Tuesday, December 2, 2008

Aπό την καρδιά της κερκίδας (1)




4 Δεκέμβρη

Όταν πριν από λίγες μέρες μου προτάθηκε απο να αρθρογραφήσω για το "αθλητικό ρεπορτάζ ,πολύ γρήγορα αποφάσισα το θέμα του πρώτου άρθρου.Άλλωστε η 4η Δεκέμβρη,ημερομηνία της έκτακτης Γ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ πλησίαζε ενώ η αγωνία των χιλιάδων φιλάθλων για το μέλλον της ομάδας έχει φτάσει πια στο κατακόρυφο.
Τους τελευταίους τρεις μήνες ,έχουμε γίνει θεατές ενός συνεχιζόμενου θέατρου του παρολόγου να διαδραματίζεται στις τάξεις της ΠΑΕ ΟΦΗ που θα ζήλευε ακόμη κι ο Ιονέσκο.Όσο γνώριμο κι αν είναι το θέατρο του παραλόγου για τους φίλους του ΟΦΗ,που το ζουν από πρώτο χέρι τα τελευταία χρόνια.
Διαδοχικές προτάσεις αγοράς της ομάδας,όσες δεν έγιναν για 30 χρονια,έγιναν μέσα σε 60 ημέρες.Όμως ο κ.Βατσινάς,που το μονο που έχει καταφέρει τα χρονια της προεδρίας του,διαχείρισης αν θέλετε,είναι να συνεχίσει την απαξίωση του ΟΦΗ,με διάφορες υπεκφυγές,οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως,έχει αποφύγει να δώσει τη λύση για τη σωτηρία του ΟΦΗ.
Την καθαρή πώληση της ομάδας.
Η πρώτη πρόταση του κ.Παπακαλιάτη ηταν μικρή οικονομικά,η δεύτερη του κ.Κούγια ήταν μεγάλη αλλά "σκάλωσε" στα συναισθήματα του κ.Βατσινά για τον ΟΦΗ,η τρίτη του Ν.Μαχλά ήταν καλή,αλλά αντί της αποδοχής της,προτάθηκε η προεδρία στον Νικόλα τον Μαχλά.
Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα,οι οπαδοί της ομάδας διαδήλωσαν κατά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος πολλάκις στο Ηράκλειο,αλλά και στις Σέρρες ,στην Κομοτηνή,όπου οι οπαδοί των ακριτικών ομάδων τάχθηκαν μαζί τους,δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους.
Διαδήλωσαν,όχι για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και την χαμηλή θέση του ΟΦΗ στον βαθμολογικό πίνακα,αλλά γιατί είναι ηλίου φαεινότερο,ότι υπό αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει μέλλον,δεν υπάρχει όραμα...
Η "εποχη Βατσινά"αυτό δείχνει άλλωστε.Έλλειψη προγραμματισμού,έλλειψη οργάνωσης,συνεχιζόμενη απαξίωση της ομάδας.
Τα παραδείγματα πολλά.Σωτηρία στο παρά 5,ανυπαρξία υποδομών,μεταγγραφικός σχεδιασμός βασιζόμενος στην παιανία,αλλαγές προπονητών,προσφυγές παικτών,συστηματικός σφαγιασμός από την διαιτησία,μαζικές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ,τι άλλο?Χρειάζεται κι άλλο?
Βέβαια δικαιολογίες έχουν ακουστεί πολλές.
Η πιο πρόσφατη,που κυκλοφόρησε στα αθλητικά στέκια,περρισότερο σαν μορφή φήμης, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί επισήμως για ευνόητους λόγους,ήταν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν πουλάει,αφού η διαθήκη του Θόδωρα δεν τους το επιτρέπει.
Όμως χθεσινό δημοσίευμα μεγάλης πολιτικής εφημερίδας(ΤΟ ΒΗΜΑ) καταρρίπτει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό,αναφέροντας επί λέξη:
"ΧΩΡΙΣ διαθήκη πέθανε ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης. Ο αιφνίδιος θάνατός του στις 21 Σεπτεμβρίου δεν επέτρεψε, όπως υποστηρίζουν οι κληρονόμοι του, να συντάξει ο ίδιος διαθήκη και να μοιράσει την περιουσία του. Ετσι, η χήρα του Αναστασία και τα παιδιά του Νικόλαος και Ιωάννης προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας να αναγνωρισθούν ως οι μοναδικοί του κληρονόμοι.

Η αίτησή τους, που υποβλήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφορά τη χορήγηση κληρονομητηρίου, την αναγνώριση δηλαδή δικαστικώς των μεριδίων που προβλέπει η νομοθεσία μας για τη σύζυγο και για τα παιδιά. Στην αίτηση, που υπογράφουν η χήρα και τα δύο παιδιά του..."
Ας αφήσει λοιπόν ο κ.Βατσινάς τις υπεκφυγές και ας κάνει αυτό που πρέπει,δηλαδή την καθαρή πώληση της ομάδας.
Γιατί οι βροντές που θα ακούγονται δεν θα είναι απο τον καιρό,ούτε απο κάποιον που βροντάει η τσέπη του.
Θα είναι ο λαός του ΟΦΗ που θα διαδηλώνει και έξω απο τον χώρο της Γ.Σ. στο κέντρο του Ηρακλείου για άλλη μια φορά...

matador

1 comment:

SofosCrete said...

Πήρα το άρθρο σου και το δημοσιευσα εδώ : http://sofoscrete.blogspot.com/2008/12/blog-post_3394.html
Ελπίζω να μην σε ενοχλεί.