Friday, May 1, 2009

Από την καρδιά της κερκιδας (41)













Από την καρδιά της κερκιδας (41)
Μόλις πριν μια εβδομάδα γράφαμε :« Περίεργο, ο πρόεδρος τέσσερα χρόνια δεν μας έχει συνηθίσει να σκέπτεται. Μα, κάτι θυμίζει η «επιστροφή στο σπίτι». Βέβαια, άλλη μια ομάδα δεν έκανε το ίδιο στο παρελθόν; Μήπως ήταν το «μεγάλο μαγαζί»που λέγαμε; Από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο και από κει πάλι στο ΟΑΚΑ. Είναι μόνο θέμα γηπέδου
Ξαναζεσταμένες πρακτικές ακολουθούν μονάχα για αποπροσανατολισμό του κόσμου.
Ξαναζεσταμένες πλην αποδοτικές αφού στο παρελθόν πέτυχαν. Δεν κοιμάται ο κόσμος πια όμως. Τον τάραξε ο χτύπος από την πτώση του ΟΦΗ… Τα ψέματα και η κοροϊδία τελείωσαν. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον του ΟΦΗ.

Το μεγάλο βήμα
Φυσικά πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στο Γεντί Κουλέ. Όμως αυτό είναι το μικρότερο βήμα που πρέπει να γίνει. Για να μπορέσει όμως ο Όμιλος να γίνει ακόμη μεγαλύτερος κι από αυτό που ήταν χρειάζεται πρώτα ένα μεγάλο βήμα. Τον απεγκλωβισμό του από την ομηρία του ιδιοκτησιακού. Είναι κάτι που αξιώνει ο κόσμος. Επειδή λοιπόν οι ομάδες γίνονται μεγάλες πρωτίστως από τον κόσμο τους, δεν νοείται άλλο να αγνοείται η δύναμη του ΟΦΗ. Αν λοιπόν νομίζουν οι πρόεδροι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ότι επιστρέφοντας η ομάδα στο Γεντί Κουλέ, θα πετύχουν τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από το διαχρονικά μείζον πρόβλημα, είναι γελασμένοι. Οι άμεσες αντιδράσεις εξάλλου στα ΜΜΕ και στα ομιλίτικα στέκια, αυτό φανέρωσαν. Δεν αρκεί μόνο η επιστροφή στο σπίτι για τον ΟΦΗ, ώστε να κερδίσει την χαμένη αίγλη. Χρειάζεται καθαρές λύσεις, μακριά από κάθε τι, πρόσωπο ή κατάσταση, που έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο συρρικνώνει τον ΟΦΗ τόσα χρόνια.

Γρήγορα ξέχασαν
Μέχρι να έρθει, όμως, η πολυπόθητη για τον κόσμο κάθαρση στον ΟΦΗ, θα παρακολουθούμε τους προέδρους να ξεχνούν τις μηνύσεις που αντάλλαξαν την Μεγαλοβδομάδα, να ξεχνούν τις ευθύνες που και οι δύο έχουν για την κατάντια της ιστορικότερης επαρχιακής ομάδας στην Ελλάδα και να λειτουργούν σαν συνεργάτες.
Ξέχασε μήπως ο κ. Ξημέρης, όσα υπόσχονταν και τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποιούσε για τον πρόεδρο της ΠΑΕ στην συνάντηση που είχε με τους συνδέσμους την Μ.Τετάρτη; Θυμάται ποιά ήταν η λαϊκή απαίτηση σε αυτήν την συνάντηση; Ο Φ. Βατσινάς, δεν καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα που περνάει με αυτόν να «ηγείται»στην ΠΑΕ ΟΦΗ είναι επιζήμια για τον Όμιλο; Με ποια λογική θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία με ένα προπονητή που κρίνετε επιεικώς αποτυχημένος;


Έφτασε η ώρα
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Όσα συνέβησαν πέριξ του Γεντί Κουλέ όταν συναντήθηκαν Βατσινάς και Ξημέρης, όπου ακόμη και ηλικιωμένοι ι έσπευσαν να αποδοκιμάσουν και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στον Όμιλο, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Βατσινάς πάντως κατάφερε να αποδράσει σαν άλλος Παλαιοκώστας, αφήνοντας τους οπαδούς στα κρύα του λουτρού. Δεν έχει τόσο σημασία, όμως, αφού πια ο κόσμος έχει συνηθίσει στα κρύα ντουζ και είναι αποφασισμένος για δυναμικές κινητοποιήσεις. Να βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι οι υπευθυνο-ανεύθυνοι ότι έφτασε η ώρα να σπάσουν οι αλυσίδες της ομηρίας του ΟΦΗ. Μπαλώματα, μεσοβέζικες λύσεις και ψέματα δεν χωρούν μπλιο.

Ταυρομάχος

No comments: