Friday, January 23, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (17)

Έχει γίνει πια σύνηθες φαινόμενο μετά από ματς στο Παγκρήτιο,με παρουσία εκδρομεών «φιλάθλων»,τα μνημεία της πόλης να βεβηλώνονται με σπρέυ,από ανθρώπους ανιστόρητους και απολίτιστους,που νομίζουν ότι αποδυκνείουν την «μαγκιά» τους αφήνοντας την υπογραφή τους.
Συναισθήματα οργής και λύπης για την κατάντια μας δημιουργούνται κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Όταν όμως μεγάλη μερίδα «Ηρακλειωτών» δεν σέβετε τον τόπο,την ιστόρια και τον πολιτισμό μας πως περιμένουμε να συμβεί αυτό από τους επισκέπτες οπαδούς?
Πώς να σεβαστούν αυτοί όταν ξέρουν ότι κάποιοι ντόπιοι δεν δίνουν δεκάρα για τις κρητικές ομάδες,αλλά είναι υποστηρικτές,»αθηναιολάτρες» κόκκινων,κίτρινων και πράσινων αποχρώσεων,απλά για να είναι με τους πρώτους,για να χουν το πάνω χέρι στο καφενείο,ωσάν τους ιθαγενείς που χαίρονται με τα μπιχλιμπίδια που τους προσφέρουν οι κατακτητές.
Πώς να σεβαστούν οι «επισκέπτες οπαδοί»όταν κάποιοι από τους ιθαγενείς θα τραγουδούν μαζί τους στο γήπεδο το εμετικό σύνθημα περί «της Κρήτης όλης»?
Όταν το το ίδιο το Ηράκλειο δεν αντιδρά, δεν αγανακτεί,βλέποντας τον ποδοσφαιρικό , πρεσβευτή του έρμαιο και απροστάτευτο στα νύχια διάφορων τρωκτικών και αρπακτικών με κουστούμι και γραβάτα ,πώς να κερδίσει τον σεβασμό των επισκεπτών του?
Στην Ξάνθη,ο μη Ξανθιώτης πρόεδρος της ομάδας ,κοστολογεί 50 ευρώ το εισητήριο για τους επισκέπτες οπαδούς,ο Ηρακλειωτης πρόεδρος του ΟΦΗ όχι μόνο διώχνει τους φιλαθλους της ομάδας από το γήπεδο με τις πράξεις και τα ψέμματα του,αλλα δίνει με χαρά πάντα κάμποσες χιλιάδες εισιτήρια στους φιλοξενούμενους.
Ίσως τελικΆ αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα για την μετακόμιση στο Παγκρήτιο.
Πάντως θυμάμαι σε μια εκδρομή του ΟΦΗ,η αστυνομία της Λάρισας μας είχε μαντρωμένους επί 3ωρο τουλάχιστον σε ένα χωράφι .Αλήθεια γιατί οι επισκέπτες οπαδοί να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και να εκτονώνονται σε μνημεία, αγάλματα και τοίχη,εφόσον μάλιστα υπάρχουν προηγούμενα τέτοιων συμπεριφορών?
Μήπως οι Αρχές της πόλης θα έπρεπε να φροντίσουν επί αυτού?
Μήπως θα έπρεπε επίσης, να στέλνουν ένα τιμολόγιο προς πληρωμή σε κάθε παε που τα χρώματα της εχουν βεβηλώσει μνημεία της πόλης?Για να μην αναγκάζεται να πληρώνει ο κοσμάκης την ηλιθιότητα του κάθε επισκέπτη οπαδού.Αρκετά έχει στους όμους του.
Τελειώνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους όσους σέβονται την ιστορία και τον τόπο μας να το δείξουν έμπρακτα προς έναν συνάνθρωπο μας που περναεί δύσκολες ώρες.
Ένας από τους δυναμικότερους παίκτες της ομάδας του παρελθόντος, ο Αργύρης Μπουρδαμής, που τίμησε την φανέλα του Ο.Φ.Η. μας, σημαντίκο στέλεχος της ομάδας που πέτυχε την πρώτη άνοδο στον Α έθνικη το 1968,περνάει δύσκολες στιγμές. Χτυπημένος από δύο εγκεφαλικά και έχοντας χάσει το πόδι του χρειάζεται την βοήθειά μας. Μετά από πρωτοβουλία του Σήφη Κορωνάκη ανοίχτηκε ο λογαριασμός 28761 (Ταμιευτηρίου) στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την οικονομική ενίσχυση του παλαίμαχου άσσου.
Ας δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε και δεν είμαστε αγνώμονες.Ας δείξουμε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και ξέρουμε να βοηθάμε στα δύσκολα.Η οικογένεια του ΟΦΗ είναι μεγάλη και ισχυρή.Ας μην ξεχνάμε την ιστορία της ομάδας μας.
Γιατί λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον.
El Matador
υγ.Ο σύνδεσμος παλαιμάχων τι κάνει επ αυτού?Μήπως είναι σαν την παε ΟΦΗ,απλά δεν υπάρχει?

No comments: