Friday, September 18, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (59)









Η εβδομάδα που διανύουμε μοιάζει αιώνας για τους φίλους του ΟΦΗ.Βλέπετε η επιστροφή στο σπίτι,στη φυσική έδρα της ομάδας,έχει προκαλέσει ρίγη ενθουσιασμού,προσμονής και ανυπομονησίας για την πρεμιέρα.
Έτσι,δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν τα χρόνια του στρατού και μετρούν ανάποδα τις μέρες για να ξαναμπούν στο Ναό του ΟΦΗ ,το χιλιοτραγουδισμένο Γεντί Κουλέ.
Μετά από 4 χρόνια στο αφιλόξενο περιβάλλον του Παγκρητίου ,όπου ελάχιστα έμειναν στις μνήμες του κόσμου,όλα και όλα δυο ματς ήταν.Με τον Λεβαδειακό στο μπαράζ της παραμονής και με τον Παναθηναικό στην μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας 10ετίας για τον ΟΦΗ.Πλέον ,ξανάρχεται η ώρα του Γεντί Κουλέ.Εκεί όπου ο ΟΦΗ γνώρισε μεγάλες στιγμές,εκεί που ο κόσμος έχει τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο .
Σε ένα γήπεδο αμιγώς ποδοσφαιρικό,που τι κι αν χάσεις την ντρίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ-λόγω κακής ορατότητας-ποσώς σε ενδιαφέρει ,αφού η ένταση, το πάθος,ο παλμός αποτυπώνονται μέσα σου,όχι μόνο την ώρα του ματς,αλλά αρκετές ώρες μετά.
Οι οργανωμένοι,οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας,οι πρωτεργάτες της νέας έποχης ετοιμάζουν μια φαντασμαγορική πρεμιέρα στην αγαπημένη τους Θύρα 4,όπου θα συρρεύσουν ευλαυικά.Εβδομάδες τώρα,κάνουν πρόβες τα νεα συνθήματα,τα χορευτικά και τα άλλα χάπενιγκς που θα κάνουν την επιστροφή στο σπίτι αξέχαστη.
Τα εισητήρια έχουν γίνει ανάρπαστα ,τα Καμίνια θα πλυμηρίσουν ξανά από ένα μωσαικό ανθρώπων που θα σπεύσει στο εντός έδρας ντεμπούτο για την νέα εποχή στον ΟΦΗ.
O κόσμος διψάει να παρακουλουθήσει και να υποστηρίξει τον νέο ΟΦΗ.Τον υγιή ,τον απαγκιστρωμένο από το αμαρτωλό ιδιοκτησιακό καθεστώς.Τον ΟΦΗ που του ανήκει.
Ακόμη και o φετινός σκόπελος της Β εθνικής,φαντάζει εύκολα προσπελάσιμος .Το Γεντί Κουλέ θα είναι κατάμεστο και όσοι δεν έχουν φροντίσει από νωρίς να προμηθευτούν το εισητήριο τους ,ίσως βρεθούν προ-εκπλήξεως.
Φυσικό επακόλουθο των παραπάνω ήταν η εξαγγελία του πρόεδρου κ.Κουράκη για την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.Το Γεντί Κουλέ,όσο κι αν το αγαπήσαμε,όσες ευχάριστες μα και δυσάρεστες αναμνήσεις κι αν το συνοδεύουν φαντάζει μικρό για τον νέο ΟΦΗ.
Η χωριτικότητα του,μόλις 8000 θέσεις,δεν αρκεί για μια ομάδα με την δυναμική του Όμιλου.Ούτε λόγος φυσικά για επιστροφή στο Παγκρήτιο στάδιο.
Μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους ,που κοιτάζει προς το μέλλον οφείλει να σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου.Ενός γηπέδου ικανού να φιλοξενήσει τους φίλαθλους –πελάτες της,όχι μόνο κατά την διάρκεια του ματς,αλλά αρκέτες ώρες πριν και μετά από αυτό.Να μπορεί να προσφερεί υπηρεσίες σεβαστές προς τον φίλαθλο,από ένα απλό καφέ ως ένα δείπνο στο εστιατόριο.
Προσβάσιμο εύκολα από τις συγκοινωνίες,με χώρους πάρκινγκ,με την μπουτίκ της ομάδας,τα καφέ ,τα εστιατόρια,ακόμη και τα ρακάδικα –μια και είμαστε στ(η)ν Κρήτη.
Να μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη έξοδο,συνδυασμένη με ποδοσφαιρικό ματς στην οικογένεια,στην παρέα,στα ζευγαράκια.
Ο επόμενος μεγάλος στόχος για την νέα έποχη στον ΟΦΗ,παράλληλα με την άνοδο στη σούπερ λίγκα ,πρέπει να είναι αυτός.Να περάσουμε από τις εξαγγελίες στην πράξη.
Να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για το νέο Γεντί Κουλέ…
Ταυρομάχος











No comments: