Wednesday, February 18, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (23)









Από την καρδιά της κερκίδας (23)
Δεν χρειάζοταν να παρακουλουθεί κάποιος στενά το πρωτάθλημα των συναιτέρων της σουπερλίγκας για να αντιληφεί τι επρόκειτο να συμβεί στο ματς της Κυριακής μεταξύ του ΟΦΗ και του Αστέρα Τρίπολης.Είναι πια δεδομένο ότι οι αγώνες που διεξάγονται στις 3 το μεσημέρι χωρίς τηλεοπτική κάλυψη,είναι βούτυρο στο ψωμί για εντεταλμένες αποστολές ,ιδιαίτερα όταν άρχοντας του αγώνα είναι κάποιος σαν τον επικυρηγμένο Ζωγράφο.
Ότι έγινε στο Παγκρήτιο την Κυριακή ήταν περρισότερο από αναμενόμενο.Η ποδοσφαιρική πιάτσα είχε βουίξει ,μολις ανακοινώθηκε ο ορισμός του εν λόγω διαιτητή.Όμως φαίνεται ότι οι βοές δεν είχαν φτάσει στα αυτιά του προέδρου της παε ΟΦΗ,ώστε να κάνει κάτι για να προστατέψει την ομάδα.Δεν το έκανε ποτέ άλλωστε,δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε τώρα.
Ο ΟΦΗ πλήρωσε ,αυτό που μόνο δεν είχαν προαναγγείλει οι αθλητικές εφημερίδες της Αθήνας,την φάση του τελευταίου λεπτού στη Φυλή.Εδώ φυσικά,αναλογούν ευθύνες και στου ς ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας,αφού εάν είχαν επιδείξει περρισότερη ψυχραιμία και ωριμότητα ,το σκορ στη Φυλή δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να μιλάει για εύνοια του ΟΦΗ.Κι αν ο ΟΦΗ ευνοήθηκε σε ένα ματς,που βάση εμφάνισης ήταν διπλό από το ημίχρονο,έχει το παγκόσμιο ρεκόρ της ακύρωσης 3 γκολ από τον ίδιο ποδοσφαιριστή σαν off-side ,καθώς επίσης και να τιμωρείται ο επιθετικός του για θέατρο τη στιγμή που το παπούτσι του είναι σκισμένο από την κλωτσιά που δέχθηκε.
Όταν όμως μιλάμε για το πρωτάθλημα των συναιτέρων,όλα μπορούν να συμβούν.Ένα πρωτάθλημα που μοιάζει να παίζεται περρισότερο στο παρασκήνιο παρά στους αγωνιστικούς χώρους.Ένα πρωτάθλημα που οι άλλοτε πρωταγωνιστές της παράγκας έχουν βρει νέους ρόλους στις ηγετικές θέσεις κάποιων ΠΑΕ.Μποροβήλος,Καζναφέρης,Αγγελάκης δεν δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον τους,αποχωρώντας λόγω ηλικίας από την ενεργό δράση.Τους περίμεναν ήδη οι θέσεις τους σε Αστέρα,Ξάνθη κι Άρη αντίστοιχα.
Ακόμη κι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ,αφού αποκατέστησε τον υιό του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ,απλά περιμένει να περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να αναλαβεί δράση,εργαζόμενος για την πρωταγωνίστρια ομάδα της παράγκας την ΠΑΕ ΟΣΦΠ.
Όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα της δυσπιστίας,των ψιθύρων και των σεναρίων ,έπρεπε να ισχύει η ρήση «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει ,όχι μόνο να είναι ,αλλά και να φαίνεται τίμια».Αν ήθελαν οι ιθύνοντες να το κάνουν ελκυστικό και δημοφιλή,αν θέλουν να δουν τον κόσμο να επιστρέφει στα γήπεδα.Προφανώς δεν θέλουν.
Αλήθεια ,τι απέγινε τελικά η εισαγγελική έρευνα που είχε διαταχθεί για την περιβόητη παράγκα?Προφανώς βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι κλειδαμπαρωμένη,ενώ την ίδια στιγμή η παράγκα έχει διαμορφωθεί σε μαιζονέττα πολυτελείας.
Δυστυχώς όσο η δικαιοσύνη στην χωρα δεν λειτουργεί υποδειγματικά ,θα υπάρχουν τα φαινόμενα ολόκληρες διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν αγώνα δρόμου,πότε για να προστατεύσουν ένα διαιτητή,πότε για να προστατεύσουν ένα πρόεδρο που τα πεπραγμένα του φέρνουν τον κόσμο σε απόγνωση.
Όσον αφορΆ τα «φαντΆσματα του παρελθόντος» που εμφανίσθηκαν για να κάνουν αγωγές στον Ζωγράφο,αλήθεια τι έκαναν τόσα χρόνια που ο ΟΦΗ αποτελεί το εύκολο θύμα?
Ο νομικός και επικεφαλής της μείζον αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Ηρακλείου,έχει αντιληφθεί τα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες του κόσμου του ΟΦΗ που αντιτίθεται σε ένα παράνομο,στην ουσία,ιδιοκτησιακό καθεστώς?Ποιά η άποψη του γι αυτό? Ενώ ο εκπρόσωπος των μεγαλομετόχων επί σειρά ετών,τι θα μπορούσε να πει στον κόσμο για την στοχοποίηση της ομάδος εξαιτίας ακριβώς του ιδιοκτησιακού καθεστώτος?

No comments: