Thursday, July 23, 2009

Bordelo η ΕΛΛΑΣ...(α)


Στο αρχείο η υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη από τη Μυτιλήνη, ο οποίος σε ηλικία 3 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, μην μπορώντας καν να τη δώσει... αφού τότε η Εθνική Τράπεζα είχε μπλοκάρει το ποσό που πολίτες είχαν συγκεντρώσει προκειμένου να μπορέσει να χειρουργηθεί.


Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ.Λεκκού, που ζητούσε να αναιρεθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά τεσσάρων διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και τέως διευθυντή του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για το αδίκημα της έκθεσης από την οποία προήλθε ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη.

Ο Παναγιώτης Βασιλέλλης από τη Μυτιλήνη είχε προσβληθεί νευροβλάστωμα του δεξιού επινεφριδίου, μια σπάνια μορφή καρκίνου και σε ηλικία 3 ετών απεβίωσε. Η περίπτωση του μικρού Παναγιώτη είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα κι έτσι από προσφορές πολιτών είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 130 εκατ. δραχμών προκειμένου το άτυχο παιδί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και να χειρουργηθεί.

Αν και η ανταπόκριση του απλού κόσμου ήταν άμεση, τα χρήματα δεν μπόρεσαν ποτέ να εκταμιευτούν από την οικογένεια Βασιλέλλη, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από την Εθνική Τράπεζα. Ο τραπεζικός λογαριασμός αποδεσμεύτηκε δύο μέρες μετά το θάνατο του Παναγιώτη Βασιλέλλη...

απο:http://www.tvxs.gr/v16832

No comments: