Tuesday, October 4, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας 107




Από την καρδιά της κερκίδας 107

Προφανώς επηρεασμένος ή μήπως καθοδηγούμενος(?) από συγκεκριμένο δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, ο διορισμένος από την ΕΠΟ αθλητικός εισαγγελέας κ.Φάκος έκανε έφεση στην απόφαση της Α’ βάθμιας πειθαρχικής επιτροπής που αθώωνε την ΠΑΕ ΟΦΗ για τις έτσι κι αλλιώς γελοίες κατηγορίες περί εμπλοκής της κρητικής ομάδας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων .

Περισσότερο πάντως μοιάζει καθοδηγούμενος ,αφού πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της αθωωτικής απόφασης ,ο επιφανής δημοσιογράφος ,εκδότης ,μηντιάρχης ,ιδιοκτήτης αθλητικοδημοσιογραφικής σχολής ,ιδιοκτήτης εταιρίας αθλητικού υλικού αλλά και πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιγιάλειος(που έπεσε αύτανδρη στο τοπικό, λόγω πλαστογραφίας),Γιώργος Χελάκης ,πρόκανε να γράψει ένα λιβελογράφημα δυο αράδων που εξέφραζε τις ενστάσεις του για την αθωωτική απόφαση που αφορούσε την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Επέμενε σε αυτό, ότι ο Ηρ.Νύκταρης είναι αφανής παράγοντας της ΠΑΕ ΟΦΗ, χωρίς να διευκρινίζει αυτήν την φορά αν είναι ο αφανής πρόεδρος ή ο αφανής μεγαλομέτοχος, παρουσιάζοντας σαν δεδομένο το άδικο της απόφασης.

Είναι να γελάς και να κλαις.Να γελάς με την εμπάθεια που έχουν οι μεγαλοδημοσιογραφάρες του κέντρου με τον ΟΦΗ-φαίνεται ενοχλεί η δυναμική του-κι να κλαις γιατι αυτοί οι «κύριοι» αν όχι καθοδηγούν, επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Ο κ. Χελάκης που έγινε διάσημος με το περίφημο «πειρατικό» και τους αλαλαγμούς του στο «έπος»της Πορτογαλίας πριν επτά χρόνια.

Ήταν μόλις πριν λίγους μήνες ,όταν «έσκαγε» το σκάνδαλο των στημένων,όταν σε τηλεοπτική εκπομπή ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αλέξης Κούγιας, βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης ,έλεγε χαρακτηριστικά ότι προωθούνταν η μεταβίβαση των μετοχών του Τσακογιάννη στον Χελάκη μέσω του συνεταίρου του Χελάκη στην εταιρία Τέμπο-Σπορτς και ανθρώπου- βιτρίνα του Τσακογιάννη στην Ηλιούπολη ,πλέον προφυλακισμένου, Χάλκου!

Αλήθεια ,είναι δυνατόν να είσαι εκδότη ς,να έχεις ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά ραδιόφωνα στην Ελλάδα ,ιδιοκτήτης κάμποσων αθλητικών σάιτς και να μην γνωρίζεις τίποτα για τα στημένα ,παρά να εξυμνείς μέσω άρθρων και πρωτοσέλιδων τις «φαντασμαγορικές « ομάδες του Μπέου και του Μάκη ,Βόλο και Καβάλα?

Ο κόσμος το χε τύμπανο ,ακόμη και οι αόμματοι έβλεπαν τι γινόταν με τα στημένα στην Ελλάδα ,οι ειδήμονες αθλητικογράφοι του συγκροτήματος ,δεν είχαν οσμιστεί ούτε ένα ψεγάδι? Η δικαιολογία όλων αυτών των μεγαλόσχημων δημοσιογράφων τόσα χρόνια ήταν ότι δεν μπορούσαν να γράψουν κατι γιατί δεν είχαν στοιχεία.

Μα ο καλός δημοσιογράφος ερευνά ,έχει τα μέσα ,γνωρίζει τα κατάλληλα πρόσωπα ,ώστε να βρει στοιχεία για μια τόσο βρώμικη υπόθεση ,αρκεί να θέλει. Αλλά προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλα,κι για αυτό,ΟΛΟΙ προτιμούσαν την σιωπή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η σιωπή είναι συνενοχή .

Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο ΟΦΗ να πρέπει για 2η φορα να αποδείξει τα αυτονόητα.

Μα έχουν τόσο ισχνή μνήμη κάποιοι άραγε ?Δε πάνε καν δυο χρόνια από τότε που το σύστημα Μπέου ,ουσιαστικά έκοψε την άνοδο στον ΟΦΗ με εκείνα τα τραγελαφικά που συνέβησαν στα πλαιυ-οφς της φουτμπόλ λιγκ το 2009-10.Όλη η Ελλάδα είδε την κλοπή της ανόδου ,μια κλοπή που κόντεψε να κοστίσει ακόμη και την ύπαρξη της μεγαλύτερης ομάδας της Κρήτης ,αφού οδήγησε σε τεραστία οικονομικά προβλήματα και γιγάντωση του χρέους που παραλίγο να μην του επιτρέψουν να πάρει την αδειοδότηση για την συμμετοχή στην σούπερλιγκ.

Από θύμα δηλαδή της υπόθεσης των στημένων ,κάποιοι πάνε να παρουσιάσουν τον ΟΦΗ σαν θύτη .Τραγέλαφος σε ολο του το μεγαλείο.

Αναφέραμε στην αρχή ότι ο κ.Φάκος είναι διορισμένος από την ΕΠΟ, ουσιαστικά από τον πρόεδρο αυτής.

Τον κ.Πιλάβιο. Είναι να αναρωτιέται κανείς ,πως είναι δυνατόν να βρίσκεται ο συγκεκριμένος ακόμη στην προεδρική καρέκλα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Επί των ημερών του,το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει τον πάτο του πάτου.

Βία ,στημένα ,αναξιοπιστία ,άδεια γήπεδα ,καθοδηγούμενες διαιτησίες, εμπλοκή σε αυτό ανθρώπων της νύχτας κλπ,κλπ.

Συν τοις άλλοις ,μάρτυρας υπεράσπισης του Αχιλλέα Μπέου στην υπόθεση των στημένων.ΟΛΕ!

Αυτό τα λέει όλα,αυτό αποδεικνύει τους λόγους που ο αθλητικός εισαγγελέας έκανε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Θα του απαντήσω με μια έκφραση που συνηθίζεται στην Κρήτη ,κι ίσως να μην την καταλάβει .Το ίδιο του κάνει.

Θα φάει τα μούτρα του άλλη μια φορά ,και το μόνο που θα του απομένει ,είναι να απαλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την παρουσία του. Αρκετά έκανε ,το παρεακι του

Μπέοι,Πατέρες,Μάκηδες και Τσακογιάννηδες,διαλύθηκε .Καιρός είναι να πάρει το καπελάκι του και να πάει στα επτά καλά του θεού…

No comments: