Friday, May 8, 2009

Aπό την καρδιά της κερκίδας (42)
Aπό την καρδιά της κερκίδας (42)
Μάιος…Ο μήνας των σεναρίων,των από μηχανής θεών, των θεωριών συνωμοσίας για τον ΟΦΗ.Τα ευτράπελα στην ιστορική ομάδα της Κρήτης φυσικά δεν γνωρίζουν μήνες και εποχές.Είναι διαχρονικά και διαπράττονται όλο τον χρόνο.
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.Ήταν λίγο πριν την Πρωτομαγιά όταν οι πρόεδροι της παε και του ερασιτέχνη ΟΦΗ,ξεπέρασαν ξαφνικά τις διαφορές τους που επρόκειτο να λυθούν στα δικαστήρια ,για να συναντηθούν με αφορμή την επιστροφή στο Ναό.
Σαν μια ανώτερη δύναμη να τους ώθησε να προσπεράσουν τις κατηγορίες που εξαπολύοταν εκατέρωθεν .Ο Θεός όμως ως γνωστόν,έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί από το ποδόσφαιρο.Έτσι,οι συνειρμοί στον κόσμο του ΟΦΗ ήταν αναπόφευκτοι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.Ο «θείος»είχε τηλεφωνήσει με τα γνωστά αποτελέσματα.Τα σκυλιά δεμένα.
Να το αποκαλέσουμε φήμη,ψiθύρους,ή πληροφορία λίγη σημασία έχει.Ας το θέσουμε δια της μαιευτικής.
Είναι τυχαίο ότι μόλις το συμβούλιο του πολυμετοχικού τελείωσε , συναντήθηκαν Βατσινάς-Ξημέρης και μάλιστα συμφώνησαν σε όλα?
Στο ίδιο συμβούλιο ,μήπως συζητήθηκε το θέμα του ΟΦΗ?Θεωρείται ο ΟΦΗ βραχνάς για τους πολυμετοχικούς ,θεωρούν ότι αυτή η ιστορία κάνει κακό στα χρήματα που επένδυσαν ?
Ποιός ,γνωστός για την γαλαντομία του παράγοντας,κατηγόρησε τους μεγαλομετόχους για όσα έχουν επιφέρει στον ΟΦΗ?
Ποιό μέλος της οικογένειας των μεγαλομετόχων θεωρεί ότι έχει χρέος να μην αφήσει τον ΟΦΗ να υποστεί ακομη χειροτερα?
Έχουν μάθει πια οι φίλοι του ΟΦΗ να μαθαίνουν τα μελλούμενα ,παρακουλουθωντας το ρεπορτάζ του κεντρικού μαγαζιού.Έστω και αν καποιες φορές είναι υπο μορφή σεναρίου.
Στ ο μεταξύ,στο Ηράκλειο,ο πρόεδρος της παε προχωράει στο «σχεδιασμό»της επόμενης χρονιάς.Αφού «συμφώνησε «με τον ερασιτέχνη για το γήπεδο,συζητάει με τον προπονητή που μαζί ρίξανε την ομάδα στην Β εθνική, για ανανέωση της συνεργασίας του.Ίσως στις προθέσεις τους είναι να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές,είτε μιλώντας στα ΜΜΕ ,είτε σε προσωπικές τους συζητήσεις , επιτίθονται στον πρόεδρο ,μιλούν για υποτέλεια ,για παιδιά και αποπαίδια,για τα» έργα και ημέρες» του Φανούριου Βατσινά,ομολογόντας παρ όλα αυτά το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό και δηλώνοντας ότι θα ήθελαν να παραμείνουν σε ένα υγιή ΟΦΗ.
Σαν αλατοπίπερο , έρχεται να προστεθεί το φιλολογούμενο ενδιαφέρον του Ν.Μπανασάκη για την αγορά της παε από τον (very?)Φάνη Βατσινά.
Μα δεν του είπε ο φίλος του ότι για να «αγοράσεις»την παε ΟΦΗ δεν χρειάζεται να έρθεις στο Ηράκλειο,στην Αθήνα γίνονται αυτά.Ξέχασε ο κ.Μπανασάκης ότι δεν βρήκε και τόσο θερμό κλίμα στο Ηράκλειο ,όντας για ένα αγώνα γενικός αρχηγός ?
Για πολλοστή φορά θα πούμε ότι ήρθε η ώρα για καθαρές λύσεις στον ΟΦΗ.
Αν θεωρεί ο Νίκος Βαρδινογιάννης ότι έχει κάποιο χρέος ,να ξέρει ότι ο πήχης γι αυτόν είναι πολύ ψηλά.Δεν αρκούν οι 2 αγαπημένοι στον κοσμο αρχηγοί σε διάκριτούς ρόλους για να γιατρευτούν οι πληγές που προξένησε η οικογένεια του τα τελευταία 10 χρόνια.
Πρέπει τα πάντα να είναι πεντακάθαρακαι να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον του ΟΦΗ.Ο Απόστολος όπου να ναι θα αρχίσει να σκάβει…
Ταυρόμαχος

No comments: