Saturday, May 21, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (93)



Από την καρδιά της κερκίδας (93)

Απογοητευμένος ,αηδιασμένος ,νευριασμένος με όσα συμβαίνουν γι άλλη μι φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο .Στο αμαρτωλό ελληνικό ποδόσφαιρο .

Μετά το γλέντι με τον ΠΑΣ Γιάννενα ,όλοι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ περίμεναν με αγωνιά την επόμενη μέρα .Εκείνη ,που η ομάδα μας ειχε ένα πραγματικό ντέρμπυ ,όχι στους αγωνιστικούς χώρους ,στα γραφεία της ΕΠΟ.

Τι κι αν μιλάμε για μια ομάδα που άδικα βρέθηκε στην Β κατηγορία για δεύτερη χρονιά ,για μια ομάδα που και φέτος είχε με διαφορά τα περισσότερα εισιτήρια ,την μεγαλύτερη προσέλευση όχι μόνο μεταξύ των ομάδων της Β εθνικής ,αλλά και από τις περισσότερες της σούπερλιγκ, απαντώντας έτσι σε μια από τις κυριότερες απαιτήσεις της επιτροπής αδειοδοτήσεων όσον αφορά την βιωσιμότητα της ,με τα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος .

Ακόμη κι αν έχεις ρυθμίσει όλες τις οφειλές σου κι ουσιαστικά είσαι καθ όλα νόμιμος ,όταν η απόφαση καθυστερεί ,από Τετάρτη σε Παρασκευή ,κι μετά Δευτέρα ,κάπου «σκιάζεσαι».

Βλέποντας το θέατρο του παραλόγου να παίζεται αυτή την φορά στο θέμα του Ηρακλή ,που μέχρι στιγμής έχει πέσει δυο φορές ,αλλά πρέπει να εκκρεμεί κάποια έφεση ακόμη, βλέποντας τα δικαιοδοτικά όργανα να υπερπηδούν τον ΚΑΠ,όταν ακούς ότι η βαθμολογία της σουπερκλικ ,παρ ολο που βρισκόμαστε στην μέση των πλαιυ-οφς δεν έχει επικυρωθεί, βλέποντας τις προσπάθειες κάποιων για να σωθεί «από το παραθυράκι» ο Αστέρας Τρίπολης ,μόνο επειδή έχει αγαστές σχέσεις με τον πρόεδρο κι τον αντιπρόεδρο της σουπερλίγκ Μαριναάκη κι Μπέο, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα .

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών , πάντα όσον αφορά τον ΟΦΗ προσπαθώ να βλεπω το ποτήρι περισσότερο από μισογεμάτο .

Όμως όταν σε ένα κράτος επικρατούν έντονα φαινόμενα ανομίας ,και δη στο ποδόσφαιρο ίσως περισσότερο από κάθε άλλο τομέα, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα όλα .

Αν έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα ,όλα καλα.Από κει και πέρα , παρουσιάζονται άλλα δεδομένα .Εφόσον κατά το σύνηθες , ξαναλλάξει η απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης κι ανέβουν τέσσερις ομάδες από την φούτμπολ λιγκ, επειδή ο ΚΑΠ δεν αναφέρει πουθενά ότι αν υποβιβαστεί μια ομάδα λόγω αδειοδότησης ή παραβίασης νόμων , ανεβαίνει μέσω πλαιυ-οφ ακόμη μια ομάδα ,ο ΟΦΗ,όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Μαχλάς,θα πρέπει να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο , χωρίς την διαδικασία των πλαιυ-οφ .

Αν όμως έχουμε την συμμετοχή στα πλαιυ-οφ, ιδιαίτερα αν τελικά ανεβαίνει μια ομάδα, ο Όμιλος , ποδοσφαιριστές , τεχνικό τημ, διοίκηση κι κόσμος θα πρέπει να συνεχίσουν όπως τελείωσαν το πρωτάθλημα . Ενωμένοι σαν μια γροθιά να καταπιούν τους αντίπαλους ,που πέρα από τους έντεκα αντίπαλους ποδοσφαιριστές , ίσως να είναι και το διαιτητικό τρίο, ακόμη κι η διοργανώτρια αρχή . Εμπειρία υπάρχει πλέον ,κι οι όποιες συμπληγάδες παρουσιαστούν θα πρέπει να αποφευχθούν με μαεστρία .

Για να εξετάσουμε όμως και την χειρότερη των περιπτώσεων ,την μη αδειοδότηση δηλαδή, τότε θα πρέπει διοίκηση και κόσμος να είναι έτοιμοι για δυναμικότερες από ποτέ κινητοποιήσεις .

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί άλλη μια κατάφορη αδικία εις βάρος του ΟΦΗ,που αυτήν την φορά θα του στοιχίσει πολύ ακριβότερα σε σχέση με την περσινή .

Ας ευχηθούμε λοιπόν να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα , διαφορετικά την Δευτέρα, επέτειο των 70 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης ,μια καινούργια μάχη θα ξεσπάσει. Λιγοτερο σημαντικη σίγουρα , αλλά εξίσου παθιασμένη…

No comments: