Friday, July 3, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (50)






Από την καρδιά της κερκίδας (50)
Σκωτσέζικο ντους για πολλοστή φορά για τους φιλάθλους του Όμιλου,που ενώ περίμεναν την νέα εποχή στην ΠΑΕ ΟΦΗ υπό την ηγεσία του Νίκου Μάχλα,ήρθε ο φερόμενος μεγαλομέτοχος να αθετήσει για άλλη μια φορά μια συμφωνία που η ολοκλήρωση της έμοιαζε τυπική υπόθεση.
Έτσι ,ενώ οι φίλοι της ομάδας,χαμογελούσαν μετά από καιρό για τις καλύτερες μέρες που νομοτελειακά έρχοταν,ύστερα και από τις πρώτες κινήσεις του Νίκου Μαχλά,ο πρόεδρος του ΟΦΗ φρόντισε να δώσει άλλο ένα χτύπημα,στα τόσα που έχει δεχτεί η ιστορική ομάδα όσα χρόνια «ηγείται».
Ο Φ.Βατσινάς κάλλιστα θα μπορούσε να παρωμοιαστεί σαν τον Εφιάλτη που πρόδωσε τον ΟΦΗ,σαν τον Ιούδα που πρόδωσε τον Ιησού για 30 αργύρια.
Στα χρόνια του Βατσινά,ο ΟΦΗ υποβιβάσθηκε για πρώτη φορά ύστερα από 33 χρόνια στην Α εθνική.Κατάφερε όχι απλά να εκμηδενίσει τα οφέλη της ένταξης στο άρθρο 44,που είχαν συρρικνώσει τα χρέη της ΠΑΕ ,αλλά μέσα σε 4 χρόνια να τα πολλαπλασιάσει.Οι ακαδημίες της ομάδας εμφανίζουν εικόνες διάλυσης.Φέτος ,ύστερα και από τον υποβιβασμό της ομάδας,το ρόστερ έχει συρρικνωθεί σημαντικά,έχουν αποχωρήσει πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές,όπως ο Σφακιανάκης,ο Πόποβιτς,ο Σίμιτς,ποδοσφαιριστές που αγαπήσανε τον Όμιλο και υπό κανονικές συνθήκες θα παρέμεναν,ενώ όσοι έχουν απομείνει με δυσκολία συμπληρώνουν αποστολή.Να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει το ιστορικό Γεντί Κουλέ,εξαιτίας της μετακόμισης στο Παγκρήτιο στάδιο.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο ανύπαρκτο μάρκετινγκ της ΠΑΕ,στην πρωτόγονη μορφή της διαδικτιακής σελίδας της ομάδας,το γκεμπελικής μορφής γραφείο Τύπου .Κυρίως όμως, θα πρέπει να σταθούμε στην έλλειψη οράματος ,στην υποτακτική ,δουλική πολιτική που ακουλούθησε απέναντι στους πραγματικούς μεγαλομετόχους,προσπαθώντας να εξαπατήσει τον κόσμο,μάταια, ότι είναι ο ιδιοκτήτης της παε ΟΦΗ.
Ύστερα από όλα αυτά,έχει το θράσος να αξιώνει 3 εκκ για να πουλήσει τις μετοχές,συν τα όποια χρέη,που τις ζυγές μέρες είναι 1,7 εκκ,τις μονές 3,2 εκκ,ενώ τα σαββατοκύριακα ίσως να είναι ακόμη περρισότερα.
Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι οι προδότες τιμωρούνται,και αν ισχύει η ρήση «η ιστορία επαναλαμβάνεται»τότε το μέλλον του πιο αντιπαθούς άνθρωπου σε όλη την Κρήτη,δεν θα είναι ευοίωνο.
Από κει και πέρα,το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά πουλάνε πραγματικά οι πραγματικοί ιδιοκτήτες την ομάδα.Η απάντηση αναμένεται εντός της εβδομάδας,κι αν είναι θετική,ο κόσμος του ΟΦΗ είναι διατεθιμένος να βάλει το χέρι στη τσέπη για να βγει ο πολύπαθης Όμιλος από την κρίση.Διάφορες κινήσεις έμπρακτης υλικής στήριξης της προσπάθειας του Νίκου Μαχλά σχεδιάζονται,ώστε να ξεπεράσει επιτέλους ο Όμιλος τα πέτρινα χρόνια.
Αν όμως αποδειχτεί ότι όλα όσα διαδραματίζονται στην πλάτη του κόσμου του ΟΦΗ,είναι άλλο ένα τέχνασμα,οι κινήσεις θα είναι ακόμη πιο δυναμικές.
Τότε θα δούμε αν πραγματικά η δικαστική και εκτελεστική εξουσία είναι αδέκαστη,λειτουργεί ισόνομα απέναντι σε δυνατούς και αδύνατους,ή η χειραγώγηση είναι χαρακτηριστικό της ,όπως συμβαίνει σε χώρες του Γ’Κόσμου…
Ταυρομάχος





No comments: