Tuesday, February 24, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (25)


Από την καρδιά της κερκίδας (25)
Ένας νωχελικός ΟΦΗ στο κρύο φόντο της Ξάνθης δεν κατάφερε να αποδράσει με το τρίποντο της νίκης .Βέβαια για μερικούς το ισόπαλο αποτέλεσμα στα Πηγάδια θεωρείτε θετικό ,όταν όμως παίζεις με το πιστόλι στον κρόταφο ,οφείλεις να μπαίνεις στο γήπεδο και να μασάς σίδερα.Από δω και πέρα οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ πρέπει να δώσουν όλες τις δυναμεις τους για να καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.
Και καλό θα ήταν να κοπούν μαχαίρι οι αντιδράσεις σαν αυτή του αρχηγού Μπαρκαουάν,ο οποίος ενώ ηταν «κιτρινισμένος»χειροκροτούσε ειρωνικά τον διαιτητή,σαν να ζητούσε την 2η κίτρινη που θα τον οδηγούσε στα αποδυτήρια.
Δεν θα στάθουμε άλλο στο ματς του Σαββάτου .Δυο πραγματάκια μόνο που αφορούν το πριν και μετά το ματς.Μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση όταν οι ξένοι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης στις δηλώσεις τους μιλούσαν ελληνικά.Ποδοσφαιριστές που βρίσκονται λίγο καιρό στην Ελλάδα μιλούσαν στη γλώσσα μας,δείχνοντας τον βαθμό οργάνωσης που έχει η ακριτική παε.Κι αν γίνει η σύγκριση με την κρητική παε που αλλάζει ,ή της αλλάζουν(Εντόι),σωρηδόν τους ξένους ,αντιλαμβανόμαστε πόσο πίσω είναι η παε ΟΦΗ σε θέματα οργάνωσης.
Σημαντικότερο όμως είναι τι έγινε πριν το ματς.Όταν επί μέρες οπαδοί του ΟΦΗ που βρίσκονται στην Β.Ελλάδα(Ξάνθη,Καβάλα,Σέρρες,Δράμα κλπ)προσπαθούσαν να προμηθευτούν εισητήρια για να συμπαρασταθούν οργανωμένα ,η παε ΟΦΗ εν ολίγοις τους κορο¨ίδευε,λέγοντας ότι οι γηπεδούχοι δεν διαθέτουν εισητήρια για τους φιλοξενούμενους λόγω έργων που γίνονται στο πέταλο.Στο ματς κυπέλου όμως Ξανθη - ΑΕΚ υπήρχε παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στο «υπό κατασκευήν»πέταλο ενώ όταν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ επικοινώνησαν με την παε Ξάνθη τους είπαν ότι αφού δεν ζήτησε η παε ΟΦΗ εισητήρια,το πέταλο διατέθηκε για την μαθητική κερκίδα.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ.Βατσινάς τις εκλείσεις προς τον κόσμο γιατί αυτός και οι εργοδότες του είναι η αιτία που έχει φέρει τον Όμιλο να αγωνίζεται κάθε χρόνο για τη σωτηρία.
Πόσο ζήλεψα βλέποντας στο Αλκαζάρ τον πρόεδρο του Άρη,κ Σκόρδα,να χορεύει και να τραγουδάει μαζί με τους οπαδούς της ομάδας του στην κερκίδα των φιλοξενουμένων.
Κάντε τις συγκρίσεις από τη μια ο Βατσινάς να αποχωρεί συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ και από την άλλη ο Σκόρδας στην «καρδιά της κερκίδας»των οργανωμένων οπαδών.
Αλλά ο Άρης είναι μια ομάδα που έμαθε από τα λάθη του,συνιστά μια από τις καλύτερα οργανωμένες ομάδες της χώρας,που ουσιαστικά ανήκει στον κόσμο του.Βρίσκεται κοντινότερα από κάθε άλλη ομάδα, στο ισπανικό μοντέλο που όπως αποδυκνύεται ,ακούγοντας τα κραχ στην πρέμιερ λιγκ των Ρώσσων, Αμερικανών και Αράβων επενδυτών,είναι το πλέον ορθό και βιώσιμο όσον αφορά τις ΠΑΕ.
Θέαμα πάντως δεν υπήρχε στα γήπεδα της σούπερλιγκ,εν αντιθέσει με το καταπληκτικό ματς που παρακουλουθήσαμε για τον τελικό του κύπελου στο μπάσκετ.
Μπάσκετ υψηλού επιπέδου ,χωρίς φαβορί για τη νίκη επί 38 λεπτά,με πρωταγωνιστές Έλληνες καλαθοσφαιριστές που έχουν δοξάσει την φανέλα με το εθνόσημο,με ξεχωριστή παρουσία ενός διδύμου που θα μπορούσε να συγκριθεί με το θρυλικό δίδυμο Γκάλης-Γιαννάκης,παρ όλο που Διαμαντίδης και Παπαλουκάς φοράνε διαφορετική φανέλλα.
Όμως πόσο μίζερο,πόσο ηλίθιο είναι μια τέτοια ματσάρα να παρακουλουθείτε διά ζώσης μόνο από 1500 άτομα,τους κάφρους που αποτελούν τους « στρατούς»των δυο ομάδων?
Δυστυχώς οι 2 μεγάλες ομάδες, εκεί οδηγούν τον ελληνικό αθλητισμό.Να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης και επεισοδίων για κάποιους ανεγκέφαλους.
Η πολιτεία οφείλει να πάρει τα μέτρα της,ουσιαστικά και όχι επιδερμικά.
Ελ Ματαντορ

No comments: