Saturday, October 31, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (65)

Από την καρδιά της κερκίδας (65)
Μετά από δυο κακά αποτελέσματα,οι φίλοι του ΟΦΗ καλούντε να δείξουν χαρακτήρα.
Ιδιαίτερα, η απρόσμενη ήττα από τον Εθνικό Πειραιώς,η πρώτη από το 1981 στο Γεντί Κουλέ,ήταν ένα ηχηρό χαστούκι για τον Όμιλο.
Ήττα που συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση,κι όπως είναι λογικό έσπειρε έριδες στις τάξεις της ομάδας.
Αυτό γιατί ίσως περιμέναμε να δούμε τον ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα της Β εθνικής,υπερηχητικό,σούπερ-ομάδα,άλογο κούρσας που θα βρεθεί στην κορυφή από την αρχή εώς το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο κόσμος θεωρούσε ότι λόγω της μεγάλης ιστορίας,της βαριάς φανέλας και του συσπειρωμένου κόσμου της ομάδας,ο μαραθώνιος της Β εθνικής θα ήταν παιχνιδάκι.
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τελικά.
Θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο τρεις μήνες πίσω για να εξηγσουμε τις αιτιίες της μέτριας πορείας του Όμιλου στις 6 πρώτες αγωνιστικές.
Τότε που το σήριαλ της απομάκρυνσης του Φ.Βατσινά και του καθεστώτος που υπηρετούσε είχε πάρει την μορφή σαπουνόπερας.
Έτσι ,βρέθηκε ο Όμιλος να ξεκινάει τελευταίος την προετοιμασία,έχοντας στη διάθεση του μόλις 45 ημέρες ως το πρώτο ματς κυπέλου,μόλις 51 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Παράλληλα,ότι είχε απομείνει στο ρόστερ ήταν μόλις 6 ποδοσφαιριστές,εκ των οποίων μόνο δυο ήταν παραπάνω από 2 χρόνια στην ομάδα.Βλέπετε οι κινήσεις του προηγούμενου προέδρου που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από άστοχες εώς εσκεμμένες,έφεραν στην έξοδο ποδοσφαιριστές ικανούς,που αν και είχαν δηλώσει ότι θέλουν να παραμείνουν στον Όμιλο,η παρατεταμένη διάρκεια του «σήριαλ» ,το αβέβαιο μέλλον ,τους έφερε σε άλλες ομάδες.
Ταυτόχρονα,ο Νίκος Μαχλάς εμπνευσμένος από το πάθος του κόσμου για ελευθερία,προσπαθούσε να ξεπεράσει τους ύφαλους,με μοναδικό όπλο την αισιοδοξία του για το αίσιο τελος.
Κατάφερε πάντως ,υπό δυσμενείς συνθήκες να δημιουργήσει ένα ρόστερ ανταγωνιστικό.
Όμως όπως είναι φυσικο,όταν μια ομάδα απαρτίζεται,από 18-20 καινούργιους ποδοσφαιριστές,αυτό που χρειάζεται ,περισσότερο από κάθε τι,είναι ο χρόνος.Είναι επιεικώς αδύνατον μια ολοκαίνουργια ομάδα,να «πετάει»από τα πρώτα ματς.Γι αυτό,οι φίλοι του ΟΦΗ καλούνται να δείξουν ωριμότητα,να δείξουν ξανά το προτέρημα που για χρόνια τους χαρακτηρίζει,αυτό της υπομονής .Υπομονή και στήριξη σε μια ομάδα που είναι καταδικασμένη να πετύχει.Έχει δείξει καλά δείγματα,αυτό που απομένει είναι η βελτίωση σε σημαντικές λεπτομέρειες,αλλά κυρίως η διάρκεια.
Επόμενο ματς στο νησί των Φαιάκων με αντίπαλο την τοπική Κέρκυρα.Μια ομάδα που έχει χαρακτηρισθεί σαν ένα από τα φαβορί για την άνοδο,κάτι που την καθιστά σαν ένα από τους σημαντικότερους αντιπάλους του ΟΦΗ.Απορίας άξιον βέβαια,η μη τηλεοπτική μετάδοση ενός ματς που ξεχωρίζει σε αυτήν την αγωνιστική.Ελπίζουμε ,ο πρόεδρος της Κέρκυρας και της ΕΠΑΕ,κ.Καλογιάννης,να μην επαληθεύσει τον κανόνα που λέει ότι τα διαιτητικά εγκλήματα γίνονται όταν απουσιάζει η τηλεοπτική κάλυψη.
Παρ΄ όλα αυτά θεωρώ οτι είναι ένα ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα,όμως σε καμιά περίπτωση,κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.Βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική κι υπάρχουν άλλες 27.Σίγουρα το θετικό αποτέλεσμα θα δώσει ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση στον ΟΦΗ,όμως δεν θα διστάσω να πω ,ότι πολύ πιο σημαντικά ,είναι τα δύο ματς που ακουλουθούν ,με Παναιτωλικό και Ηλιούπολη στο Ηράκλειο.
Πλέον στο Γεντί Κουλέ δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες.Όμως θα πρέπει όλοι
να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ξεκινήσει η αντεπίθεση του Όμιλου,από το προσεχές ματς,σ την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα.
Ταυρομάχος

No comments: