Sunday, May 3, 2009

Τηλεμαχος Μπουτζουκας συνεχεια...

Δυο φορές βγήκα στα κανάλια για να δείξω και να αποδείξω στοιχεία που αφορά το Ε.Σ.Υ και ΙΚΑ, αλλά και της δυο φορές ήθελαν οι δημοσιογράφοι να αναδείξουν το προσωπικό μου θέμα με τον υποδιευθυντή του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ του ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης πράγμα που δεν ήθελα ούτε θέλω.
Ας τα ξαναγράψω λοιπόν στο δίχτυο για να πάψει το θέμα το προσωπικό μου .
Είδα μια από ένα νοσοκομείο με μια φωτογραφία εδώ που βάζουνε τα ιολογικά δείγματα των ασθενών, και από κάτω ένα κείμενο έναν σαλίγκαρο να γράφει για μοντάζ και προπαγάνδα .
Θα σας εξηγήσω πρώτα το προσωπικό θέμα τελευταία φορά στης 4 Απριλίου πήγα στο ΙΚΑ Ηρακλείου να πάρω ραντεβού για καρδιολόγο, διαιτολόγο αλλά και να ενημερωθώ για την μικρή μου κόρη που την παρακολουθούσε μια ορδοδοντικος που υπήρχε στο Ηράκλειο, η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν υπάρχουνε ραντεβού στην α ρχή θύμωσα με της κοπέλες που ήταν στους υπολογιστές εγώ αλλά και οι άλλοι ασθενείς,αλλά αμέσως σκέφτηκα ότι αυτές οι κύριες δουλεύουνε με προγράμματα στειτζ ή με συμβάσεις από ιδιωτικές εταιρίες. Ετσι αποφάσισα να κάνω τα παράπονα μου ΠΟΥ; Στον διευθυντή, η μάλλον διευθύντρια, για κακή μου τύχη έλειπε για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα ετσι αναγκάστηκα να περιμένω τον Α/υποδιευθυντή που ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Τερζάκης και εκτελούσε χρέη διευθυντή που ούτε τον είχα ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου, περιμένοντας τον κύριο αυτόν με ερωτούνε δυο κυρίες (μάλλον προϊσταμένες ) τι θέλω, τους λέω τον λόγο που βρίσκομαι στο κατάστημα του ΙΚΑ για τους λόγους ότι μιλά συνέχεια το 184 και ήλθα να πάρω ραντεβού 7 25 ώστε να προλάβω όταν ανοίγουνε οι υπολογιστές να είμαι Δ.Λ ΤΥΧΕΡΟΣ .
Και ότι μου εξήγησαν οι κοπέλες που χειρίζονται τους υπολογιστές ότι ήμουν 7 στην σειρά γιατί κάποιοι άλλοι ήταν από της 6 30 εκεί να αναμένουν και αυτοί να ανοίξει το σύστημα ώστε να πάρουν ραντεβού, έτσι όταν ήλθε η σειρά μου τα ραντεβού είχανε εξαντληθεί για την διαβητολογο και καρδιολόγο, δεν είπα τίποτα και λέω θα έλθω αύριο πιο πρωί και εγώ, δηλαδή ήμουνα έτοιμος και εγώ να βάλω την ουρά μου στα σκέλια και να φύγω όπως και πολλοί άλλοι ασφαλισμένοι είπα όμως ας πάρω το ραντεβού του ορδοδοντικου και όταν πήρα την απαντήση ότι αυτή η κύρια ιατρός συνταξιοδοτήθηκε αλλά δεν έφεραν αντικαταστάτη της, είπα εδώ κάτι δεν πάει καλά και όταν ρώτησα πόσοι διαβητολογοι υπάρχουνε μου είπανε μια,η κυρία Μανδαλακη σε όλο το νομό Ηρακλείου, και αυτός ήταν ο λόγος ώστε να ανέβω στην διοίκηση να παραπονεθώ (πριν συνεχίσω θα ήθελα να σας επισημάνω ότι έχω κάνει δυο φορές επέμβαση ανοιχτής καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα το 2002 και 2004 είμαι και διαβητικός σε ινσουλίνη αλλά και σε κρυσταλλική ινσουλίνη έτσι πρέπει να με παρακολουθεί στενά ιδικός ιατρός, εκτός από αυτά προσέχω δυο γεροντάκια στον έναν κάνω τρεις περιτοναϊκές αιμοκαθάρσεις με το χέρι είναι παραπληγικός, ακρωτηριασμένος στα κάτω άκρα με ηπατίτιδα c, διαβητικός, καρδιοπαθής χειρουργημένος στο παρελθόν βαλβιδοπαθης, προσέχω και μια γιαγιά που έχει μια παροχέτευση στην χολή οξεία χολοκυστίτιδα, αυτοί οι άνθρωποι είναι κλινήρεις αν δεν τους παρέχω εγώ και η οικογένεια μου τροφή, φάρμακα, νοσηλευτική φροντίδα θα είχανε πεθάνει και μην βιαστεί κανείς να πει ότι το κάνω για χρήματα γιατί θα είναι βλάκας. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ, μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία που γράφω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου από τον καθηγητή κ. Δαφνή, τον υποδιευθυντή κ. Περάκη, και για την γιαγιά τον καθηγητή χειρουργικής κ. Ρωμανό. Όσο για μένα το θεωρώ ΙΕΡΑ υποχρέωση μου γιατί οι γονείς μου ούτε κινητά και ακίνητα έχουνε για να μην πει κανείς για λαλακίες κληρονομιές Κ.Τ.Λ. ,αλλά και γονείς μου να μην ήταν εγώ πόνεσα, πονώ και συμπονώ τον κάθε συνάνθρωπο μου και ό,τι μπορώ το κάνω με της μικρές δυνάμεις μου.)
Μπαίνει λοιπόν ο κύριος υποδιευθυντής δεν ερωτά εμένα τι θέλω αλλά την προϊστάμενη που είναι και παπαδοπαίδι όπως έμαθα και είναι το μάτι του, και το αυτί του –τι θέλει αυτός εδώ;- αρχίζω εγώ να του λέω για τα παραπάνω προβλήματα μου, και γιατί σε έναν νομό Ηρακλείου υπάρχει ένας διαβητολος ή μάλλον μια, ότι δεν υπάρχει καν ορθοδοντικός στην Κρήτη, ότι δεν υπάρχει καρδιολογικό ραντεβού Κ.Τ.Λ δεν μου απαντά εμένα αλλά στο παπαδοπαίδι, γυρνά και της λέει πες του να πάει στα ραντεβού τι θέλει εδώ;
Του απαντώ εγώ σε αυτόν μα κ. υποδιευθυντά από τα ραντεβού έρχομαι δεν υπάρχουνε ραντεβού γιατί δεν υπάρχουνε ιατροί και αντιμετωπίζω μια πολύ σοβαρή κατάσταση σας παρακαλώ κάντε κάτι! –και τι θέλει να σου κάνω εγώ πήγαινε και άσε μας πρωί πρωί και δεν έχομε πιει καφέ ακόμα, μα κ υποδιευθηντά, γυρίζει αυτό το γουρούνι και μου λέει ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ.
Εγώ κύριοι δεν πέρασα πρώτον δεν είναι γραφείο του αλλά γραφείο ΜΑΣ, λέω από μέσα μου Τηλέμαχε αυτός σε έχει χεσμένο και αν συνεχίσεις να του μιλάς θα χαλάς το σάλιο είσαι και άρρωστος και δεν θα αντέξεις πολύ την μάχη, λοιπόν άρπαξε τον και βάρα τον μπας και καταλάβει τι του λες του λαλακα, έτσι τον άρπαξα με το αριστερό μου χέρι από την καδένα του την χρυσή που ήταν και χοντρή ανάθεμα την και με το δεξιό έπεσαν κάτι ψιλές αλλά έλεγα από μέσα μου γρήγορα γιατί δεν θα αντέξεις πολύ αλλά δώσε τους τις ώστε να σε θυμάται.
ΕΕ ΝΑΙ τους της έριξα, αλλά έπεσα κρατώντας του την καδένα όλοι είχανε πέσει και τον τραβούσανε , και αυτός πνιγότανε και μου δάγκωνε το δεξί χέρι ώστε να τον αφήσω ,δεν τον άφηνα όμως και τα είδε μπαστούνια ο μάγκας, τα δόντια του είναι χαραγμένα ακόμα στο χέρι μου δεν κράτησε πάνω από τρία λεπτά η ιστορία, όταν μας χωρίσανε πιάνει την τσάντα μου που είχε πέσει στην συμπλοκή την ανοίγει και παίρνει τα βιβλιάρια ασθένειας και τα δίνει στο παπαδοπαίδι την προϊστάμενη του και λέει ότι μου τα κατασχέτει. Του λέω δώσε μου τα βιβλιάρια γιατί είναι δημόσια έγραφα και μου άπαντα ότι σαν διευθυντής είχε το δικαίωμα να μου τα πάρει ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ (υπάρχει τέτοιος νόμος κύριοι του ΙΚΑ αν δεν το διατάξει εισαγγελέας; για απάτη ή για κακή χρήση; και πάλι με εντολή εισαγγελέα, αυτός έγινε και εισαγγελέας) ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Δεν σταματά εκεί αλλά γυρνά και λέει κρατάτε τον εδώ να φέρω την αστυνομία να δει Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ---(ναι κύριε Τερζάκη να την φέρετε να πάει στο διάολο το κωλόπαιδο πρωί πρωί λέει και η προϊστάμενη το παπαδοπαίδι.)
Αυτό το ΕΓΩ μου άναψε το κόκκινο του εγκεφάλου μου του λέω δεν φεύγω ΡΕ και θα περιμένω στον λόγο, έφυγε και σε δέκα λεπτά ήλθε με τους αστυνομικούς και γυρνά μπροστά μου διατάζοντας και τους λέει σύλλαβε τον. Εεπ του λέω έγινες και εισαγγελέας; Εδώ θα πω ότι έπεσα σε αστυνομικούς που έκαναν σωστά την δουλειά τους, άκουσαν τα παραπάνω και όταν του ζητήσανε να φέρει τον νόμο που μπορεί ένα υποδιευθυντής να ανοίγει τσάντες παίρνει και να βιβλιάρια ασφαλισμένου τα μάσαγε ότι το κάνουν καμιά φορά στους ασφαλισμένους για να κόβουν τον τσαμπουκά. ΑΚΟΥΤΕ;; Ζητούνε οι αστυνομικοί τα βιβλιάρια και τα φέρνει το παπαδοπαίδι, ρωτούνε οι αστυνομικοί αν θέλει να μου κάνει μήνυση αυτός τα κοιτάζει, ειδικά το δικό μου βιβλιάριο και όταν βλέπει το περιεχόμενο γυρνά μπροστά στους αστυνομικούς και μου τα πέτα και μου λέει άντε ρε ανάπηρε σου την χαρίζω μα σε ένα χρόνο λήγει η σύνταξη σου και θα τα πούμε. Εκεί του λέω θα σε πετάξω από τρίτο όροφο μαζί με την καρέκλα ρε σαλίγκαρε, με ερωτούνε και εμένα αν θέλω να του υποβάλω μήνυση και λέω όχι, εγώ μέχρι να τελειώσουνε τα δικαστήρια μπορεί να έχω φύγει από την ζωή, αλλά θα τον δικάσω εγώ. Και του λέω ότι κάθε μήνα κάνω εξέταση για την ηπατίτιδα λόγω του πατέρα μου που κάνω αιμοκαθάρσεις χρησιμοποιώ βελόνες και του παίρνω ζάχαρα και ελέγχομαι γιατί έχω παιδιά, γιατί έλεγες ότι δεν με δάγκωσες. Αν έχεις παιδιά πήγαινε να ψαχτείς και εσύ , μερσί τώρα δεν έχω τίποτα αλλά δεν ξέρεις τι γίνετε αυτά μπροστά στην αστυνομία που κάλεσε αυτός για να με τρομάξει .
Έτσι πήρε δημοσιότητα το θέμα, τον έπαψε η κύρια Πετραλια και διάταξε και Ε.Δ.Ε, για τα μάτια του κόσμου; Μόλις το έμαθε ο κ. Τερζάκης πήγε και μου έκανε μήνυση ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ, έγινε η Ε.Δ.Ε , μέσα σε ένα μήνα τον επανέφεραν στην ίδια θέση, ούτε έμαθα τι και πώς. Αλλά και αν μείνετε στην και κυβέρνηση κύριοι να τον κάνετε και διευθυντή, αυτά τα ωραία γίνονται στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
Ώσπου μια μέρα αρρώστησε η μεγάλη μου κόρη μετά από τρία χρόνια εργασίας χωρίς να έχει γράψει όχι άδεια αλλά ούτε φάρμακο στο βιβλιάριο της και πάει στον ιατρό του ΙΚΑ, της δίνει μερικές μέρες άδεια όχι πάνω από τέσσερις πέντε μέρες, της λένε να πας να σου βάλει μια σφραγίδα ο διευθυντής και πέφτει επάνω του, κοιτάζει το έγγραφο και βλέπει το επίθετο και της λέει έλα μετά από 20 μέρες να σε περάσομε από επιτροπή (ο νόμος λέει ότι όταν ο ασφαλισμένος παίρνει πρώτη φορά άδεια ασθένειας και ειδικά στα τρία χρόνια από γιατρό του ΙΚΑ η άδεια δίνετε αμέσως, ΜΠΑΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ). Ημουν κάτω και περίμενα, κατεβαίνει το παιδί μου και μου λέει μπαμπά δεν μου την έδωσαν και όταν την ρώτησα γιατί μου ανέφερε τι έγινε, ανεβαίνω επάνω και πιο βλέπω μπροστά μου; τον ΑΛΗΤΑΡΑ ΑΥΤΟΝ της λέω αυτός δεν σου υπογράφει; ναι μου λέει , βγήκα από τα ρούχα μου έξω από το γραφείο του είχε μια ταμπέλα μεγάλη μεγάλη με πεξι κλας, την έσπασα και αν δεν ήταν το παιδί μου να φωνάζει θα του έκοβα το λαιμό. Μαζευτήκανε ιατροί νοσηλευτές και αν δεν ήταν ο Ιατρός καρδιολόγος κ. Φανουράκης να με πιάσει θα του έκοβα τον λαιμό, πως μπήκε μετά η σφραγίδα μετά από το χέσιμο που του έκαναν οι ίδιοι οι ιατροί και νοσηλευτές και ότι αυτό ήταν παράνομο. Φαντάζεστε να με εξετασει αυτός σε επιτροπή συντάξεων;
Και τι γύριζε και έλεγε ο αλήτης ότι του πήγε το παιδί χαρτί από ιδιώτη ιατρό και του ζητούσε χάρη;;
Ακόμα είναι στο ΙΚΑ και το παίζει Γαμπρός, ακόμα ταλαιπωρεί τον κόσμο, αλλά δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον τοποθετήσανε εκεί ένα μεγαλομέτοχο ιδιωτικού μαιευτηρίου έμαθα ότι είναι και ίδιος μαιευτήρας, αλλά ας ελέχθη αυτός ο κύριος τι σφραγίζει; σε ποίους τα σφραγίζει; Και για να μάθετε μερικοί η κόρη μου είναι παντρεμένη με Έλληνα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και διεθνή μάλιστα, και όταν το έμαθε ήθελε να τον σουτάρει πέναλτι, αλλά αν θέλαμε ρουσφετακι θα τον έπαιρνα να γυρίζαμε τα κομματικά ή βουλευτικά γραφεία και θα έκανα τις δουλειές μου μουλωχτά και όσοι με ξέρουν στο Ηράκλειο το ξέρουνε πολύ καλά αυτό αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ευτυχώςπΕγώ Περιμένω να δικαστώ για τα παραπάνω, δεν φοβάμαι και πιστεύω να πέσω σε κανένα δικαστή με μπαλάκια. Αυτό όσο αφορά το προσωπικό μου θέμα..
Τώρα η ουσία. Ιατροί δεν ήλθαν στο Ηράκλειο τα ίδια και χειρότερα είναι, ραντεβού για να βρεις το λιγότερο είναι σαράντα μέρες, έφτιαξαν όμως ένα ωραίο κτίριο και στεγάσανε το ΙΚΑ αλλά αν θα δείτε τι πλιάτσικο άρχισε να γίνεται εκεί θα σας πω παργκιν δεν υπάρχει για τους ασφαλισμένους, ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώνει παρκγιν σε ιδιώτες έξω από το κτίριο, ο δρόμος είναι στενός και κατηφορικός όταν βρέχει γίνεται χείμαρρος, δεν βάζει ούτε κανονικό λεωφορείο, ένα μίνι μπας κάνει αυτή την δουλειά για τέτοια υποδομή, μιλάμε αντί να κάνουν σταθμό των λεωφορείων ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι για να πας και να έλθεις θέλεις 1.30 ευρω να πας και 1.30 ευρω να φύγεις για το κυκλοφοριακό που λένε ότι θα το λύσουν, τώρα όμως θέλεις δυο ώρες να πας και να έλθεις, και το ωραίο είναι ότι υπάρχει και ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ ακόμα στην περιοχή του αγίου Μηνά στο κέντρο Ηρακλείου -γιατί το αφήσανε αυτό εκεί και μπερδεύεται ο κόσμος. Ας ερωτηθούνε οι υπεύθυνοι, ξαναγράφω το κτήριο εσωτερικά είναι παρά πολύ καλό, αλλά τι να το κάνεις ένα καράβι πολυτελείας χωρίς πλήρωμα και μηχανές;
Για τα νοσοκομεία μας εδώ στο Ηράκλειο είναι σε άθλια κατάσταση, μια ΚΡΗΤΗ δεν έχει καρδιοχειρουργική ξέρετε πόσα χρόνια παλεύει ένας καθηγητής ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΕΙ; 20—25 ΧΡΟΝΙΑ και όλο κάπου σκαλώνει το πράμα, έτσι πάνε όλοι στον ιδιωτικό τομέα και καλά να έχει χιλιάδες ευρω αν δεν έχεις;
Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουνε τα βασικά, γάντια σύριγγες, νυστέρια, γάζες, οροί, τα σεντόνια και η μαξιλαροθήκες είναι είδος πολυτελείας, όσο για στρώματα κατάκλισης αυτό πρέπει να το αγοράσεις αν έχεις χρήματα αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει από κατάκλιση, στους διαδρόμους τα ράντζα είναι γεμάτα, το νοσηλευτικό προσωπικό ένας νοσοκόμος-α για ΕΞΗΝΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ οι Ιατροί λίγοι και τους βλέπεις να τρέχουνε λες και παίζουνε σε πολεμική ταινία ,για κρεβάτι εντατικής εδώ πρέπει να παίξεις ΛΟΤΤΟ καλύτερα, αυτό το σύστημα υγείας σας παρέδωσε ο συχωρεμένος ο Γεννηματάς;
Και έχουνε το θράσος να βγαίνουν στα παράθυρα και να λένε για κράτος πρόνοιας όταν αποκλειστικές νοσοκόμες με μαύρη εργασία έχουνε γίνει κάτι τελείως άσχετες αλλοδαπές. Είναι γεμάτα τα νοσοκομεία, βενιζέλιο και το πανεπιστημιακό, από αυτές. Και ερωτώ δεν υπάρχει ένας επόπτης εργασίας να πάει δει;
Το ΙΚΑ που χάνει χρήματα από την μαύρη εργασία; Ενας ο νομίατρος να δει αυτούς τους ανθρώπους αν έχουνε βιβλιάριο υγείας; και αν όχι γιατί; να μην ξέρομε αν έχουν κάποια ασθένεια, σε αυτούς τους ανθρώπους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας τα αδέλφια μας τους γονείς μας, γιατί δυστυχώς δεν επαρκεί το νοσηλευτικό προσωπικό να αλλάζει ορούς, όχι να τους κάνει μπάνιο να τους δίνει την πάπια, να δίνει φαγητό σε άτομα υπέρ γήρας. Στην Ε.Ε αφήνεις τον άνθρωπο σου στο νοσοκομείο και σου λένε έλα για ενημέρωση 4-5, εδώ ΤΙ ΑΦΡΙΚΗ; Και καλά θα κάνετε όταν ένας πολίτης ζητά να νόμιμα, τα αυτονόητα βρε αδελφέ, στα παράθυρα της TV να μην βγαίνουν οι πολιτικάντηδες να μας ζητούνε να τους ζυγιάζομε συνέχεια τι έκανε το ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙ Η ΚΑΚΗ Ν.Δ. Κατάντησε βαρετό το καταλάβατε κ. πολιτικοί, και κ. μεγάλοδημοσιογράφοι. ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΜΕ ΚΥΡΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΕΤΡΑΛΙΑ; ΗΗΗΗ.
Τελικά όλα τα σκατά της Ε.Ε θα τρώμε μόνο εδώ εμείς εδώ σε όλους τους τομείς και ό,τι πει ο επίτροπος της Ε.Ε. Θέλετε να τα απαξιώσετε και τα νοσοκομεία ώστε να πουλήσετε στους ιδιώτες σε τιμή ευκαιρίας; Αυτό είναι το σχέδιο σας κύριοι;
Αυτό το σύστημα θα το παλέψουμε εμείς σαν πολίτες, μαζί με γιατρούς, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό.


από http://www.me.gr/radar/view/Esy-eisai-sto-ESY*45092


Παλιο αλλα διαχρονικο,δυστυχως...

No comments: