Tuesday, December 30, 2008

Από την καρδιά της κερκίδας (10)




Χρόνια πολλά και καλά
Λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2008,οι φιλάθλοι του ΟΦΗ αγωνιούν για την έκβαση ενός μεγάλου τελικού ,μεγαλύτερου ίσως κι από εκείνον του 87 ,αφού το αποτέλεσμα που θα προκύψει ,είτε θα φέρει την αναγέννηση του ασθενή,είτε θα του δώσει το τελειωτικό χτύπημα.Πρόκυται φυσικά για την τακτική Γ.Σ. της παε ΟΦΗ,που διεξάγεται στο σημερα στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Αστόρια.
Είναι ακριβώς η σημερινή Γ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ ο μεγαλύτερος τελικός στην ιστορία του σωματείου,γιατί εφόσον πραγματοποιηθεί η ευχή όλων των Ομιλητών,όλων των Κρητικών ίσως,για ένα πραγματικό ιδιοκτήτη, ο Όμιλος θα αλλάξει σελίδα ώστε να μετουσιωθεί σε αληθινο πρεσβευτή της Κρήτης στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Θα πάψει δηλαδή ο ΟΦΗ
-να χάνει τον καλύτερο του παίκτη 2 ώρες πριν την έναρξη ενός κρίσιμου αγώνα,ύστερα από την εμφάνιση ύποπτων ιδιωτικών συμφωνητικών
-να χάνει τους καλύτερους παίκτες που διαθέτει ,έναντι πινακίου φακής,συνήθως την τελευταία μέρα των μεταγγραφών
-να εξαρτάται το μεταγγραφικό του πλάνο από τις επιλογές προπονητή,αντίπαλης ομάδας
-να αποτελεί φυτώριο για ποδοσφαιριστές που δεν του ανήκουν
-να μην αξιοποιεί τα ταλέντα του κρητικού ποδοσφαίρου που διαπρέπουν και είναι άφθονα
-να βρίσκεται συνεχώς στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας,παλεύοντας για τη σωτηρία
-να αλλάζει προπονητές κάθε χρόνο,ακόμη κι αν αυτοί θεωρούνται επιτυχημένοι,γιατί έδειξαν τα δόντια τους,διεσύροντας τον «μεγάλο αδερφό»
-να αποτελεί το εύκολο θύμα για τους διαιτητές,που αφού δεν μπορούν να βαρέσουν το μουλάρι ,βαράνε το σαμάρι(βλ.δηλώσεις πρώην διαιτητή Ποντίκη)
-να διώχνει συνεχώς τον κόσμο του από το γήπεδο ,υπάρχωντας στην ουσία για την εξυπηρέτηση συμφεροντών άλλης ομάδας
Και τόσα ακόμη που έχουν συμβεί όσα χρόνια η ομάδα είναι υπό την σκεπήν του παρόντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος και που θα χρειαζόμασταν ολόκληρο το αθλητικό ρεπορτάζ για να καταγράψουμε.
Γι αυτους λοιπόν τους λόγους κι ακόμη περισσότερους,επειδή η σημερινή Γ.Σ. είναι ο μεγαλύτερος τελικός στην ιστορία του ΟΦΗ,θα πρέπει όλοι οι Ομιλήτες,όλοι οι φίλαθλοι που θέλουν το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι πίσω από κουρτίνες που μυρίζουν πετρέλαιο,πρέπει να βρίσκονται απόψε στις 5 μμ έξω από το ξενοδοχείο Αστόρια,να διαδηλώσουν ειρηνικά για μια καθαρή λύση στην ΠΑΕ ΟΦΗ,να φωνάξουν δυνατά για να ακούσει ο Αγ.Βασίλης και να φέρει στον ΟΦΗ ένα πραγματικό ιδιοκτήτη.Ακόμη όμως κι αν δεν ακούσει ο
Αγ.Βασίλης,να το ακούσει ο Αι-Νικόλας και να δώσει φώτιση σε ένα Ομιλήτη Νικόλα να πράξει τα δέοντα…
Καλή χρονιά να χουμε
Υγ.Αν δεν αλλάξουν όμως τα πράγματα,ας μου επιτραπεί η πρόβλεψη,ο ΟΦΗ δεν θα χει καλή χρονιά…

No comments: