Wednesday, February 11, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (21)













Πολύ πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο ματς με τον Θρασύβουλο ήταν εύκολο να αναδειχτεί ο mvp του αγώνα.Αυτός δεν ήταν άλλος από τον κόσμο του ΟΦΗ που έκανε το γήπεδο της Φυλής να θυμίζει Γεντί Κουλέ.
Όσοι ταξίδεψαν από το Ηράκλειο,όσοι πήγαν στην Φυλή από άλλα μέρη της Ελλάδος(Καβάλα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα κ.α)αλλά και οι εν Αθήνα φίλαθλοι της κρητικής ομάδας έδωσαν τον δικό τους αγώνα από την κερκίδα ,τραγουδώντας πολύ πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα εώς το τέλος του αγώνα,αναγκάζοντας ακόμη και τους παράγοντες του Θρασύβουλου να απονείμουν τα εύσημα ,αναγνωρίζοντας την δύναμη του κόσμου του ΟΦΗ.Με λίγα λόγια ο κόσμος του ΟΦΗ πήγε,συμπαραστάθηκε και νίκησε.
Veni,vidi,vici ,όπως θα έλεγε κι ο Ιούλιος Καίσαρας!
Κι ας αφήσει καλύτερα ο κ.πρόεδρος τις δηλώσεις περί ενότητας γιατί ήταν αυτός που σε άλλα ματς,απαγόρευσε σε φιλάθλους του ΟΦΗ να υποστηρίξουν την ομάδα εκτός έδρας με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ματς με τον Πανιώνιο στον α γύρο,όπου φίλαθλοι της ομάδας ,αντιμετωπίστικαν σαν εγκληματίες από την αστυνομία ύστερα από δική του παρότρυνση. Είναι ο πρόεδρος του ΟΦΗ που έχει μυνήσει οπαδούς της ομάδας με αβάσιμες κατηγορίες.Είναι αυτός που ποτέ δεν έπραξε τα δέοντα ,ώστε να υπάρχουν περρισότερες και μεγαλύτερες εκδρομές από τους φιλάθλους,είναι αυτός που μεγάλο μέρος των συνθημάτων της ασπρόμαυρης κερκίδας καταφέρονται εναντίον του,είναι αυτός που έχει οδηγήσει τον Όμιλο σε τέτοια κατάσταση ώστε να παίζει τελικούς για την παραμονή του πότε με τον Θρασύβουλο και πότε με τον Λεβαδειακό .Αυτός και τα αφεντικά του!
Τόσους τελικούς πια τα τελευταία χρόνια ούτ ε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει παίξει.
Είναι να αναρωτιέται κανείς τι εκδρομές θα γίνοταν αν ο ΟΦΗ έπαιζε για την έξοδο στην Ευρώπη,ένα ημιτελικό κυπέλου ή κάτι ακόμη μεγαλύτερο.Αντί για μερικές εκατοντάδες που αριθμούν οι εκδρομές σήμερα,θα μιλούσαμε για μερικές χιλιάδες φιλάθλων-εκδρομέων.
Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει ο ΟΦΗ πέρα από την παραμονή στην κατηγορία να επιτύχει την πραγματική σωτηρία που δεν είναι άλλη από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς .
Από κει και πέρα αν ο πραγματικά ο πρόεδρος θέλει να πετύχει μια συσπείρωση που με αυτόν στο τιμόνι μοιάζει αδύνατη θα πρέπει να φροντίσει ώστε η ομάδα να επιστρέψει στο Γεντί Κουλέ τάχιστα.Ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει ότι εφόσον λυθεί το πρόβλημα του χλοοτάπητα είναι θετικός .Ας φροντίσει λοιπόν ώστε να λυθεί το πρόβλημα άμεσα και στα επόμενα ματς εντός έδρας να αγωνιστεί ο Όμιλος στην φυσική του έδρα.
Άλλωστε ο κόσμος του ΟΦΗ ποτέ δεν χόρτασε,ποτέ δεν λησμόνησε το Γεντί Κουλέ.
Ήταν απόφαση του προέδρου η μετακόμιση στο παγωμένο και αφιλόξενο Παγκρήτιο στάδιο.Ο Όμιλος μετακόμισε ξαφνικά,χωρίς καν ένα αποχαιρετιστήριο ματς στο Γεντί Κουλέ ,χωρίς ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Ας επιστρέψουμε στο σπίτι μας λοιπόν το γρηγορότερο και ας ελπίσουμε ότι ο ΟΦΗ θα πετύχει την παραμονή του ,θα βρει την πραγματική σωτήρια του ,ώστε να μπορούμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον ,φτιάχνοντας ένα νέο Γεντί Κουλέ ,αντάξιο του Όμιλου Φιλάθλων Ηρακλείου.

No comments: