρης 3 σε 1.Ψωμιάδης-με τα πούρα του-Αλέφαντος τα πάντα όλα ρε-αφού κάνει τα πάντα στην παε ο κυρ-Φανούρης-και Παντελής-αφού αντέχει να τον βρίζει όλος ο κόσμος και μένει εκεί στην καρέκλα του συνεχίζει σαν το αρκουδάκι της Ντουρασελ…

No comments: