Saturday, March 5, 2011

Από την καρδιά της κερκίδας (85)



Από την καρδιά της κερκίδας (85)

«Με 300 χιλιάδες ευρώ θα είχε καθαρίσει την ανοδο.Ο Μπέος όμως διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται ,ότι έχετε την άνοδο στο τσεπάκι σας.Στη στροφή σας έφαγε ο Περούκας, πλήρωσε, κι ως εκ τούτου είχαμε τα εγκλήματα που είδαμε στα μπαράζ…»

«Σε μια μακρινή χώρα, απολίτιστη ,όπου ισχύουν οι νόμοι της ζούγκλας,το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό ,ήταν ένας πρόεδρος που έμαθε ,δίχως να το επιδιώξει,την τιμή της αγοράς για την εξασφάλιση της παραμονής.Περί τα 250 χιλιάδες ευρώ,του ζήτησαν,για να σώσει από τα μισά της σεζόν την ομάδα του.΄

Του τσίμπησαν λίγο την τιμή ,παρ ότι η χώρα ζει μέσα στην κρίση και οι τιμές έχουν πέσει πολύ.Του εξήγησαν,του προέδρου,ότι η τίμή είναι με την έκπτωση,φιλική,ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει σε τέτοια εποχή.Θα ήταν φθήνοτερη,αλλά πρέπει να γίνουν χειρουργεία,διότι η ομάδα είναι κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας. «Καταλαβαίνεις,χρειάζεται να γίνουν πολλά,δεν είναι δυνατόν να συμβούν όλα αυτά με λιγότερα…»

"..Είπαν οτι ο Δαλούκας τιμωρήθηκε στο Άρης-Παο για το παιχίδι αυτό.

Υπάρχει και επιστολή στον κύριο Πιλάβιο και μάλιστα αναλυτικά για το περιστατικό του αγώνα Μακάμπι –Ολυμπιακός που εμπλέκονται οι Μπέος,Μαρινάκης,Δαλούκας και Βασάρας.

Γιατί δεν βγάζετε τον Πιλάβιο στον αέρα?Δεν σας κάνει εντύπωση που με όλα αυτά δεν μας καλεί κανένας ?Ακόμα και για να μας τιμωρήσει ?Να ρωτήσετε τον κ.Πιλάβιο ,εγώ μίλησα μέχρι εκεί που έπρεπε να πω.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει καθήκοντα να στηρίζει αυτές τις περιπτώσεις ?Δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας να τις μεταβιβάσει ?Όλοι δουλεύουν μόνο για το γραφείο τους και τον εαυτό τους.Μου είπαν να πάω στο γραφείο του Πιλάβιου στο Κολωνάκι για να σταματήσω να λέω αυτά που αισθάνομαι παρά να πάρω μια θέση.

Οι τρεις αυτές ιστοριούλες δεν κάνουν τίποτα λιγότερο παρά να φωτογραφίζουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα.

Η πρώτη μιλάει για τα μπαράζ της προηγούμενης χρονιάς όπου τα εγκλήματα που συνέβησαν ,δεν έχουν γίνει ούτε στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι του γνωστού ανέκδοτου μεταξύ των Ναζί και των Εβραίων στο Άουσβιτς.

Έχει κυκλοφορήσει σε ποδοσφαιρικά στέκια κι δημοσιογραφικά γραφεία , πλην όμως εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις ,υποτίθεται ότι δεν έγινε κανένα εγκλημα.

Η δεύτερη ,αφορά την Λάρισα .Μια ομάδα που εκπροσωπεί μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ,μια ομάδα με 3 τίτλους ,ευρωπαϊκές επιτυχίες και παράγωγη σπουδαίων ποδοσφαιριστών που προσέφεραν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο .Μια ομάδα ,που κατάφερε να κατασκευάσει το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο ,πριν από άλλες ομάδες ,κατ ευφημισμό μεγάλες ,με ελάχιστη εμπλοκή της πολιτείας ,αφού το τεράστιο αυτό έργο που θα προσέφερε τόσα στην περιοχή έγινε με αυτοχρηματοδότηση και σύμπραξη χορηγών. Μάλιστα η ΑΕΛ ,έχοντας το πλεονέκτημα του ιδιοκτήτου και μοντέρνου γηπέδου ,φάνταζε ως ο αναδυόμενος αστέρας του ελληνικού ποδοσφαίρου ,έτοιμος να μπει σφήνα στους συνηθισμένους «πρωταγωνιστές» ,πλην όμως το εκτελεστικό απόσπασμα των ανθρώπων με τα μαύρα ,την έστησε στον τοίχο κι αν καταφέρει να σωθεί θα είναι παραπάνω από θαύμα.

Το τρίτο απόσπασμα είναι και το πιο φρέσκο .Είναι οι καταγγελίες του πρώην διεθνή διαιτητή κ.Βοργιά σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Bluesky,στην «Δίκη με τον Κ.Θωμαιδη» την προηγούμενη εβδομάδα.

Κοινός παρανομαστής ολων των παραπάνω περιβόητος Αχιλλέας Μπέος.

Να ταν μόνο αυτές όμως οι καταγγελίες για τον εν λόγο «κύριο»?

Πιο κραυγαλέα όλων ,η καταγγελία για τον αγώνα Πανιώνιος-Δυναμό Τιφλίδας ,το πλέον ύποπτο ματς που αφορά ελληνική ομάδα.

Έτσι κι αλλιώς κάθε εβδομάδα σκάει κι ένα καινούργιο θέμα ,παρόμοιας υφής με πρωταγωνιστή τον μεγαλόσχημο παράγοντα . Αυτός όμως, απτόητος και ακλόνητος συνεχίζει να προκαλεί ,δηλώνοντας ότι «όποιος έχει γραπτές ή φωνητικές αποδείξεις που με εμπλέκουν να τις φέρει στο φως.»

Αφού δηλαδή δεν υπάρχει πτώμα ,δεν υπάρχει έγκλημα .Λες κι για ένα έγκλημα ευθύνεται μόνο ο φυσικός αυτουργός ,όχι ο ηθικός ,ή διαφορετικά ποιός χαζός θα ενέπλεκε το όνομα του,την στιγμή μάλιστα που όλοι –τυχαίο-τον εμπλέκουν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Αλήθεια ,αν η νυν ομάδα του, ο Ολυμπιακός Βόλου ,κατά άλλους Μπέος Βόλου-βρεθεί στον τελικό του κυπέλου Ελλάδας ,αυτός ο «κύριος»θα καθίσει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας?

Να χαίρεστε τότε το ποδόσφαιρο σας και το κράτος σας…

No comments: