Friday, March 11, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (86)




Από την καρδιά της κερκίδας (86)

Ενώ ο περίφημος «κύριος» Μπέος εξακολουθεί να μονοπωλεί τα φώτα της αθλητικής επικαιρότητας στην χώρα ,όχι βέβαια εξαιτίας των θεάρεστων πράξεων του,αλλά εξαιτίας των κατηγοριών εναντίον του από παντού για στημένα ματς και διαιτητές ,σήμερα θα προσπαθήσουμε να μην ασχοληθούμε με τον «επιτυχημένο» παράγοντα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Άλλωστε ,η «καρδιά της κερκίδας» με την επανεκκίνηση της και για τρεις εβδομάδες(κερκίδα 83,84 &85) αναλώθηκε στα πεπραγμένα του. Απλά κι αυτήν την εβδομάδα είχαμε νέα επεισόδια στο σήριαλ νέα παράγκα ,με πρωταγωνιστή , ποιόν άλλο?Τον Αχχιλέα Μπέο.

Δεν θα σταθούμε σήμερα ούτε στις νέες καταγγελίες Βοριά,που οι παλιότεροι δεν θα τον θυμούνται σαν τον πιο δίκαιο διαιτητή ,ούτε στις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια.

Το μόνο που θα κάνουμε ,είναι να ευχηθούμε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης κι εκει πραγματικά να δούμε τους νόμους να λειτουργούν , φαινόμενο που σπανίζει ,ή λειτουργεί κατά το δοκούν στην Ψωροκώσταινα.

Δυστυχώς πάντως ,η κοινή γνώμη δεν πιστεύει ότι κάποτε θα σπάσει το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου .Κι δεν μπορεί κανείς να αδικεί τον κόσμο για αυτήν την πεποίθηση ,αφού δεν είδαμε την δικαιοσύνη να λειτουργεί στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου ,στο σκάνδαλο της Ζίμενς, στο σκάνδαλο του c4i,του χρηματιστηρίου και τόσων άλλων.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ,ας ευχηθούμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει μια νέα αρχή .

Ότι η πολιτεία θα πατάξει την ανομία που το περιβάλει ,ότι επιτέλους θα επέλθει η κάθαρση στην μπόχα του ελληνικού ποδοσφαίρου .Κι μόνο που όποια δυσωδία βγαίνει από το χώρο ,περιβάλλεται από την σκιά του Μπέου , μόνο τυχαίο δεν είναι.

Κι είναι να αναρωτιέται κανείς , αν ο ΟΦΗ που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα , εξαιτίας της άδικης ,κι από ότι φαίνετε προσχεδιασμένης μη ανόδου του στην μεγάλη κατηγορία , δικαιούται να αξιώνει διαφυγόντα κέρδη?

Αρκετά όμως με τον Μπέο.

Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο ευχάριστο.

Πριν από καιρό ,πριν ακόμη αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ομάδα ,είχαμε γράψει πολλάκις για την δύναμη του ποδοσφαίρου σαν κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας.

Είχαμε γράψει για την απαίτηση του κόσμου του ΟΦΗ,για μια ομάδα που θα αποτελεί άξιο πρεσβευτή ,που θα συνάδει με τις αξίες κι της αρχές της Κρήτης.

Σήμερα , κι ύστερα από πολλές κι σωστές κινήσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μαχλά μπορούμε να πούμε τούτο.

Ναι, είμαι περήφανος σαν οπαδός του ΟΦΗ, γιατί η ομάδα μου δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο υιοθετώντας αντιρατσιστική καμπάνια με το σύνθημα

«Αυτή είναι μια μπάλα ασπρόμαυρη ,κι αυτή μια μπάλα μαυρόασπρη», δείχνοντας ότι όπως όλες οι μπάλες είναι όμοιες ανεξαρτήτου χρώματος , όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτου χρώματος.

Ναι. είμαι περήφανος σαν οπαδός του ΟΦΗ γιατί η ομάδα μου προβάλει δωρεάν την

Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων για θέματα εξαρτήσεων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη .Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μάστιγα των ναρκωτικών παρουσιάζει έξαρση κι αποτελεί το νο 1 πρόβλημα για την σημερινή νεολαία.

Ναι ,είμαι περήφανος για την ομάδα μου γιατί είναι η πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα ,που στην φανέλα της διαφημίζει δωρεάν τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα.Έτσι ,ο ΟΦΗ δείχνει την έμπρακτη στήριξη του στους πραγματικούς μαχητές της ζωής ,τα παιδιά που αντιμετωπίζουν την επάρατη νόσο.

Ίσως αυτά, μάλλον όχι ίσως ,σίγουρα ,είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα γκολ ή μια απόκρουση .

Κι τα γκολ κι οι επιτυχίες θα έρθουν .Μια ομάδα όμως , πραγματικό κομμάτι της κοινωνίας που εκπροσωπεί ,έχοντας την έμπρακτη και αέναη στήριξη του κόσμου ,είναι σίγουρο ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να βαδίσει τον δρόμο των επιτυχιών…

No comments: