Friday, October 2, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (61)
Από την καρδιά της κερκίδας (61)
Εκλογές αύριο,κι όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτικοποιημένο,ας επιχειρήσουμε να το διαψεύσουμε.Ευτυχώς πάντως, δεν είναι κομματικοποιημένο γιατί υπάρχει κι αυτό ,στην κοντινή μας Κύπρο όπου οι μεγάλες ομάδες εκφράζουν κάποιο πολιτικό κόμμα.
Στην πολιτική λοιπόν, υπάρχουν τα 2 μεγάλα κόμματα που εναλλάσονται στην εξουσία.Στο ποδόσφαιρο οι αιώνιοι αντίπαλοι του ΠΟΚ,ευελπιστούν να κάνουν το ίδιο όσον αφορά το πρωτάθλημα.Κάποιες φορές όμως μπαίνει και τρίτος ή τέταρτος πόλος στη μέση,αντιθέτως με την πολιτική.Αν υπήρχαν περρισότεροι πόλοι πάντως,τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην πολιτική,σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Στο ποδόσφαιρο βέβαια τα αποτελέσματα της τελευταίας 10ετίας δείχνουν ότι υπάρχει μια ομάδα εξουσίας.Είναι κάτι που συνάδει με την πολιτική απόφαση της παραχώρησης του γηπ’εδου,υπό όρους που έθεσε η ομάδα,αφού εκτός των άλλων,ο ηγέτης της έκανε όλες τις μπίζνες με το κράτος σε τηλεπικοινωνιακό επίπεδο. Έχει το πλεονέκτημα του γηπέδου,οπότε είναι το λογικό φαβορί για την εξουσία του πρωταθλήματος.
Τώρα,οι εκλογές γίνονται στη σκιά των σκανδάλων,ως είθισται στην Ψωροκώσταινα που θα γίνει Ψωρογιώργαινα,με ναυαρχίδα τα εκκατοντάδες εκκατομύρια ευρώ που εξαφανίστικαν στο σκάνδαλο της Μίζενς-Ζίμενς.Ο ηγέτης της ομάδας εξουσίας άραγε,ο αποκλειστικός τροφοδότης του ελληνικού κράτους σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα,δεν συνδέετε καθόλου με αυτά τα σκάνδαλα?Είχε κατά καιρούς διάφορες εμπορικές συμφωνίες με την Ζίμενς παντως.Τι τα ψάχνεις,τα ευρά κάνανε φτερααά…
Η σωτηρία του ΟΦΗ οφείλετε σε πολιτική απόφαση.Ο δήμαρχος της πόλης έκανε το χρέος του,άκουσε ,έστω κι λίγο καθυστερημένα,τον κόσμο που διαμαρτύροταν και έβγαλε από το τέλμα την ομάδα της πόλης του.Το δικό του όνομα έχει γραφτεί με κεφαλαία γράμματα στην ιστορία της ομάδας και τον ευχαριστούμε γι αυτό.
Από κει και πέρα,είναι φυσικό ,αφού η ομάδα ανήκει στον κόσμο της και στην Κρήτη,η πρόοδος του Όμιλου συνάδει με την πρόοδο της λεβεντογέννας.
Το νέο αεροδρόμιο που εξαγγέλεται σε κάθε προεκλογική περίοδο την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον,μαζί με τα οφέλη που θα επιφέρει σε όλους μας,θα συμβάλλει στην πρόοδο του Όμιλου.Θα τον ανέβασει επίπεδο,αρκεί οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη επιτέλους.
Επειδή όμως οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που έχουν κόσμο,θα πρέπει επιτέλους να πάψουν οι τόσες απώλειες για την Κρήτη στον μολλώχ της ασφάλτου.Να κατασκευαστεί-χωρίς (εσκεμμένες ίσως?)παρατυπίες-ο ΒΟΑΚ,Ο ΝΟΑΚ και οι κάθετοι άξονες,ακόμη και σιδηροδρομική σύνδεση του νησιού ,αν αυτό θα ελαχιστοποιήσει τα τροχαία ατυχήματα.
Ο κόσμος του ΟΦΗ θύμισε στους παλιότερους τους δημοκρατικούς αγώνες του Μεγάλου Κάστρου στο πέρασμα των χρόνων.Έδειξε με το αναφαίρετο δικαίωμα του στην ειρηνική διαμαρτυρία ότι υπάρχει συνέχεια.Έδειξε ότι θέλει περρισότερη δημοκρατία στη ζωή του.Να ακούγεται η άποψη του.Να είναι η δημοκρατία μας δικαιότερη,να έχει το κράτος αμεσότερη σχέση με τον πολίτη,να πάψει να είναι υδροκέφαλο,οι αποφάσεις που αφορούν την Kρήτη να μην διασχίζουν γραφειοκρατικές συμπληγάδες για να υλοποιηθούν.Με τρεις λέξεις,Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αξιώνει η ελληνική περιφέρεια.Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Τέλος,επειδή πριν λίγες εβδομάδες είχαμε αναφερθεί σε κοινωνικές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν μέσω του ΟΦΗ και των συνδέσμων του,αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία για εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη χθες στο σύνδεσμο του ΟΦΗ στη Θέρισο.Είθε να υπάρχει συνέχεια και να προχωρήσουν κι άλλες κοινωνικές δράσεις.
Ταυρομάχος

object width="560" height="340">


No comments: