Friday, April 24, 2009

Από την καρδιά της κερκίδας (39)


















Από την καρδιά της κερκίδας (39)
Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ.Ακούγεται και γράφετε τόσο πολύ πια εσχάτως που τινει να γίνει φράση-κλισέ.
Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ φέρνει την παε και τον ερασιτέχνη στα δικαστήρια με βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν.Ουσιαστικά δεν κινείτε φύλλο όμως.
Πρώτα περίμεναν οι υπευθυνό-ανεύθυνοι τονμαθηματικό υποβιβασμό της ομάδας,λες και δεν διαγράφοταναυτός όχι μόνο την φετινή χρονιά αλλά αρκετά χρόνια πριν.Τώρα περιμένουμε το διαδικαστικό ματς απέναντι στον «μεγάλο αδερφό»,το μεγάλο μαγαζί της ιδιοκτησίας.
Πρέπει να ήταν πολύ σατανική η κληρωτίδα που «έβγαλε»ένα ματς ΠΑΟ-ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική.Σα να θέλε να οριστεί ένα τέτοιο ματς το τελευταίο του ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από 33 χρόνια.Σα να συνομοτούσε το σύμπαν για να δει ο κ.Σωκράτης ένα ματς σαν κι αυτό,χασκογελώντας με το γνωστό του γέλιο.Χο-χο-χο.
Αναρωτιέμαι αν ο «καπετάνιος»θα πάει στο ΟΑΚΑ αυτήν την Κυριακή.Νομίζω πως δε θα το κάνει.Θα προτιμήσει να αποφύγει το ρίγος που θα τον διαπερνά,όταν θα σκεύτεται τον αείμνηστο αδερφό του Θόδωρα να κοιτάζει απορημένα.
Ας επιστρέψουμε στην επόμενη μέρα όμως.Των δικαστηρίων και του Γεντί Κουλέ.
Ο πρόεδρος «σκεύτεται»την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα.
Περίεργο,ο πρόεδρος τέσσερα χρόνια δεν μας έχει συνηθίσει να σκεύτεται.
Μα,κάτι θυμίζει η «επιστροφή στο σπίτι».Βέβαια, άλλη μια ομάδα δεν έκανε το ίδιο στο παρελθόν?Μήπως ήταν το «μεγάλο μαγαζί»που λέγαμε?Από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο και από κει πάλι στο ΟΑΚΑ.Ειναι μόνο θέμα γηπέδου ?
Ξαναζεσταμένες πρακτικές ακουλουθούν μονάχα για αποπροσανατολισμό του κόσμου.
Ξαναζεσταμένες πλην αποδοτικές αφου στο παρελθόν πέτυχαν.
Δεν κοιμάται ο κόσμος πια όμως.Τον τάραξε ο χτύπος από την πτώση του ΟΦΗ.
Ξέρε πια πολύ καλά να αποφεύγει τα διάφορων τύπων διλλήματα.
Διλλήματα όπως «να σωθεί η ομάδα»,»φταίει ο προπονητηή ή οι παίκτες»,»επιστροφή στο σπίτι» δεν χωρούν.
Ο κόσμος ξέρει ότι εφόσον δεν αλλάξει η ιδιοκτησία στην παε,επόμενη μέρα στον ΟΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Τα ψέμματα και η κοροιδία τελείωσαν.Δεν είναι θέμα προσώπων,είναι θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον του ΟΦΗ.
Φυσικά πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στο Γεντί Κουλέ.Όμως αυτό είναι το μικρότερο βήμα που πρέπει να γίνει.Για να μπορέσει όμως ο Όμιλος να γίνει ακόμη μεγαλύτερος κι από αυτό που ήταν χρειάζεται πρώτα ένα μεγάλο βήμα .Τον απεγκλωβισμό του από την ομηρία του ιδιοκτησιακού.Είναι κάτι που αξιώνει ο κόσμος.Επειδή λοιπόν οι ομάδες γίνονται μεγάλες πρωτίστως από τον κόσμο τους,δεν νοείται άλλο να αγνοείται η δύναμη του ΟΦΗ.Ο λαός που αγωνίζεται,που απαιτεί την ανεξαρτησία της ομάδας.
Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μικρύνουν το μέγεθος του ΟΦΗ,ο κόσμος δεν θα τους αφήσει.Είναι αποφασισμένος να κάνει αυτήν την ομάδα ξανά μεγάλη.Παίρνει τα μέτρα του και ξέρει ότι ο πρώτος ρόλος του ανήκει.Δεν νοείται πια να προσπερνάτε η λαική βούληση.
.
Ταυρομαχος

No comments: