Friday, October 21, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας 108





Από την καρδιά της κερκίδας 108

Πάνε κοντά 100 μέρες ,ίσως παραπάνω ,ισως παρακατω ,όταν δυο εισαγγελείς με δύναμη ψυχής ,ασκούσαν επιτέλους διώξεις για τα στημένα παιχνίδια σε παράγοντες που είχαν ξεπεράσει την προκλητικότητα .Ο κόσμος το χε τύμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!

Όταν ένα καλοκαιρινό απόγευμα ο Αχιλλέας Μπέος ,οδηγούταν στην φυλακή ,ύστερα από τις διώξεις των κ.Παπανδρέου και Ράικου, κάποιοι σκέφτηκαν «βρε λες?Να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο από πάσης φύσεως βρωμιά ,να έχουμε τουλάχιστον ένα υγιές ποδοσφαιρο?».

Κάποιοι άλλοι ,πεζά σκεφτήκαν «τίποτα δεν θα γίνει ,στην Ελλάδα είμαστε,άντε το πολύ-πολύ να τα χρεώσουν στον Μπέο και στον Μάκη όλα».

Κι κάποιοι άλλοι ,αναρωτιόταν «πως γίνετε ,όταν θέλουν να περάσουν νέα μετρά ,σκάει κι μια καινούργια κατάθεση στον εισαγγελέα »,ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης είναι πρακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Φορογιώργαινα,που λέει και ο τεράστιος Τζίμης Πανούσης.

Τελικά ,μόνο το πρώτο δεν έγινε, η διαυγής κάθαρση .Η κρυστάλλινη.

Απλά δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Μπέο , προσθέστε τον Τσακογιάννη.

Οδηγήθηκαν γοργά-γοργά στην φυλακή ,καλά για τον Μάκη δε το λες,άλλο μίνι σήριαλ-τραγέλαφος του καλοκαιριού ,που εξέθεσε ένα κράτος που καταρρέει .

Ίσως έχει πιο μεγάλες «άκρες» γι αυτό και την κοπάνισε.Αλλωστε στην Ελλαδα από την μεταπολιτεση και μετά ,οι γνωριμίες και οι «άκρες» ήταν ανέκαθεν η απάντηση στα προβλήματα κάποιων .

Έστω ,όλοι οι υπόλοιποι ?Αθώοι κ.Πιλάβιος?Δεν ήταν ο κρατούμενος πλέον Μπέος κάθε μέρα στο γραφείο του ,προφανώς για «συνεργασία»?

Ο αγαθός κ.Κομπότης ,που εκτός από το σούπερ ύποπτο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, συμφώνα με την λίστα της ΟΥΕΦΑ, πρόεδρος του Λεβαδειακού, που κάποτε έριχνε τρία γκολ στον πρωταθλητή σε ένα τέταρτο ,που η ομάδα του εμπλέκεται σε τόσα και τόσα ύποπτα ματς, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ παντα, αθώος?

Τόσοι και τόσοι παράγοντες ομάδων που βρίσκονται στις λίστες της ΟΥΕΦΑ, ομάδων που αναφέρονται σε 5-6 και παραπάνω παιχνίδια ,όλοι αθώοι?

Οι « μεγάλοι»?Ο δικομματισμός του ποδοσφαίρου μας, ανέγγιχτος?Τι έψαχνε ο Βαγγέλης? Ποιο ς τηλεφώνησε μετά από ένα ντέρμπυ αιωνίων στους δράστες της επίθεσης στον Βασσάρα?

Τι ανέφερε ,ο πρόεδρος της σούπερλιγκας τα δυο τελευταία χρόνια,για την σφαγή του ΟΦΗ στις Σέρρες που του στέρησε την άνοδο?

Στο μεταξύ ,το πρωτάθλημα ξεκίνησε ,έστω λειψό με τον άγνωστο Α και Β.

Η εξίσωση στην πορεία απέκτησε άλλους δυο αγνώστους ,τον Γ και τον Δ.

Η κάθαρση έμεινε στην μέση ,κι το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει να χάνει άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για τον εξαγνισμό του.

Αποφάσισαν 18 ομάδες να είναι όλοι χαρούμενοι .Τι είδους ανταγωνιστικό και ισόνομο πρωτάθλημα θα είναι αυτό με 4 ομάδες να ξεκινούν τους αγώνες τον Νοέμβρη ,είναι άλλου παπά ευαγγέλιο .

Τι να περιμένεις όμως, σε ένα κράτος ήδη διαλυμένο , όπου οι «πατέρες του έθνους» όπου κι αν εμφανιστούν δέχονται την μήνιν των πολιτών ,κι όμως αυτοί παραμένουν βιδωμένοι στις καρέκλες κι στα προνόμια τους,όταν η κυβέρνηση του ,όχι μόνο δεν προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα ,τουναντίον , βάλλει κατά των πολιτών με κάθε τρόπο. Τι να περιμένεις ,υγιές ποδόσφαιρο?

Ο λαός όμως έχει αφυπνιστεί , είναι αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του κι να διώξει τους ανίκανους,τους προδότες .Όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση .

Γιατί ζούμε σε μια χώρα που αντί για ουραγός έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής .

Κι γιατί θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μόνο το καλύτερο.

ΑΕΡΑ-ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ!

No comments: