Friday, April 10, 2009

Aπό την καρδιά της κερκίδας (36)











Aπό την καρδιά της κερκίδας (36)
Σαν να μην έφταναν τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται φέτος ο κόσμος του ΟΦΗ ήρθε να προστεθεί σε αυτά η υπόθεση Μονιάκη. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον νεαρό ποδοσφαιριστή, άλλωστε ο ίδιος αρνείται επισταμένως ότι έχει κάνει χρήση, δηλώνοντας ότι είναι θύμα δολιοφθοράς. Ο κόσμος πάντως έχει δείξει με τα μηνύματα του σε ραδιόφωνα, φόρουμ και διαδικτυακή επικοινωνία, ότι στηρίζει τον Μονιάκη αναγνωρίζοντας τα αγνά ομιλίτικα αισθήματα του.

Νοσηρή κατάσταση
Η ουσία είναι ότι ο Μονιάκης είναι το θύμα μιας νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στην ΠΑΕ ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι λίγοι οι φερέλπιδες ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον ΟΦΗ, όμως «μαγεμένοι»από τις σειρήνες της νυχτερινής ζωής, αφέθηκαν στον κατήφορο της αποτυχίας. Είναι αποτέλεσμα της εντελώς ανύπαρκτης οργάνωσης που διέπει την ΠΑΕ ΟΦΗ. Γιατί όταν απασχολείς νέα παιδιά, οφείλεις, εκτός από την ποδοσφαιρική τους καλλιέργεια, να είσαι κυρίως παιδαγωγός, να τα διδάσκεις να επιλέγουν σωστά στα σταυροδρόμια της ζωής. Ο Μονιάκης φέρεται να έχει κάνει χρήση κοκαΐνης, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ θεάθηκαν να πίνουν σαν νεροφίδες, να γυρίζουν λιώμα στα μπαράκια της πόλης. Αν υπήρχε κάποιος να τους «τραβήξει το αυτί»,να τους επαναφέρει στην τάξη δεν θα συνέβαιναν αυτά. Γιατί πέρα από το κακό που κάνουν στον εαυτό τους και κατ’ επέκτασιν στην ομάδα, ένας ποδοσφαιριστής οφείλει να είναι πρότυπο με τη συμπεριφορά του, αφού αποτελεί ίνδαλμα για την νεολαία. Αν όμως «καβαλήσει το καλάμι», ούτε πρότυπο θα γίνει ποτέ, ούτε αξιόλογος ποδοσφαιριστής.

Ποιος θα το πίστευε…
Αύριο Κυριακή 12 Απρίλη είναι μια ιστορική μέρα για τον ΟΦΗ. Αγωνίζεται για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του, μετά από 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία. Εκτός βέβαια κι αν γίνει κάποιο θαύμα, σαν την ανάσταση του Λαζάρου που γιορτάζουμε σήμερα. Επειδή όμως θαύματα δεν γίνονται πια στις μέρες μας ,θα ευχηθούμε η επιστροφή του ΟΦΗ στα μεγάλα σαλόνια να έρθει σύντομα, μα κυρίως μακριά από πολυιδιοκτησιακά αμαρτωλά ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Ποιός θα το πίστευε πριν 5 χρόνια, όταν οι οπαδοί του ΟΦΗ βοηθούσαν τον Εργοτέλη να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, ότι λίγα χρόνια αργότερα ο ΟΦΗ θα αποχαιρετούσε την μεγάλη κατηγορία ενώ ο συμπολίτης θα παρέμενε.

Αποχαιρετισμός
Αποχαιρετά την κατηγορία μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, με πολύ κόσμο, με ιδιόκτητο γήπεδο και αθλητικό κέντρο. Παραμένει μια ομάδα που μπορεί να μην έχει τα παραπάνω, έχει όμως σοβαρότητα, οργάνωση και πλάνο καθώς και την στήριξη ενός πραγματικού προέδρου-ιδιοκτήτη. Στελεχωμένη σε πολλά επίπεδα από Ομιλίτες, ποδοσφαιριστές, προπονητές ακόμη και μεγαλομετόχους, που βρήκαν την πόρτα της ΠΑΕ ΟΦΗ κλειστή όταν προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Όμως το αμαρτωλό ιδιοκτησιακό καθεστώς δέχεται μόνο ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να παίξουν το ρόλο της μαριονέτας.

Πότε θα κάμει ξαστεριά
Ο κόσμος του ΟΦΗ ετοιμάζεται γι α δυναμικό παρών στο τοπικό ντέρμπι. Θέλει να δείξει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ομάδα στα δύσβατα μονοπάτια της Β’ Εθνικής. Θέλει να φωνάξει το ίδιο σύνθημα που τραγουδά τα τελευταία χρόνια. Ένα σύνθημα γεμάτο αγωνία και λαχτάρα για ένα υγιή και ελεύθερο ΟΦΗ. Θέλει να τον ακούσει ο Θοδωρής και τα άλλα παλικάρια από ψηλά ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δίκαιο αγώνα του(ς ). Πό-τε θα κά-μει ξαστεριά…!

Ταυρομάχος

No comments: