Wednesday, May 18, 2011

15/5/2011 - Οι Ισπανοι κατεβηκαν στους δρομους για να απαιτησουν ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!


Πριν δυο ημερες, στις 15/5/2011 στην Ισπανια, σε πανω απο 60 πολεις, τουλαχιστον 130.000 ατομα κατεβηκαν στους δρομους με το συνθημα “Democracia real ¡YA! No somos mercancía en manos de políticos y banqueros”, δηλαδη Αμεσοδημοκρατια ΤΩΡΑ! Δεν ειμαστε εμπορευμα στα χερια των πολιτικων και τραπεζιτων.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Η ολη πρωτοβουλια οργανωθηκε απο απλους πολιτες-εθελοντες, ολων των κοινωνικων ταξεων και στρωμματων με μια κοινη προυποθεση - ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Το διαδικτυο ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟ και μια διαδικτυακη πλατφορμα προωθησης κινηματων πολιτων, οπως το kinima.org, ηταν ο αρχικος εμπνευστης και συντονιστης της κοινης προσπαθειας χιλιαδων εθελοντων, προκειμενου να βγει ολο αυτο το πληθος και να ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ:

ΚΑΤΩ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ.. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΩΡΑ!..

Η ιστοσελιδα της πρωτοβουλιας ειναι http://democraciarealya.es/ (υπομονη να ανοιξει μια και ο σερβερ εχει γονατισει..) και η σελιδα τους στο ΦΒ εδω https://www.facebook.com/democraciarealya, ενδεικτικα και μονο θα αναφερω οτι το μεσημερι της 17/5, εγινα μελος οταν ελεγε ο μετρητης 58.000 "Μου αρεσει". Τωρα που γραφω, 10 ωρες μετα δειχνει 82.000 και ανεβαινει.. χρησιμοποιηστε τον μεταφραστη της google και θα βγαλετε ακρη πανευκολα.

Η Ισπανια εχει 45.000.000 πληθυσμο εκ των οποιων περιπου 6 εκατ. ξενοι. Με απλη αναλογικη, μια και ειναι περιπου 3,5 φορες πιο μεγαλη απο την Ελλαδα χοντρικα, θα επρεπε κατι παρομοιο να αντιστοιχει σε 15-20 ελληνικες πολεις και 45.000 κοσμο να κατεβαινουν στους δρομους, ενω στο ΦΒ τα "Μου αρεσει" να ανεβαινουν κατα 1.000 την ωρα..!

Το δυστυχημα ειναι οτι η Ελλαδα δεν ειναι κατα 3,5 φορες μονο μικροτερη απο την Ισπανια.. το δραμα ειναι οτι οι Ελληνες ειμαστε κατα 10 φορες πιο "ναρκωμενοι" απο τους Ισπανους, ενω βρισκομαστε σε 20 φορες περισσοτερο ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ.. ΣΕ ΟΛΑ.

Και το χειροτερο απο ολα.. στα περισσοτερα "πολιτισμενα" κρατη του κοσμου, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ή ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ..

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΩΝΥΜΟ Ή "ΣΤΗΡΙΞΗ" ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ..

ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ "ΑΡΧΗΓΟΥΣ" ΚΑΙ "ΜΕΣΣΙΕΣ"!



No comments: