Friday, May 15, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (43)








object width="425" height="344">



Από την καρδιά της κερκίδας (43)
Ευτυχώς η άνοστη γεύση της καραμέλας της αναδιάρθρωσης απομακρύνθηκε γρήγορα.
Ήταν κάτι που από την αρχή,ενοχλούσε την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Oμίλου,αφού μοναδική τους έννοια δεν είναι άλλη από το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,οι καθαρές επιτέλους λύσεις στην ΠΑΕ ΟΦΗ.
Έδειξαν ωριμότητα οι φίλοι της ομάδας,αποφεύγοντας την μπανανόφλουδα της αναδιάρθρωσης,αναγνώριζοντας τον αντικειμενικά δίκαιο υποβιβασμό του εκτρώματος που εμφανίστικε φέτος στους αγωνιστικούς χώρους,που καμμία άλλη σχέση δεν είχε με τον ΟΦΗ που ξέρουμε και θέλουμε να βλέπουμε, πέρα από τη φανέλα.
Άλλωστε οι Ομιλίτες έδειξαν από την αρχή της σεζόν ,χωρίς παρεκλίσεις στη στάση τους ,ότι μοναδικό μέλημα τους είναι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,η απελευθέρωση από τα δεσμά της οικογένειας Βαρδινογιάννη που κρατά εγκλωβισμένο τον Όμιλο ,στερώντας του ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν ήθελε ο κόσμος του ΟΦΗ την παραμονή στην σουπερλίγκα από το παραθυράκι.Δεν συνάδει με τις αρχές που θέλουν να διέπουν τον ΟΦΗ.Δεν θα ήταν έντιμο,απεναντίας θα ήταν ασπιρίνη για την βαριά αρρώστια που κατατρώει τον ΟΦΗ.Μια αρρώστια που δεν είναι όμως ανίατη,υπάρχει γιατρειά κι αυτή λέγεται απεγκλωβισμός από το ιδιοκτισιακό καθεστώς.
Έχει δείξει ο κόσμος ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για να δει τον ΟΦΗ υγειή.
Κι αν ο κ.εισαγγελέας Ηρακλείου έχει εκνευριστεί από τον τίμιο αγώνα που δίνει ο λαός της ομάδας,διατάσσοντας να γίνονται συλλήψεις αφειδώς όταν οι εμπλεκόμενοι είναι οπαδοί του Όμιλου,καλό είναι να ψάξει για τους ηθικούς αυτουργούς ,που οδηγούν,αναγκάζουν ίσως ,νέα παιδιά κάποιες ελάχιστες φορές να έχουν παρεκλίνουσα συμπεριφορά.
Ας κοιτάξει πίσω από τις κουρτίνες να δει τον ηθικό αυτουργό , τον γνώριμο του Φ.Βατσινά,τον άνθρωπο που αναγκάζει ολόκληρες διμοιρίες της αστυνομίας να απασχολούνται σ την φύλαξη του ,τη στιγμή που η κοινωνία μας μαστίζεται από την εγκληματικότητα.
Ας αφουγκραστεί ο κ.εισαγγελέας τις χιλιάδες φωνές,ανώνυμων και επώνυμων Ομιλιτών που διαμαρτύρονται για το παράνομο καθεστώς της πολυιδιοκτησίας που ταλανίζει την παε ΟΦΗ.
Ας ψάξει σε αρχεία εφημερίδων,να διαβάσει τις δηλώσεις πολιτικών παραγόντων,του δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη,του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ορφανού που έχουν μιλίσει καθαρά για την ανάγκη καθαρών και σύννομων λύσεων στην παε ΟΦΗ.
Όταν μάλιστα πρόσφατη δημοσκόπηση εμφανίζει τους αποκαλούμενους 47 αλήτες,που καταδίδει ο Φ.Βατσινάς,να είναι στην πραγματικότητα 9/10 φίλαθλοι της ομάδας,τότε οφείλουν άπαντες ,εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να ακουλουθήσουν την λαική βούληση δίνοντας οριστικά και άμεσα λύση στο πρόβλημα του ΟΦΗ.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ,αρχίζουν σιγά-σιγά να δυναμώνουν οι φωνές για μοντέλο λαικής βάσης.Για ένα μοντέλο συναιτεριστικού ΟΦΗ ,στα πρότυπα άλλων επιχειρήσεων που ακμάζουν στην περιοχή μας.Ίσως αυτή είναι η καλύτερη λύση,τα παραδείγματα του Άρη και του ΠΑΟΚ έχουν δείξει τον δρόμο.Ίσως είναι μονόδρομος για να γίνει πραγματικά ο ΟΦΗ κομμάτι της κοινωνίας μας με πολλαπλά αμφίδρομα οφέλη.
Ταυρομάχος

No comments: