Sunday, January 18, 2009

"O Καιρος" απο enet.gr

Ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγάλει σε πλειστηριασμό το πατρικό σπίτι του Κ. Λαλιώτη στα Δολιανά, για να πάρει τα 100.000 ευρώ που του επιδικάστηκαν εις βάρος του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Mayo. Θα είναι το δεύτερο κτήριο, στην Ευρώπη, που θα δυσκολευτεί να βρει στη συνέχεια αγοραστή. Μετά τον πύργο των Καρπαθίων.

Οι πυρόπληκτοι, πάλι, αρνούνται να δεχτούν τα 100.000 ευρώ, που τους έχει υποσχεθεί για δωρεά ο κ. Μητσοτάκης. Για να μην τους βρει καμιά μεγαλύτερη συμφορά.

Μέσω του λιμανιού του Αστακού μεταφέρονται αμερικανικά όπλα για το Ισραήλ εδώ και δύο χρόνια. Από τη ράδα του χαμαιλέοντα.

Η 44χρονη Κωνσταντίνα Κούνεβα γλίτωσε μεν τη ζωή της, αλλά έχασε το ένα της μάτι και τη φωνή της από το βιτριόλι που της έριξαν οι μαφιόζοι μπράβοι μετά την αντιπαράθεσή της με την εταιρεία, όπου δούλευε σαν καθαρίστρια, για το δώρο των Χριστουγέννων. Ευτυχώς, για την ανθρώπινη φύση, φωνή είναι η στάση του καθενός.

Η Alitalia έπαψε να είναι κρατική και συγχωνεύθηκε με την Air France-KLM και την Air One, με το μισό προσωπικό. Θέλω να σε δω όταν θα πετάει μισός πιλότος το αεροπλάνο.

Από μηδενική βάση θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια, ανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Αρης. Καμία έκπληξη. Η Παιδεία βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε μηδενική βάση.

Μια 67χρονη είχε περιστασιακές ερωτικές σχέσεις με 86χρονο, τον οποίο σκότωσε γιατί, όπως είπε στην Αστυνομία, τον τελευταίο καιρό τής είχε γίνει φορτικός. Ηθελε και δεύτερη φορά το εξάμηνο.

Μεταξύ μας, αν ζούμε στην ηλικία του, θα είναι θαύμα αν θα μπορούμε και μια φορά το χρόνο.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Τουργκούτ Ρέις» έφτασε μέχρι τη Μακρόνησο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της ελληνικής φρεγάτας «Μπουμπουλίνα», που το ακολουθούσε. Ετσι γίνεται στη ζωή. Κανένας άντρας δεν δίνει αξία σε μια γυναίκα, που τον κυνηγάει με παρακάλια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί. Μπορεί το Lonely Planet να είχε το Σούνιο στα αξιοθέατα της Τουρκίας, όπως έκανε με το Καστελόριζο, και να μπέρδεψε τον Τούρκο πλοίαρχο.

Ο Μπιν Λάντεν, με ηχογραφημένο μήνυμα 22 λεπτών κάλεσε τους Αραβες σε ιερό πόλεμο, 20 μέρες μετά την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα. Ελεγα κι εγώ· γιατί δεν αντιδρούσαν δυναμικά οι Αραβες ως τώρα.

Είδες, άμα είσαι χρήσιμος στις μεγάλες δυνάμεις, πώς καταφέρνεις και μένεις ασύλληπτος;

Σύμφωνα με τη βαλλιστική έκθεση ο Επαμ. Κορκονέας δεν έριξε στον αέρα, αλλά σχεδόν ευθεία, η σφαίρα χτύπησε σε μια τσιμεντένια μπάλα και σκότωσε τον Αλ. Γρηγορόπουλο, που έσκυβε ή έπεφτε για να αποφύγει τα πυρά. Ηταν ένας εποστρακισμός, που απέδειξε ότι τον 15χρονο τον σκότωσε το όστρακο της δημοκρατίας.

Και ο «Επαναστατικός Αγώνας», με προκήρυξή του στο «Ποντίκι» πήρε την ευθύνη για τα πυρά στην κλούβα της Καισαριανής και στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια και καλεί το λαό στα όπλα. Αναβολή λόγω σπουδών δίνει;

Η Standard & Poor's, που κατηγορείται από την Κομισιόν για μεροληψία και αναβάθμιζε τη Leeman Bros δύο μέρες πριν σπάσει η φούσκα της και καταρρεύσει, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι, ότι δεν χρειαζόμαστε τα πλοκάμια της S&Ρ για να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα. Την υποβαθμίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις από μόνες τους.

Χωρίς φυσικό αέριο έχει μείνει η Ευρώπη με την επιμονή της Ουκρανίας να κλέβει για λογαριασμό της τις ποσότητες που στέλνει στους αγωγούς η Ρωσία. Ας πρόσεχε και η Ευρώπη όταν τρομπάρει την Ουκρανία για να την έχει αντίπαλο δέος στη Ρωσία. Αέρα δίνεις, αέρα θα πάρεις.

Και το Ισραήλ βομβάρδισε το νοσοκομείο της Γάζας και το κτήριο του ΟΗΕ με βλήματα λευκού φωσφόρου, επειδή, λέει, έριχναν από κει πυρά εναντίον στρατιωτών του. Η αντίδραση των υπαλλήλων του ΟΗΕ ήταν: «μπούρδες».

Αλλά, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή η αντίδραση του ΟΗΕ εξ αρχής είναι μπούρδες. Και πώς να μην είναι. Αφού ο ίδιος ο ΟΗΕ είναι μια μπούρδα.

Σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ ζήτησαν τα λύτρα οι απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ακριβώς σε ό,τι πληρώνουμε κι εμείς κάθε μέρα, χωρίς να απελευθερωνόμαστε.

ΥΓ Από την αρχή του χρόνου όλοι οι πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. που δεν χρειάζονται visa για να πάνε στις ΗΠΑ πρέπει να 'χουν μια νέα ηλεκτρονική άδεια για ταξίδια προς τις ΗΠΑ, που θα ισχύει για δύο χρόνια.

Τα προσωπικά στοιχεία του κάθε ταξιδιώτη θα αποθηκεύονται από την κάρτα στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ για 13 χρόνια.

Το κορυφαίο είναι, που η κατοχή αυτής της ηλεκτρονικής κάρτας άδειας ταξιδιού δεν εξασφαλίζει στον ταξιδιώτη ότι θα μπορεί να μπει στις ΗΠΑ! Αυτό θα το μαθαίνει μόνο όταν αποβιβαστεί σε αμερικανικό αεροδρόμιο, όπου η είσοδός του θα επαφίεται στον υπάλληλο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων, στο σημείο εισόδου!

Τέλος, σε περίπτωση που του αρνηθεί η είσοδος, οι ΗΠΑ δεν θα καλύπτουν τα έξοδα επιστροφής του ταξιδιώτη.

Αφησα το σημαντικότερο για μετά το τέλος: Με το νέο αυτό σύστημα για Αδεια Ταξιδιού (ESTA) συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Για να γίνει συνείδηση και στον πιο δύσπιστο, ότι οι κορυφές εξουσίας στις δύο άκρες του Ατλαντικού υπερασπίζονται ακριβώς τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες νοοτροπίες και τις ίδιες δυνάμεις πλούτου, καταστολής, αντιδημοκρατίας. Ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών τους. Ας όψονται οι πολίτες, που τους ανέχονται.



Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr.

No comments: