Friday, July 31, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (53)






Από την καρδιά της κερκίδας (53)
Μια καινούργια μέρα έχει ανατείλει πλέον στον ΟΦΗ, η μέρα που περίμεναν χρόνια τόσο οι φίλαθλοι της ομάδας όσο και όλοι οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι της Ελλάδας που αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ένα δυνατό Όμιλο.
Αλησμόνητη θα μείνει η πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου, όταν περίπου 7000 φίλαθλοι, κάθε ηλικίας αποθέωσαν τον Νίκο Μαχλά, τον Μύρωνα Σηφάκη, δυο ανθρώπους που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της ομάδας. Όχι μόνο αυτούς βέβαια, αλλά και τον δήμαρχο κ. Κουράκη, που ως όφειλε αφουγκράστηκε την λαϊκή απαίτηση και χάρη στο πολιτικό του κύρος έδωσε τη λύση που επιθυμούσε ο κόσμος. Χωρίς να παραβλέπουμε την αποθέωση που γνώρισαν ο Νικ. Παπαβασιλείου και οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι. Ο κόσμος που χωρίς αμφιβολία αποτέλεσε τον πιο ισχυρό κρίκο της αλυσίδας που οδήγησε στην αναγέννηση της ομάδας.

Ώρα για δουλειά
Όμως τώρα, θα πρέπει να πάψουν τα πανηγύρια, ας κάνει υπομονή ο κόσμος μέχρι τις 2 του Μάη για να πανηγυρίσει την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, μα είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν πολλές και μεγαλύτερες χαρές, έπειτα από χρόνια πίκρας και απογοήτευσης. Τώρα είναι καιρός για δουλειά. Θα πρέπει άπαντες να δουλέψουν για να ξαναγίνει ο ΟΦΗ μεγάλος, ακόμη μεγαλύτερος από την χρυσή εποχή των δεκαετιών ‘80 και ‘90. Άλλωστε, το ακριβότερο μέταλλο είναι η πλατίνα, οπότε μέσω της σωστής δουλειάς σε όλους τους τομείς, θα μπορούμε να μιλάμε για την «πλατινένια εποχή» του Ομίλου Φιλάθλων Ηρακλείου Κρήτης. Έτσι ακριβώς, αφού ο ΟΦΗ ήταν ανέκαθεν, ακόμη και τα χρόνια που η ομάδα δεν ήταν τόσο συμπαθής για αρκετούς, εξαιτίας του αμαρτωλού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η ομάδα όλης της Κρήτης. Ο ξεσηκωμός για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, μόλις πριν 4 χρόνια, αυτό υποδηλώνει, παράλληλα με την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ο Όμιλος, ύστερα από σωστές κινήσεις. Ώρα για δουλειά λοιπόν, καταρχήν από όλο το φίλαθλο κόσμο που θα πρέπει να καταθέσει τον οβολό του, αγοράζοντας μετοχές, ώστε η ομάδα να περάσει στα χέρια των Κρητικών. Δεν έχει σημασία το ποσό που θα αφιερώσει κάποιος, σημασία έχει να αγοράσει. Άλλος διψήφιο νούμερο, άλλος τριψήφιο, όσοι έχουν την οικονομική άνεση τετραψήφιο και πενταψήφιο.

Όλης της Κρήτης
Έτσι θα γίνει και εμπράκτως ο ΟΦΗ κομμάτι όλης της Κρήτης, θα μπορεί ο καθένας να συμβάλει ώστε τα οφέλη να είναι ανταποδοτικά. Έχουμε πολλάκις αναφερθεί μέσω της στήλης (εάν ψάξετε στο διαδίκτυο, είναι εύκολο να βρείτε προηγούμενες δημοσιεύσεις) για τα οφέλη που μπορεί να έχει η Κρήτη σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, μέσω ενός δυνατού Ομίλου. Οφέλη που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα καταφέρω να αναφερθώ πιο αναλυτικά ,αφού ο φόρτος εργασίας για κάποιους από μας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος τους θερινούς μήνες. Πέρα από αυτό, αγοράζοντας μετοχές της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποκτούμε λόγο στην γενική συνέλευση, κάτι που μας επιτρέπει να χαράξουμε όλοι μαζί την πορεία προς το μέλλον. Το ικανότατο Δ.Σ., αναμφισβήτητα το καλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων, οι ποδοσφαιρικές εμπειρίες και γνώσεις του Νίκου Μαχλά που ηγείται στο αγωνιστικό επίπεδο, το πάθος, η κρητική ψυχή του Μύρωνα Σηφάκη αλλά και οι περγαμηνές που συνοδεύουν τον έτερο των προπονητών, Νικόδημο Παπαβασιλείου, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ταυρομάχος







No comments: