Friday, September 25, 2009

Από την καρδιά τις κερκίδας (60)









Από την καρδιά τις κερκίδας (60)

Στο –ας μου επιτραπεί η έκφραση-κλασσικό έργο του Ταραντίνο «Kill Bill», ο Mπιλ έχει μάθει για τον γάμο της αγαπημένης του Μπεατρίς (Ούμα Θέρμαν) και μετατρέπει την γιορτή σε μακελειό. Ίσως είναι λίγο κραυγαλέα η παρομοίωση ,όμως αυτό που έγινε την Κυριακή στο Γεντί Κουλέ ήταν βγαλμένο από τη φαντασία ενός τόσο ανατρεπτικού σεναριογράφου. Το χαμόγελο και οι καρδιές πάγωσαν εξαιτίας 1-2 ανεγκέφαλων χαμηλής νοημοσύνης. Ακόμη και το ελληνικό λεξιλόγιο φαντάζει πολύ φτωχό για να περιγράψει την αλλαγή των συναισθημάτων, όχι μόνο των 8 χιλιάδων Ομιλιτών που παρακολουθούσαν το ματς δια ζώσης, αλλά πολλών περισσότερων που ήταν καρφωμένοι στα ραδιοφωνάκια, φωτογραφίζοντας στο μυαλό τους το πάρτι που είχε στηθεί στο Γεντί Κουλέ. Ώσπου η χαζομάρα κάποιων, έσπασε το λουρί του ανελκυστήρα που τους είχε ανεβάσει στα ουράνια. Η πτώση ήταν απότομη και δυνατή, πόνεσε. Δύσκολα θα σβηστεί από τις μνήμες του κόσμου, που πλέον θα έχει τα μάτια του 400, μην τυχόν και βρεθεί κάποιος άλλος ηλίθιος να κάνει κάτι παρόμοιο.

Κανείς πάνω απ’ τον ΟΦΗ
Το δίχτυ που τοποθετείται ήδη είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει. Το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν όλοι ότι κανενός τα θέλω και το εγώ δεν είναι πάνω από τον ΟΦΗ. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της και στην Κρήτη, κι αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή ήταν πρωτίστως προσβολή προς τον ΟΦΗ, προς τον κόσμο του, προς τους συνδέσμους, που με τόσο κόπο είχαν δημιουργήσει ατμόσφαιρα Αργεντινής, είχαν μετατρέψει το Γεντί Κουλέ σε «Λα Μπομπονέρα» της Κρήτης. Αντί όλη η Ελλάδα να παραμιλάει για τον Όμιλο και το μεγαλείο του κόσμου, αντί περισσότεροι μέτοχοι, περισσότερα διαρκείας, περισσότεροι χορηγοί να σπεύσουν προς συνδρομή στο νέο ΟΦΗ, στην ομάδα πρότυπο που ονειρεύεται διοίκηση και κόσμος ,τώρα θα το διπλοσκεφτούν. Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη, βλέπετε.
Εμείς πρώτοι, ο κόσμος, θα πρέπει να υποσχεθούμε πρώτα στον ΟΦΗ κι ύστερα στον εαυτό μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο. Ότι το πάθημα έγινε μάθημα και δεν επιτρέπονται άλλα παθήματα. Η ποινή, βάσει προηγούμενου δεδικασμένου, αναμένεται να είναι 1 αγωνιστική, όμως προσωπικά θα ήθελα αυτοί οι 2-3 τετραμπούνταλοι να κάνουν αρκετό καιρό να ξαναέρθουν στο γήπεδο. Να υποβάλλουν στον εαυτό τους αυτή την τιμωρία, να αυτοστερηθούν τον Όμιλο για κάμποσο διάστημα για να καταλάβουν το κακό που προκάλεσαν.

Άρεσε η ομάδα
Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα μου άρεσε. Αφού δεν μπήκε το γκολ νωρίς, ώστε να φύγει το άγχος και να ξεκλειδώσει η άμυνα του Αγροτικού Αστέρα ήταν αναμενόμενο ότι το ματς θα κυλήσει έτσι. Όταν βλέπεις ότι έμπειροι ποδοσφαιριστές όπως ο Παντελής Κωνσταντινίδης που ξέρει καλά από καυτές έδρες, δεν έχει καθαρό μυαλό, συγκλονισμένος από την Ομιλίτικη κερκίδα, όταν άλλοι όπως ο Μανούσος από το παγωμένο Παγκρήτιο, νιώθει το καυτό Γεντί Κουλέ, όταν ο Αγρίτης θέλει να κάνει ένα προσωπικό δώρο στον κόσμο με ένα γκολ, όταν ο Κοκκινάκης, παίκτης –οπαδός της ομάδας κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, τότε καταλαβαίνεις ότι το άγχος στο πρώτο εντός έδρας ματς είναι καταλύτης. Η ομάδα όμως είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες ενώ ο Βεζυρίδης αποτελεί εχέγγυο εμπιστοσύνης για την άμυνα. Όταν μάλιστα έχεις κρυφό άσσο από τον πάγκο σαν τον Περογαμβράκη, δεν σου μένει παρά να αισιοδοξείς. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών ήταν εμφανής και ένα είναι σίγουρο. Με στήριξη και εμπιστοσύνη από τον κόσμο οι στόχοι θα επιτευχθούν…

Ταυρομάχος









No comments: