Friday, September 11, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (58)







Από την καρδιά της κερκίδας (58)
Η στήλη γράφεται λίγες ώρες πριν την σέντρα του μαραθωνίου της Β εθνικής με τον ΟΦΗ να ταξιδεύει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Διαγόρα.Η ομάδα του Ηρακλείου,απαλλαγμένη πια από εσωτερικά προβλήματα ,- ουσιαστικά το εξής ένα, το αμαρτωλό ιδιοκτησιακό καθεστώς-είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Η βαριά φανέλα,ο παθιασμένος πολυπληθής λαός,οι αφοσιωμένοι προπονητές,το ανταγωνιστικό ροστερ ,η δημοφιλής διοίκηση είναι μερικά από τα εμφανή πλεονεκτήματα του Όμιλου.
Αντιθέτως τα μειονεκτήματα δεν είναι τόσο ευδιάκριτα.Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η άγνοια της κατηγορίας.Μια κατηγορία που δεσπόζει η ανοργανωσιά,που το παρασκήνιο φημολογείται ότι οργιάζει,που η απουσία ικανής προβολής κρύβει εγκλήματα.
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει το ταξίδι της Β εθνικής,είδαμε την εβδομάδα που πέρασε χαρακτηριστικά δείγματα ανοργανωσιάς .Ο ορισμός ημέρας και ώρας αποφασίστικε 6 μέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.Μάλιστα ,για να γίνει ακόμη πιο κραυγαλέο ,ορίστικε στις 3 το μεσημέρι!
Ευτυχώς ο καιρός φαίνεται να κάνει το χατήρι σε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους ,ώστε να μην είναι τόσο θερμός οπώς συνήθως αυτήν την εποχή στο σμαραγδένιο νησί.Η δικαιολογία που επικαλέστικαι η ΕΠΑΕ είναι η τηλεοπτική μετάδοση,αφού λίγο αργότερα διεξάγεται ματς σούπερ λίγκας. Είναι τόσο δύσκολο να συμφωνήσουν οι δυο διοργανώτριες αρχές για την ώρα των αγώνων λίγο αργότερα,σε ώρες -αν θέλετε-πιο εμπορικές?Απλά να αναφέρω ότι στη γειτονική μας Ιταλία,τα μάτς των πρώτων αγωνιστικών διεξήχθησαν στις 9.45.Ωραία καλοκαιρινή ώρα,συνδυάζεις το ποδοσφαιρικό ματς που θέλεις να δεις με μια 2ήμερη εκδρομή,απολαμβάνοντας ποδόσφαιρο και τις ομορφιές της πατρίδας σου.Βέβαια στην Ιταλία,υπάρχουν προβολείς σε όλα τα γήπεδα.
Υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης φωτισμού στο γήπεδο του Διαγόρα,όμως αν άρχιζε το ματς μιάμιση ώρα αργότερα-αργούμε να φτάσουμε την Ιταλία- θα χρειαζόταν φωτισμός?Ή μήπως να ρωτήσουμε γιατί δεν υπάρχει φωτισμός στο γήπεδο του Διαγόρα και γιατί δεν γίνεται το ματς στην φυσική έδρα της ομάδας ,το «Ποδηλατοδρόμιο»?
Είναι τόσο δύσκολο να οριστούν τα ματς έστω 10 μέρες πριν την διεξαγωγή τους ,ώστε να μπορέσουν όσοι θέλουν να ακουλουθήσουν την ομάδα τους εκτός έδρας να κανονισούν το πρόγραμ μα τους? Απαντήσεις δεν περίμενουμε,αυτό είναι το ταξίδι στο άγνωστο της Β εθνικής.
Μια διαφορετική συνθήκη που θα πρέπει να αντιμετωπίσει φέτος ο ΟΦΗ είναι το γεγονός ότι όλες οι ομάδες θα θέλουν να νικήσουν την μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα της κατηγορίας.Ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν τον Όμιλο πολλά χρόνια,άλλες που θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ για πρώτη φόρα,θα προσπαθήσουν να κάνουν μια ιστορική νίκη.
Όταν όμως βλέπεις τους προπονητές του ΟΦΗ να μιλάνε με τέτοια αυτοπεποίθηση,με τέτοια πίστη στο στόχο , όταν οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους,όταν ο κόσμος είναι τόσο συσπειρωμένος,τόσο παθιασμένος ,τότε αισθάνεσαι σίγουρος ότι το τέλος της Οδύσσειας της Β εθνικής θα βρει τον Όμιλο στην Ιθάκη της σούπερ λίγκας…
Ταυρομάχος
Υγ.Τι κι αν ορίστικε το ματς στις 3 το μεσημέρι για τηλεοπτικούς λόγους,τα νεότερα αναφέρουν ότι ακυρώθηκε η τηλεοπτική μετάδοση.Η ΕΤ3 κατηγορεί την ΕΠΑΕ και τούμπαλιν.Η λεξη προγραμματισμός μοιάζει τελείως άγνωστη για τους ανευθυνουπεύθυνους στο κρατικό κανάλι και την διοργανώτρια αρχή.









No comments: