Friday, February 13, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (22)

Άλλος ένας «τελικός» για τον ΟΦΗ την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης που σε αυτό το μικρό διάστημα της παρουσίας του στην σούπερλιγκα δεν έχει ήττηθει ποτέ από τους ασπρόμαυρους.
Ιδιαίτερα κρίσιμο το ματς γι αυτό ΠΑΕ και Α.Σ. ΟΦΗ έσπευσαν να καλέσουν τον κόσμο στο γήπεδο με διαφημιστικά σποτς σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, και με καλέσματα ομοψυχίας αντίστοιχα.
Δεν θα σταθώ στον ερασιτέχνη ΟΦΗ,δεν είναι της παρούσης,παρ όλο που ο λαός του ΟΦΗ αξιώνει απαντήσεις από τον κ.Ξημέρη και τους συνεργάτες του για την περίοδο που ο Α.Σ. ΟΦΗ είχε την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ στην κατοχή του.
Θα σταθώ στην ΠΑΕ ΟΦΗ και στον κ.πρόεδρο της που τελικά είναι καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει,αφού η τελευταία δήλωση του περί ενότητας ήταν επιεικώς άστοχη.
Τώρα λοιπόν καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο.Όταν όμως επί 4 χρόνια διασύρει το σωματείο και τον κόσμο του,όταν μυνύει οπαδούς με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ότ ι είναι επιφανή μέλη συνδέσμων,όταν έχει φέρει την ομάδα σε κατάσταση τέτοια ώστε κάθε χρόνο να παλεύει για την παραμονή,όταν κάθε μερα που περνάει υπό αυτό το ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς είναι άλλη μια μαχαιριά στα στήθια του Όμιλου,τότε είναι καλύτερα να μην εχει το θράσος να προχωρά σε καλέσματα.
Ο κόσμος του ΟΦΗ το καθήκον του το ξέρει.Έχει μάθει,με όλα όσα έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια να αποφεύγει τους σκόπελους.Θα κάνει το χρέος του απέναντι στο σήμα και την ιστορία της ομάδας,όμως δεν μπαίνει σε διαδικασίες τεχνητών διλλημάτων.
Ξέρει, είναι πεποισμένος ότι για να υπάρξει μέλλον γι αυτήν την ομάδα είναι μονόδρομος η καθαρή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.Είτε μέσω πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είτε μέσω μιας πραγματικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα καθιστά τις «αμαρτωλές» μετοχές μειοψηφία.Όσο δεν συμβαίνει αυτό,δεν υπάρχει αύριο για τον ΟΦΗ.Κάτι που γεμίζει οργή τον κόσμο που τώρα παρακαλάνε να συμπαρασταθεί στην ομάδα.
Οργή για μια αδικία που βιώνει στο πετσί του καθημερινά,οργή για την μη λειτουργία των νόμων σε ένα θεωρητικά ευνομούμενο κράτος,οργή για το παιχνίδι που παίζετε στις πλάτες του.Οργή όχι μόνο ενάντια στους μεγαλομέτοχους και τους διαχειριστές,αλλά και προς τους φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης(βουλευτάδες,νομάρχες,δημάρχους κλπ) που δεν έχουν το θάρρος να αφουγκραστούν τον κόσμο και να καταγγείλουν μια φαρσοκωμωδία που παίζεται εις βάρος του .Ας καταλάβουν κι αυτοί ότι όσο δεν παίρνουν θέση,όσο δεν καταγγέλουν στα αρμόδια όργανα το αμαρτωλό ιδιοκτησιακό καθεστώς,λογίζονται σαν συνένοχοι από τον κοσμο που μπορεί να είναι «καλός κι άγιος» αλλά αν του πατήσεις τον κάλο,»μουλαρώνει» και δεν ξεχνά .Κι αυτό δεν είναι απειλή είναι προειδοποίηση.
El Matador
Υγ.Πόσο αλληγορικό αλήθεια είναι να απευθύνεις κάλεσμα στον κόσμο,αλλά να κρατάς την τιμή σε δύσκολους καιρούς στα 15 ευρώ?Ένας φίλος βρέθηκε στην Ρώμη πρόσφατα και πλήρωσε 5 ευρω για να παρακουλουθήσει Ρόμα-Κατάνια.Πριν από 3-4 χρόνια είχα βρεθεί στο Αρένα του Άμστερνταμ,με τις τρομαχτικές για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσίες(καφέ,παμπς,θερμαινόμενα καθίσματα κλπ)και είχα πληρώσει 14 ευρώ για ένα ματς του Άγιαξ.Πόσο θλιβερές ακούγονται αυτές οι συγκρίσεις…


No comments: