Friday, May 6, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (91)

Από την καρδιά της κερκίδας (91)

Μετά τα τραγικά επεισόδια στον τελικό του κυπέλου ,εμφανιστήκαν ξανά οι Γραμματείς κι Φαρισαίοι του τόπου ,αφήνοντας τα κροκοδείλια δάκρυα να κυλήσουν στα δρύινα γραφεία τους, αφήνοντας βολές προς πάσα κατεύθυνση για το διεθνές ρεζίλεμα της χώρας εξαιτίας του ποδοσφαίρου.

Ξέχασαν όμως το βασικότερο .Να κοιτάξουν στον καθρέπτη κι να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Γιατί ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων ,όχι μονο στον τελικό του κυπέλου ,αλλά σε όλα τα κρούσματα ,που δεν ήταν κι λίγα φέτος ,δεν είναι άλλος παρά την ΕΠΟ,ο συναιτερισμός των προέδρων της Α εθνικής ,η ΕΠΑΕ κι φυσικά η πολιτεία.

Είναι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ,κι που επέτρεψαν να διογκωθούν τα φαινόμενα ανομίας που μαστίζουν τον χώρο.

Είναι αυτοί που με ποινές χάδια , ουσιαστικά νομιμοποίησαν την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο για να χτυπήσουν τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Έγινε στο Καυτατζόγλειο στο παρελθόν με στόχο τον Μιχάλη Σηφάκη ,έγινε στα Γιάννενα με στόχο τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη ,έγινε στο Αγρίνιο με στόχο τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας που είχαν το θράσος να αποσπάσουν ισοπαλία , συνεχίστικε στο Καραϊσκάκη ,στον τελικό κυπέλου ,κι ποιός ξέρει πότε θα έχουμε τον πρώτο νεκρό ποδοσφαιριστή ,όπως αηδιασμένος έλεγε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Κι είναι η απουσία της δικαιοσύνης που διόγκωσε το φαινόμενο .Γιατί αν είχαν τηρηθεί οι νόμοι στην περίπτωση του Σηφάκη ή του Βεζυρίδη ,αν είχε τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Ηρακλής ή ο Πας Γιάννενα ,δεν νομίζω να υπήρχε συνέχεια του φαινομένου.

Ο οπαδός στην Ελλάδα έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ακούει , πολλές φορές να βλέπει κι με τα μάτια του τα όργια των στημένων παιχνιδιών .Η ιστορία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με το ματς του κυπέλου ΟΥΕΦΑ Πανιώνιος-Δυναμό Τιφλίδας ,συνεχίστηκε με 20 περίπου ματς της Β εθνικής την περίοδο 2008-9,που όσο περνούσαν τα χρόνια έγιναν 30,εγιναν 40,ακομη κι στην μεγαλη κατηγορια,όμως οι καταγελιες,ο περιβοητος φακελος με τα στημένα του επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ κ.Λιμάχερ,δεν έφτασε ποτέ στην δικαιοσύνη.

Ακόμη κι με το πρόσφατο σκάνδαλο των κασετών ,ο αθλητικός εισαγγελέας αναγκάστηκε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο ,αφού ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ του έχει δεμένα τα χέρια .Εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί η ΕΠΟ δεν διορθώνει τον πειθαρχικό κώδικα ώστε η δικαιοσύνη να λειτουργήσει απερίσπαστα.

Τι κι αν τόσο στο σκάνδαλο των στημένων ,όσο κι σε αυτό των κασετών κοινός παρανομαστής είναι ο Αχιλλέας Μπέος?Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Α Εθνικής ,τον αντάμειψε για το έργο του ορίζοντας τον εκπρόσωπο της,κι ως εκ τούτου αντιπρόεδρο στην ΕΠΟ.Τι κι αν έχει ανοίξει βεντέτα με τις μισές ΠΑΕ στην Ελλάδα ,λειτουργώντας σαν Δερβέναγας του ποδοσφαίρου , αντί το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαχτεί από την παρουσία του ,τον ανταμείβει τοποθετώντας τον στα υψηλά κλιμάκια του.

Κράτος ,ΕΠΟ,σούπερλιγκ,φούτμπολ λιγκ ,μα πιό πολύ κι από αυτούς οι μεγαλόσχημοι παράγοντες των «μεγάλων ομάδων» του κέντρου είναι λοιπόν οι ηθικοί αυτουργοί των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας .Πως να αφήσουμε «στην απέξω» άλλωστε τους περιβόητους νταβατζήδες που έχουν κάνει φέουδο τους,όχι μόνο τους συλλόγους ,αλλά την χώρα μας?

Πως λοιπόν να μην μπουρδελοποιηθεί το ποδόσφαιρο ,αφού όλα σε αυτήν την χώρα έχουν γίνει ένα απέραντο μπουρδέλο ,παραφράζοντας την γνωστή ρήση?





No comments: