Friday, October 9, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (62)





Από την καρδιά της κερκίδας (62)
Πριν από ένα μήνα περίπου μέσα από το άρθρο στις 5/9 γράφαμε «(…)Το πιο σημαντικό όμως είναι η προβολή που θα είχε η Κρήτη,μέσω των ευρωπαικών αγώνων.Θα ανατρέξουμε πάλι σε προηγούμενα άρθρα,όπου αναφερόμαστε στις διαφημίσεις φανέλας ισπανικών ομάδων. Valencia Experience,Welocome to Andalusia,Castello Airport σε Βαλένθια,Σεββίλη και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα(…)επειδή μιλήσαμε ήδη για διαφήμιση του κρητικού τουριστικού προιόντος στην Ευρώπη μέσω του ΟΦΗ,δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την ανάλογη διαφήμιση των άλλων κρητικών προιόντων που έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα.
Κυριώς το λάδι,αλλά και το κρασί ,το οποίο παράγεται στην Κρήτη εδώ και 4000 χρόνια,θα πρέπει να βρουν την ανάλογη διαφήμιση ,ώστε να μπουν σε κάθε σπίτι,σε ολόκληρη την Ευρώπη.»
Προχθεσινό δημοσίευμα καθημερινής αθλητικής εφημερίδας του κέντρου(Goal) ανέφερε «…Επιπλέον τα τελευταία χρόνια η Σεβίλλη στηρίζει τον τουρισμό στην περιοχή ούσα η νούμερο ένα εικόνα της Ανδαλουσίας στον αθλητικό κόσμο. Στο πίσω μέρος της φανέλας φαίνεται το λογότυπο του τουριστικού οργανισμού της περιοχής. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως μετά τις κατακτήσεις των δύο Κυπέλλων ΟΥΕΦΑ από τη Σεβίλλη τα πακέτα διακοπών που προσφέρει η επαρχία έχουν ανέβει. Και αυτό γιατί έχουν συμπεριλάβει
στο πρόγραμμα διάφορες σχετικές δραστηριότητες όπως είναι η επίσκεψη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ή την παρακολούθηση κάποιου αγώνα. Για παράδειγμα φέτος το διάστημα του φθινόπωρου αναμένονται στην περιοχή της Ανδαλουσίας 4,4 εκατ. τουρίστες κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία. Ε, δεν θα περάσουν κάποιες χιλιάδες από αυτούς από το γήπεδο της Σεβίλλης;»
Έτσι για να καταδείξουμε ότι αυτά που αναφέρουμε κατά καιρούς ,δεν είναι ούτε ουτοπικά,ούτε τρελά όνειρα.Είναι ρεαλιστικότατα.Φυσικά ο ΟΦΗ απέχει πολύ από την Σεβίλλη,όμως για όσους δεν θυμούνται,κι η Σεβίλλη είχε στις αρχές της δεκαετίας ένα υποβιβασμό στην segunda division.
Bέβαια,για να γινει αυτό,πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία.Άνοδος που θα περάσει από σκόπελους και ύφαλους που δεν υπάρχουν στον χάρτη.Σαν την απόφαση του δικαστηρίου για την τιμωρία της ομάδας σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.Οι δικαστές αντιμετώπισαν τον ΟΦΗ,βάσει δεδικασμένου αφού παρόμοιο,αν και χειρότερο,περιστατικό είχε συμβεί στο πρόσφατο Ηρακλής-Άρης της σούπερ λίγκας.Όμως πέρα από την διαφορετική κατηγορία,οι δικαστές δεν έλαβαν υπ ‘όψιν τους το προηγούμενο δεδικασμένο,του περσινού αγώνα Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα στις 8/3/09 στα πλαίσια της Β εθνικής.Τότε,οπαδοί των δυο ομάδων είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και τα επεισόδια ήταν περρισότερο από εκτεταμένα. Η ποινή για τις δύο ομάδες ήταν τότε από 4350 και 6500 ευρώ αντίστοιχα.Πλέον ,ο κοσμάκης έχει ένα όπλο στα χέρια του που λέγετε διαδίκτυο.Ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν τα βίντεο των περσινών ευτράπελων του παραπάνω ματς,καθώς και οι ποινές που είχαν επιβλυθεί.
Πλέον, δεν θα επιτρέψουμε να συμπεριφερθούν στον ΟΦΗ με αυτόν τον τρόπο.Πρώτη και τελευταία λέμε στην Κρήτη,κι όπως ακριβώς δεν θα ξαναυπάρξει η απερισκεψία της εισόδου στο γήπεδο κάποιου αφηνιασμένου οπαδού,έτσι,απαιτούμε από τα κέντρα των αποφάσεων να αντιμετωπίζουν ισόνομα τον ΟΦΗ.
Ο ΟΦΗ είναι όντως ένα υπερωκεάνιο.Αυτήν την φορά όμως είναι στα χέρια καλού καπετάνιου που με σύμμαχο το πλήρωμα,το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον κόσμο,θα αποφύγει συμπληγάδες,ύφαλους και σκόπελους για να φτάσει στον προορισμό του.Έχει περάσει πολύ δυσκολότερες κακουχίες και αυτά τα φαινόμενα ούτε μας απογοητεύουν ,ούτε μας πτοούν.Προς ολοταχώς…
Ταυρομάχος




No comments: