Saturday, October 29, 2011

Πολίτες κατά του χρέους


Ηράκλειο, 28η Οκτωβρίου 2011
Από το μεγάλο ΟΧΙ στα 153 "Ναι σε όλα"...


Οι Πολίτες κατά του Χρέους χαιρετίζουν όλο τον κόσμο που είπε το πραγματικό "ΟΧΙ". Όλους τους μαθητές που γύρισαν το κεφάλι στους προδότες, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, όλους αυτούς που μαζί καταφέραμε και στο Ηράκλειο να διώξουμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τον περιφερειάρχη. Αυτούς που τόλμησαν να μας πουλήσουν και να μας κοροϊδέψουν. Η μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης, τα συνθήματα για ανεξαρτησία και δημοκρατία, οι εκατοντάδες κόσμου που στο Λασίθι διαδήλωσαν ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου και την υπόλοιπη "Σοσιαλιστική" Διεθνή είναι εικόνες που θα βλέπουμε και στο μέλλον, ακόμα πιο συχνά, με περισσότερο κόσμο και παλμό, μέχρι τη νίκη!
Σήμερα ο λαός σε ολόκληρη την Ελλάδα είπε ξανά ΟΧΙ", 71 χρόνια μετά, στην κατοχή που μας έχουν επιβάλλει. Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα, Άρτα, Ναύπλιο, Ξυλόκαστρο, Καρδίτσα, Λαμία, Καβάλα, είναι μόνο μερικές από τις πόλεις όπου χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν, είπαν περήφανα "ΟΧΙ", διώχνοντας τους "επισήμους" εκπροσώπους της τρόικας. Κανέναν δεν έπεισαν τα διαγγέλματα του Γ. Α. Παπανδρέου και των υπολοίπων "σωτήρων" για την επιτυχία της συμφωνίας και την αποτελεσματικότητα του "κουρέματος".
Από πότε η συμφωνία για πολυετή υποδούλωση της χώρας είναι επιτυχία; Από πότε η παράδοση της χώρας σε μία διεθνή εποπτεία στις απαιτήσεις των τοκογλύφων αποτελεί νίκη; Από πότε η καταδίκη του λαού σε φτώχεια, ανεργία, αβεβαιότητα αποτελεί διέξοδο από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν;
Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ μαζί με τα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι επρόκειτο για μειοψηφίες υποκινούμενες, και όχι για τη λαϊκή οργή που ξεχειλίζει. Ο κ. Παπούλιας θεωρεί ότι οι διαμαρτυρίες αμαυρώνουν την ιστορία και τις παρελάσεις, ξεχνώντας ότι και ο ίδιος, όπως λέει, πολέμησε ενάντια στο φασισμό και τη γερμανική κατοχή. Μας ζητά να σεβαστούμε την ιστορία και τους θεσμούς, όταν αυτοί από καιρό τους έχουν καταλύσει, λέγοντας το ιστορικό "ΝΑΙ" στους ξένους κατακτητές. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα τρέμει τη λαϊκή οργή, αισθάνεται απομονωμένο, επιχειρεί να φοβίσει με λόγια και αστυνομική βία. Γνωρίζει ότι μετρά μέρες. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει

Σήμερα καταφέραμε μία μικρή νίκη. Ήταν τα πρώτα βήματα ενός αγώνα ενάντια στη νέα κατοχή. Τους δείξαμε ότι είναι ανεπιθύμητοι! Είναι ανεπιθύμητοι αυτοί που καταστρέφουν την κοινωνία, αυτοί που σκοτώνουν τον ελληνικό λαό. Τους δείξαμε ότι δεν τους χωράει ο τόπος. Ότι μπορούμε να τους ρίξουμε. Άρχισαν να νιώθουν το φόβο και έτρεξαν να κρυφτούν από τη λαϊκή οργή.

No comments: