Saturday, May 28, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (94)


Από την καρδιά της κερκίδας (94)

Κι ενώ το πρωί της προηγουμένης Δευτέρας η αισιοδοξία για την αδειοδότηση του Όμιλου ήταν διάχυτη σαν μαγιάτικη κρητική λιακάδα , όσο περνούσε η ώρα τα χαμόγελα πάγωναν σαν να έρχονταν μια καταιγίδα σαν κι αυτές που μας ταλαιπωρούν τον φετινό Μάιο.

Αστραπές και βροντές γέμισαν τον κρητικό ουρανό στην είδηση της αρνητικής απόφασης της επιτροπής αδειοδοτήσεων .

Ο κόσμος του ΟΦΗ, στάθηκε όμως γι άλλη μια φορά στο ύψος του, αντιδρώντας αυθόρμητα κι δυναμικά απέναντι σε άλλη μια κατάφωρη αδικία εις βάρος της ομάδας της Κρήτης .

Αντιδράσεις που οδήγησαν στην συντεταγμένη αντίδραση των φορέων ,που μπροστά στο δικαιολογημένο μένος των Ομιλητών ,όφειλαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πλέον ,μαθαίνοντας το σκεπτικό της απόφασης είναι εύκολο να υποψιαστούμε και να καταλάβουμε το βρώμικο παιχνίδι πάνω στην πλάτη μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας ,πάνω στην πλάτη ενός ολόκληρου νησιού.

Η παράνομη συμμετοχή στην επιτροπή του ορκωτού λογιστή κ.Σμαίλη,η αναίτια παράβλεψη των στοιχείων που κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ, η γελοία γνωμοδότηση Σμαίλη-Πάλλη για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΟΦΗ,είναι λογικό να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάτι πολύ βρώμικο και ύποπτο παίχτηκε ,ώστε να μην πάρει την άδεια ο ΟΦΗ.

Κι όταν ο κυριότερος αντίπαλος σου για την άνοδο είναι ο γνωστός για το ύποπτο παρελθόν του κ.Κομπότης,των ύποπτων στημένων ματς,των δωροδοκιών αντιπαλων ποδοσφαιριστών ,των εκβιασμών δικών του ποδοσφαιριστών για να μην καταθέσουν εις βάρος του, τότε είναι εύλογο να καταλάβεις τον λόγο που «κόπηκε» ο φάκελος του ΟΦΗ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις «αδελφικές» σχέσεις του κ.Κομποτη,με τον μπαμπούλα του ελληνικού ποδοσφαίρου ,τον νο1 ύποπτο για στήσιμο αγώνων στην Ευρώπη , Αχχιλέα Μπέο, καταλαβαίνεις εύκολα ακόμη κι ποιός είναι ο στόχος του κυκλώματος Μπέου –Κομπότη κι λοιπών παραγόντων που συνηθίζουν να αρρωσταίνουν ξαφνικά ,λίγο πριν συλληφθούν κι οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Για να παίξουν λοιπόν το βρώμικο παιχνίδι τους ,στο βωμό τους στοιχήματος θα πρέπει να απαλλαχτούν από δυνατούς ενοχλητικούς σαν τον ΟΦΗ. Αυτό και προσπάθησαν να κάνουν.

Πολύ γρηγορα όμως ,το σχεδιο τους αποκαλυφθηκε,η εξωφθαλμη αδικια φανερωθηκε .

Αναμένετε πλέον η επιτροπή ,με νόμιμη σύσταση αυτήν την φορά να πάρει την σωστή απόφαση ,δίνοντας την άδεια σε μια ομάδα με χιλιάδες φίλους ,με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική που σε μια ευνομούμενη πολιτεία το μέλλον της θα προδιαγραφόταν λαμπρό.

Καλό όμως είναι να μην ξεχνάμε εύκολα την ιστορία ,γιατί αν δεν είχαμε τα πεπραγμένα της διοίκησης Βατσινά,ο ΟΦΗ όχι απλώς δεν θα ειχε προβλήματα με τα χρέη ,αλλά θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για το μέλλον ,μέσα από το όνειρο της κατασκευής ενός νέου ιδιόκτητου ποδοσφαιρικού γηπέδου .Μην ξεχνάμε ,ότι τα δυο τελευταία χρόνια ,η διοίκηση του ΟΦΗ έχει δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για την εξόφληση των χρεών που κληροδότησε ο τελευταίος Εφιάλτης του ΟΦΗ , ο Φανούρης Βατσινάς.

Σε μια εποχή που η κρίση χρέους βασανίζει την χώρα μας,ο παραλληλισμός είναι άμεσος.

Σαν άλλος κερδοσκόπος ,ο Φ.Βατσινάς ,οδήγησε τον ΟΦΗ στον γκρεμό των χρεών.

Κι επειδή ο κόσμος ,όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά κι σε αλλά περιφερειακά κράτη της Ευρώπης δεν αντέχει κι ξεσηκώνεται ενάντια στα τοκογλυφικά χρέη των χωρών , ενάντια στην Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας και στην διαφθορά της εξουσίας εμείς θα κλείσουμε το σημερινό άρθρο ,με ένα γράμμα από την Ισπανία ,την πρωτοπόρο του ξεσηκωμού ,που ελπίζουμε να οδηγήσει σε μια νέα επανάσταση στην γηραιά ήπειρο ,που θα φέρει περισσότερη κι πιο άμεση Δημοκρατία σε όλους τους λαούς . Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε…εδω:

http://myron4hersonissos.blogspot.com/2011/05/blog-post_25.html

No comments: